Przepis na : kolacja
Udało mi się kupić prawdziwe śledzie matjasy. Są pyszne, różowe, delikatne. Podałam je z kiszonym ogórkiem, jabłkiem, kaparami, dymką i koprem. Skropiłam je oliwą oraz octem winnym. Doprawiłam mielonym zielem angielskim i pieprzem. Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych! Jeśli podoba ci się przepis i chcesz mnie wesprzeć, proszę, kliknij w jedną z reklam na stronie. To nic cię nie kosztuje, a dla mnie to ogromna motywacja do dalszego tworzenia treści. SKŁADNIKI: 6 płatów matjasów kiszony ogórek pokrojony w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...