Przepis na : kolacja
Ż eby stół wielkanocny prezezntował się smacznie i zdrowo warto zrobić sałatkę, któą przygotujemy z łatwością. Skałdniki: mix satał 3 sztuki jaj ugotowanych na twardo pomidorki koktajlowe ogórek ciecierzyca 3 łyżki rzodkiewka kiełki rzodkiewki rzeżucha sos majonezowy: 3 łyżki domowego majonezu 1 łyżka jogurtu 1 ogórek korniszon pieprz Przygotowanie: Jaja gotujemy na twardo, pomidorki przekrawamy na pół, ogórka i rzodkiewkikroimy na plasterki. Na talerz wykładamy sałatę i układamy poszczegól... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...