Przepis na : kolacja
Przepyszna przekąska z glillowanych pasków cykini wypłenionych humusem. Może użyć też dowolnej pasty warzywnej lub z tuńczykiem. Skałdniki: 1 cukinia humus: ciecierzyca 1 słoik cytryna 1/2 sztuka pieprz cayenne szczypta oliwa z oliwek 2 łyżki tahini pasta sezamowa 1 łyżka sól 1/2 łyżeczki np. himaljskiej ząbek czosnku 1/2 łyżeczki utartego kuminu natka kolendry 1 garść oliwa 1 łyżka ząbek czosnku granat Przygotowanie: Całą zawartość słoika z ciecieżycą wraz z wodą przełożyłam do malaksera... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...