Piernik zaparzany

Piernik zaparzany

Piernik zaparzany

Przepis na : deser

  Piernik zaparzany. Jest mieciutki, wilgotny dzięki wrzącej wodzie, którą wlewa się w ostatniej chwili przygotowania. Swoje ciasto upiekłam w kwadratowej formie 30x30cm, ale myślę że w keksowej będzie się dobrze prezentował. Wystudzone ciasto polałam lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru pudru i 2 łyżeczek mocno naparzonej herbaty earl grey oraz udekorowałam rozmarynem.  Składniki: 320 g mąki (dałam orkiszową typ 630) 100 g miękkiego masła 2 jaja L 1/2 szklanki cukru kokosowego lub innego ciemnego 150... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.