Nocne drożdżowe racuchy z mąki gryczanej

Nocne drożdżowe racuchy z mąki gryczanej

Nocne drożdżowe racuchy z mąki gryczanej

Zawsze rano marzyły mi się racuchy na śniadanie. Ale ciasto wyrasta zbyt długo, a ja jestem zbyt głodna, żeby czekać. Nastawiłam więc ciasto wieczorem. Rano wyjęłam z lodówki. I od razu  mogłam rano smażyć małe racuszki. 2 szklanki mąki gryczanej szklanka mleka roślinnego lub zwykłego łyżeczka cukru pół łyżeczki suszonych drożdży owoce, zioła i miód do polania Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru. Mąkę przesypać do miski, wlać mleko z drożdżami. Wymieszać. Jeśli będzie za gęste dolać mleka. Ja n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.