Kompot ze skórek z jabłek ze świeżą żurawiną

Kompot ze skórek z jabłek ze świeżą żurawiną

Kompot ze skórek z jabłek ze świeżą żurawiną

Kompot ze skórek z jabłek ze świeżą żurawiną. Jabłka wykorzystałam do szarlotki,dodałam żurawinę, przyprawy i powstał bardzo smaczny. skórki z 4-5 jabłek 1 szklanka świeżej lub mrożonej żurawiny 1 laska cynamonu kilka goździków anyż gwiazdkowy 3 litry wody Skórki z jabłek, żurawinę i przyprawy umieść w naczyniu. Dodaj przyprawy i wlej wodę. Gotuj ok 10 minut. Odstaw. Kompot ten można wykorzystać do zrobienia świątecznej galaretki. Wystarczy do 1 litra kompotu dodać 20 g żelatyny lub agar agar dla wegan. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.