Kasza pęczak z pieczarkami, szpinakiem i miso

Kasza pęczak z pieczarkami, szpinakiem i miso

Kasza pęczak z pieczarkami, szpinakiem i miso

Przepis na : obiad

  Mam dla Was przepis na kaszę pęczak ( dla bezglutenowców polecam sorgo lub kaszę quinoa czyli komosę ryżową). Danie jest szybkie w przygotowaniu.  szklanka kaszy pęczak sól i pieprz  cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego lub tamari 250 gram pieczarek  4 kulki mrożonych całych listków lub 2 garście świeżego szpinaku baby  łyżka miso 1/2 szklanki wody natka  Pęczak dotujemy al'dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą.  Pieczarki kroimy w drobne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.