Chrupiące gofry z mąki bananowej

Chrupiące gofry z mąki bananowej

Chrupiące gofry z mąki bananowej

Składniki: 1 i 12 szklanki mąki ( w tym 1/3 mąki bananowej/1/3 mąki ryżowej pełnoziarnistej, 1/3 mąki quinoa) 250 ml mleka roślinnego sojowego ( lub innego) 2 białka 1 łyżka cukru lub miodu ( opcjonalnie) 3 łyżki oleju  łyżeczka proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki sody szczypta soli Dodatki: jogurt naturalny nasiona konopi świeże owoce Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.  Mąki, proszek do pieczenia i sodę oraz olej umieść w naczyniu i dodaj mleko.  Delikatnie wymieszaj białko z ciastem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.