
Przepis na : deser
To klasyczny przepis na babkę piaskową ciasto można także wykorzystać do wypieczenia mazurka babka jest przepyszna biszkoptowa delikatna i puszysta mniejsze można dać do koszyczka. Składniki: 230 g mąki orkiszowej tortowej lub pszenna 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g masła miękkiego 5-6 jaj L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g cukru dałam trzcinowy mielona wanilia lub cukier z prawdziwą wanilią skórka z połowy cytryny cukier puder trzcinowy (zmieliłam w młynku) Przygotowan... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...