Kruche ciasto z masłem orzechowym i dżemem

Kruche ciasto z masłem orzechowym i dżemem

Kruche ciasto z masłem orzechowym i dżemem

Kruche ciasto z dżemem, z dodatkiem masła orzechowego. Wymyśliłam je sobie i wyszło nawet lepsze niż się spodziewałam. Smakowało tak, jakby 'peanut butter cookies' przełożyć dżemem. Pyszne, wręcz uzależniające. Surowe ciasto jest dosyć kruche, dlatego najlepiej wałkować je pomiędzy kawałkami folii lub na macie silikonowej i razem z nią przenosić do blaszki. W ten sposób ciasto pozostanie w jednym kawałku. Oczywiście matę lub folię odwracamy ciastem do dołu, a na koniec odrywamy, nie pieczemy jej razem z cia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Arabeska waniliowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.