Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów!
Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów!
Dlaczego ten wpis jest tak ważny? Ponieważ dziś Ci powiem, dlaczego nie używam żelfiksów… Używanie cukrów żelujących jest złem samym w sobie. Minimalna zawartość cukru jaką trzeba dodać używając żelfiksów lub cukru żelującego, to aż 350 g na 1 kg owoców!!! To bardzo DUŻO! Ponadto, prawie wszystkie żelfiksy i cukry żelujące 2:1 oraz 3:1 dodatkowo zawierają w swoim składzie substancję konserwującą, zwykle jest to kwas sorbowy lub sorbinian potasu. Dlatego warto zadać sobie pytanie- czy chcemy aby dżem był... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyt na Zielone
Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...
Suszone pomarańcze na choinkę
Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Autor
Apetyt na Zielone
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kanapki, bezglutenowe
Inne przepisy z Apetyt na Zielone
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję