Miodownik z masą budyniową i powidłami
Miodownik z masą budyniową i powidłami
Miodownik to pyszne świąteczne ciasto kruche z miodem, przełożone warstwami kwaśnych powideł i słodkiego kremu budyniowego. Wierzch polałam masą czekoladową. Wygląda efektownie i jeszcze lepiej smakuje. Ciasto idealnie sprawdzi się na Wigilię oraz Sylwestra. Miodownik (znany też jako Stefanka) najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień po upieczeniu. Wówczas kruche ciasto miodowe zmięknie od masy powideł i kremu budyniowego. Jeśli chcesz podać Miodownik na Wigilię, to upiecz go 22 grudnia, a jeśli na Sylwestra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ania gotuje
Autor
Aniagotuje
Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto kruche, polewa czekoladowa, czarna porzeczka, ciasto czekoladowe, krem czekoladowy, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Ania gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję