Miodownik z masą budyniową i powidłami

Miodownik z masą budyniową i powidłami

Miodownik z masą budyniową i powidłami

Miodownik to pyszne świąteczne ciasto kruche z miodem, przełożone warstwami kwaśnych powideł i słodkiego kremu budyniowego. Wierzch polałam masą czekoladową. Wygląda efektownie i jeszcze lepiej smakuje. Ciasto idealnie sprawdzi się na Wigilię oraz Sylwestra. Miodownik (znany też jako Stefanka) najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień po upieczeniu. Wówczas kruche ciasto miodowe zmięknie od masy powideł i kremu budyniowego. Jeśli chcesz podać Miodownik na Wigilię, to upiecz go 22 grudnia, a jeśli na Sylwestra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.