Schabowe w sosie cebulowym

Schabowe w sosie cebulowym

 Wspaniałe kruche kotlety schabowe w aromatycznym sosie cebulowym. Nie wyszukane składniki i świetny sposób na podanie schabu w odmiennej wersji.  800 gramów schabu 4 średniej wielkości cebule sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka tymianku 250 ml. bulionu lub rosołu olej do smażenia łyżka mąki pszennej wymieszanej w niewielkiej ilości wody   Mięso kroimy na grubsze plastry, przyprawiamy solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy kotlety schabowe z każd...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.