Schab z pieczarkami pod chrupiącą kruszonką

Schab z pieczarkami pod chrupiącą kruszonką

Schab z pieczarkami pod chrupiącą kruszonką

Nie banalny pomysł na obiad ze schabem w roli głównej.  Kruche plastry schabu zapieczone z pieczarkami i pyszną chrupiącą kruszonką z kajzerki, sera i orzechów. Świetne danie na rodzinny obiad lub na różnego rodzaju uroczystości. 4 porcje 4 plastry schabu o grubości około 1 cm 150-200 gramów pieczarek  pół średniej wielkości cebuli 2 łyżki majonezu 1 kajzerka około 80 gramów żółtego sera 50 gramów orzechów laskowych natka pietruszki sól pieprz Plastry schabu naciąć delikatnie z jednej strony prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.