Dżem truskawkowy.

Dżem truskawkowy.

Dżem truskawkowy.

Przyszedł czas na robienie przetworów. Dżem truskawkowy jest u nas w domu najbardziej lubiany :) Moje chłopaki innego nie jedzą. Na razie przerobiłam 4 kg. truskawek, ale dopiero się rozkręcam :) Będę musiała zrobić jeszcze dwa, albo trzy razy tyle. Tak więc dziś będzie kolejna partia. Trzeba się śpieszyć bo truskawki nie będą za długo czekać :) Jeśli macie zamiar robić przetwory z truskawek, to nie zwlekajcie. Składniki: 2 kg. truskawek 1/2 kg cukru 2 opakowania konfiturexu 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.