Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Przepyszne ciasta bezowe z pokruszonymi ciasteczkami. Polecam :) Składniki: 4 białka z dużych jaj, 1 szklanka cukru pudru, 1 łyżka octu, konfitura malinowa, 200 ml śmietanki 30 %, 1 serek mascarpone, ciastka Petit Beurre Blacky Cukry Nyskie. Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy ocet.  Wykładamy bezę równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 minut w 140 stopniach. Śmietankę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , ciasteczka, malinowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, mascarpone, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, krem mascarpone

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.