Roccocò – napoletańskie ciasteczka

Roccocò – napoletańskie ciasteczka

Roccocò – napoletańskie ciasteczka

Roccocò – napoletańskie ciasteczka to słodkości, które podaje się w każdej neapolitańskiej rodzinie z okazji 8 grudnia, czyli dnia, w których obchodzone jest Niepokalane Poczęcie, i który towarzyszy okresowi Świąt Bożego Narodzenia . To ciasteczka wytwarzane z migdałów, mąki, cukru, owoców kandyzowanych oraz przyprawami. Mają one okręgłe kształy i są podobne do spłaszczonego pączka o średniej wielkości 10 cm. Roccocò to ciasteczka dość twarde, więc jeśli lubicie miękkie ciastka to możecie je zmiękczyć,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.