Kartacze (cepeliny)

Kartacze (cepeliny)

Kartacze (cepeliny)

Przepis na : obiad

Kartacze (także znane jako cepeliny) to potrawa regionalna, popularna w północno-wschodniej Polsce (m.in. Suwalszczyzna, także w województwie podlaskim, na kresach czy na Litwie). W smaku przypomina popularne pyzy, jednakże kształt kartaczy nieco się różni. Są one bardziej owalne (długość ok. 8-10 cm, a nawet 12 cm). Są wykonane z masy ziemniaczanej (gotowane jak i surowe ziemniaki) nadziane surowym mięsem mielonym. Do tej pory nie miałam okazji robić sama kartaczy, jest to dość pracochłonny przepis. Tym razem p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ana Mari's world

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

An@MariAn@Mari

Jestem pasjonatką jedzenia i smacznych fotografii!

An@Mari

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ziemniaki, mięso mielone, mięso, obiad, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z Ana Mari's world

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.