SKŁADNIKI 500 g filetów z dorsza 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bu ł ki tartej 2 l bulionu warzywnego 150 ml śmietany 2 łyżki m ą ki koperek natka pietruszki s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di filetti di merluzzo 1 cipolla 1 uovo 3 cucchiai di pangrattato(...)panna 2 cucchiai di farina aneto prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filety z dorsza i cebulę mielimy. W misce mieszamy zmielone filety z bułką tartą, pokrojoną drobno natką pietruszki i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę na pulpety wyrabiamy. Z masy rybnej formujemy pulpeciki. Wkładamy je na wrzący bulion
La grande e la piccola cuocamięsa mielonego wołowego 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 150 g mrożonego szpinaku 50 g sera feta 1 cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 500 - 750 ml bulionu warzywnego 100 g serka topionego śmietankowego 2 łyżki koperku Sól Pieprz W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy kilka minut, aż odparuje woda. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy(...)Dodajemy podduszony na maśle szpinak, pokrojoną w małe kawałki fetę oraz świeży koper. Wbijamy jajka i dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe pulpety. W garnku lub na dużej patelni zagotowujemy bulion warzywny. Może to być też rosół drobiowy. Wkładamy delikatnie przygotowane pulpety. Gotujemy na wolnym ogniu przez 15-20 minut
VioletoweKucharzenieklopsików ze szpinakiem: 250 g mięsa mielonego z wieprzowiny garść świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku ½ cebuli 1 jajko sól i pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego lub bulion z 1 kostki warzywnej 2 młode marchewki 1 łyżka mąki ok. ½ łyżeczki kurkumy 1 łyżka oliwy z oliwek ok. 100 ml śmietanki 30% Ja przygotować(...)cebulę szklimy na oliwie, dodajemy pokrojony szpinak i chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, szpinakiem, doprawiamy do smaku przyprawami, zagęszczamy 2 łyżkami bułki tartej. Z masy mięsnej formujemy pulpety ciut większe od orzechów włoskich. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone marchewki, które chwilę podgotowujemy. Do wrzącego bulionu wkładamy klopsy, gotujemy je na małym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJak wypracować obiad w taki sposób, żeby się przy nim zbytnio nie napracować...?! Bardzo często miewam takie dni, kiedy to nie chce mi się zbytnio dumać
Grunt to przepis!czosnkiem daje niesamowity aromat. Składniki 3 średniej wielkości marchewki 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru łyżeczka nasion kopru włoskiego 2 łyżki smalcu gęsiego 3 łyżki bułki tartej 120 ml bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchewki obieramy i kroimy w julienne (słupki). Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marchew ,podsmażamy kilka minut(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dusimy do miękkości ,odparowujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy zmielone nasiona kopru włoskiego ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz imbir. Chwilę podsmażamy ,oprószamy bułką tartą. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenłyżka bułki tartej sól pieprz płatki chilli olej Kujawski ser żółty natka pietruszki Pieczarki obieramy, cebulę drobno kroimy i przesmażamy na oleju Kujawskim. Dodajemy drobno pokrojone papryki i filet z kurczaka. Podczas smażenia wlewamy bulion warzywny i wszystko doprawiamy solą, pieprzem, płatkami chilli. Na koniec dodajemy jajko i szybko mieszamy, a także bułkę tartą i posiekaną natkę
Salonik smakówprezentuję dzisiaj w roli głównej mielone cielęce. Składniki: 300 g mielone cielęce 1 jajko 1 łyżka tartej bułki Sól Pieprz biały mielony Bulion warzywny Opakowanie świeżego szpinaku 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka almette śmietankowe Wykonanie: Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy małe pulpeciki. Do garnka lub wysokiej(...)patelni wlewamy bulion warzywny. Zagotowujemy i dodajemy przygotowane pulpeciki. Gotujemy kilkanaście minut. Po tym czasie wkładamy umyty szpinak razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chwilę razem dusimy aż zmiękną liście szpinaku. Na koniec dodajemy łyżkę alemette i dokładnie rozprowadzamy serek w bulionie. Ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą lub pieprzem. Podajemy w ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO (function
Smaki Ewymojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania spring rolls. Ciasto : 40 dkg mąki pszennej 620 ml letniej wody 1 łyżeczka soli Nadzienie warzywne : 1 łyżeczka świeżo tartego imbiru 2 łyżki oleju słonecznikowego 2 duże sztuki zielonej cebulki 20 dkg marchewki 10 dkg świeżego szpinaku 18 dkg mixu kapust (biała i czerwona) 20 dkg kiełków
mecooksDzięki własnemu warzywnikowi mam dostęp do świeżych kwiatów cukinii. Zauważyłam, że można je już kupić na bazarach i w niektórych większych sklepach. To świetny produkt do
Weekendy w domu i ogrodzie100g boczku w cienkich plastrach 2 duże garści szpinaku 2 średnie pomidory 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 150ml bulionu warzywnego lub drobiowego 100g tartego żółtego sera 3 łyżki kremowego serka śmietankowego sól i pieprz do smaku Do podania: świeże listki tymianku i oregano – opcjonalnie Przygotowujemy składniki do dania
Smaczna Stronanasz żołądek i organizm, a dobrze rozgrzany organizm to większa odporność na różne infekcje. Dlatego, szczególnie zimną czy jesienią, warto zacząć dzień miseczką ciepłej zupy. Po trzecie, zupa nie tuczy! Warzywna zupa niezabielana to danie niskokaloryczne, a daje uczucie sytości i dodatkowo doskonale nawadnia. Wbrew pozorom i powszechnie panującej opinii, zupy są najprostszą i najszybszą potrawą do wykonania
Kuchnia MagdaLeny800g mięsa: 0,8 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 2 topione serki śmietankowe 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka (namoczona) lub 3 łyżki bułki tartej 3/4 litra bulionu warzywnego 1 łyżeczka mąki 2-3 łyżki gęstej śmietany Sposób przyrządzenia […] Artykuł Pulpety w sosie serowo-pieczarkowym pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plPyszna, aromatyczna tarta. Kruche ciasto i warzywne nadzienie. ciasto : 2 szklanki ( 300 g ) mąki 0,25 szkl ( 50 g ) siemienia lnianego 0,25 szkl ( 40 g ) sezamu 0,25 szkl ( 80 g ) kwaśnej śmietany 200 g masła 1 jajko 0,5 łyżeczki soli nadzienie : pół papryki 1 marchewka
Polska Zupataka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3 Składniki 10 szt brukselki 250 g mięsa mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 l bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta kminek mielony 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G KitchenCukinie i kabaczki królują w jesiennym sezonie, warto więc wykorzystywać je do różnorodnych potraw. Leczo, placki, tarty... A może kotlety? Warzywne kotlety na bazie kaszy jaglanej są nie tylko sycące ale i zdrowe. Koniecznie wypróbujcie
Milion Smaków