tarta warzywna - 1742 przepisów (strona:6/117)

Pasztet z selera i marchwii 192

margarynę, dodać warzywa, przyprawić i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Ostudzić i dodać bułkę tartą oraz jajka. Wymieszać. Keksówkę natłuścić margaryną i posypać bułką tartą, wyłożyć masę warzywną i wyrównać wierzch. Pasztet piec 50 minut w 180 stopniach. Na 10 minut pod koniec pieczenia zwiększyłam temperaturę do 200 stopni aby wierzch ładnie się przyrumienił. Ostudzić

Smakołyki Asi
Buraczki tarte z chrzanem do słoików 174

cukru Ok. 90 gram chrzanu tartego ze słoika Wykonanie: Buraki gotujemy w wodzie do miękkości ( zwykle to trochę trwa, cóż ale warto ). Po ugotowaniu buraki wyjmujemy do naczynia i pozostawiamy do wystygnięcia ( najlepiej zostawić na noc ). Po wystygnięciu ( UBIERAMY RĘKAWICZKI ! buraki bardzo barwią ) obieramy ze skórki ( schodzi bez problemu ). Trzemy na tarce warzywnej. W buraczkach pozostawiamy dołek i odbieramy

Smaki Ewy
Niespodzianka i Zagadka 101

Stawiam na  Majonezowy Dressing o jakimś smaku  –tego jeszcze nie było! No bo chyba nic, co by mogło powstać poprzez krojenie czy tarcie?   chyba nic warzywnego?  Bardzo jestem ciekawa co to będzie, czy zgadłam ? a Wy?  Życzę miłego dnia

Wanilia i Kardamon
Jesienna zapiekanka z dynią ku pokrzepieniu 160

której są zatopione) 1 cebula ok. 10 połówek suszonych pomidorów w oleju 700g mięsa mielonego (wieprzowo- wołowego) 250g puree z dyni 1 kostka bulion warzywnego 1 jajko tarty ser żółty do posypania zapiekanki Ziemniaki gotujemy z osolonej wodzie- można je pokroić w kostkę, wtedy będą szybciej miękkie. Gotowe ziemniaki odcedzamy i ugniatamy. Dodajemy śmietankę, gałkę, masło i sól

les mirabelles
Ryba po japońsku 174

źródło: "Przyślij przepis"/ Składniki: 1 kg filetów z ryby 2 duże cebule 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowych przyprawa warzywna maka bułka tarta 3 jajka (więcej lub mniej według potrzeby) olej Zalewa : 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju mały koncentrat pomidorowy 4 łyżki keczupu 4 łyżki cukru ( u mnie z lekkim "czubem") 4 łyżki octu sól

w mojej kuchni
Kalafior w jajku i bułce tartej 204

przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu , u nas od Przyprawy Premium Kalafiora gotujemy al dente, ja nie używałam soli do gotowania, ale można trochę posolić wodę, w której gotujemy kalafior. Różyczki kalafiora po ugotowaniu odsączamy z wody i studzimy. Jajka rozkłócamy widelcem i dosypujemy przyprawę warzywną i mieszamy. Każdą różyczkę kalafiora maczamy najpierw w jajku, później w bułce tartej

MamaOskarka
RISOTTO Z BOROWIKAMI 114

Trill. – 1 op * filet z indyka – 250 g * cebula biała – 1 szt * masło – 3 łyżki * białe wino – 0,5 szkl * bulion warzywny – 3 szkl * parmezan ( tarty )- 3-4 lyżki * czosnek niedźwiedzi suszony – 1 lyżka * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni rozgrzewamy połowę masła, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek niedźwiedzi i pokrojone(...)kostkę mięso, przesmażamy. Wsypujemy ryż z borowikami i podlewamy białym winem. Czekamy, aż odparuje. Chochelka po chochelce podlewamy bulionem warzywnym ( kolejną chochelkę wlewamy dopiero w momencie, kiedy poprzednia wsiąknie w ryż ). Pod koniec dodajemy resztę masła oraz garść tartego parmezanu. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy natychmiast! Smacznego! Ps. ja do całości dodałam jeszcze 2 pokrojone borowiki – przesmażyłam

Ostra na Słodko
Kotleciki z kalafiora 63

Kotleciki z kalafiora – pyszny pomysł na bezmięsny obiad :) Kotleciki z kalafiora – Składniki Bulion warzywny lub mięsny Kalafior 1 mały Natka pietruszki kilka gałązek Jajko 2 jajka Bułka tarta Koperek 1 pęczek, posiekany K The post Kotleciki z kalafiora appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotleciki z kalafiora 2168

Składniki Bulion warzywny lub mięsny Kalafior 1 mały Natka pietruszki kilka gałązek Jajko 2 jajka Bułka tarta Koperek 1 pęczek, posiekany Kminek 1 łyżka Pieprz do smaku Sól do smaku Gałka muszkatołowa pół łyżeczki Olej Wykonanie: Przygotować 0,5 litra bulionu (może być z kostki rosołowej). Kalafior podzielić na różyczki i gotować w bulionie przez

Kulinarne Przeboje
Krokiety z kapustą i grzybami 141

jajko 500 ml mleka Sól olej Składniki na farsz: 200 g kiszonej kapusty 250 ml bulionu warzywnego 200 g pieczarek 1 cebula Ząbek czosnku Oliwa z oliwek Pęczek natki pietruszki Ziele angielskie Liść laurowy Sól, pieprz Składniki na panierkę: Bułka tarta 2 jajka Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania farszu do krokietów. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)pieczarki i doprawiamy pieprzem. Smażymy, aż z pieczarek odparuje woda. Dodajemy pokrojoną kapustkę kiszoną i posiekaną natkę pietruszki. Całość smażymy przez chwilę. Po tym czasie dodajemy do tego bulion warzywny, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 30-40 minut. Farsz odstawiamy do wystudzenia. Następnie przygotowujemy naleśniki. Do miski dodajemy mąkę, mleko, jajka oraz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron zapiekany z mięsem pod beszamelem 154

lubimy. Zapiekankę podaję ze świeżo skrojoną natką pietruszki, pasuje także rukola, lekko pikantna i orzechowa w smaku. Zapiekankę można posypać bułką tartą wymieszaną z tartym serem, wierzch po upieczeniu będzie chrupiący. Taki mięsno-warzywny farsz świetnie nadaje się do przygotowania lasagne, wystarczy zamienić makaron na płaty do lasagne. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego(...)rózgą, następnie bardzo powoli wlewam (ciągle mieszając rózgą) mleko. Doprawiam do smaku. W naczyniu do zapiekania układam warstwami: makaron, polewam lekko sosem beszamelowym i posypuję odrobiną tartego sera, układam mięsno-warzywny farsz, polewam beszamelem, i drugą warstwę tak samo, na wierzchu jest mięso posypane resztą sera. Całość dodatkowo posypuję świeżo zmielonym pieprzem.  Zapiekam 10-12 minut

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z selera 94

bidi-language:#0400;} Z selera kotlety…przepyszne <3 Warzywne, aromatyczne, łatwe w przygotowaniu <3 Składniki 1 seler korzeniowy średniej wielkości 1 litr bulionu warzywnego mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz       Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry i gotujemy(...)warzywnym rosole. Następnie odcedzamy, studzimy. Plastry selera obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Tarta na francuskim cieście z sosem mornay (Quiche con verdure in salsa mornay) 88

Przepyszna tarta na cieście francuskim z warzywnymi rulonikami z marchwi i cukinii zapiekanymi w sosie mornay.  Tarta jest bardzo delikatna w smaku a warzywa chrupkie. SKŁADNIKI  Tarta 3 marchewki 3 cukinie ciasto francuskie sól, pieprz   olej z oliwek Sos mornay 50 gr masła 50 gr mąki

La grande e la piccola cuoca
Zapiekanka makaronowa z cukinią 120

Gotujemy do momentu lekkiego zg\u0119stnienia sosu.\r","Do wysmarowanej mas\u0142em formy wk\u0142adamy po\u0142ow\u0119 makaronu, zalewamy po\u0142ow\u0105 sosu miesno-warzywnego i posypujemy po\u0142ow\u0105 mozzarelli i tartego sera. Czynno\u015b\u0107 powtarzamy, nast\u0119pnie wk\u0142adamy form\u0119 do nagrzanego do 180\u00b0C piekarnika na 30 minut. Gotowe! "]} Bardzo lubię połączenie makaronu(...)przecier i doprawiamy pozostałymi ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Gotujemy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu. Do wysmarowanej masłem formy wkładamy połowę makaronu, zalewamy połową sosu miesno-warzywnego i posypujemy połową mozzarelli i tartego sera. Czynność powtarzamy, następnie wkładamy formę do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30 minut. Gotowe! 4.14 Mostek w kuchni - Smacznego http://mostekwkuchni.pl/zapiekanka-makaronowa-cukinia/   Artykuł

Mostek w kuchni
Pulpety z indyka z brokułem 82

jajko 1 mała cebula dymka – ok. 40 g 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 brokuł sól i pieprz do smaku mąka pszenna (do obtaczania pulpetów) oliwa lub olej rzepakowy do smażenia ok. 500-600 ml bulionu (drobiowego lub warzywnego) do gotowania pulpetów (ewentualnie zwykła, osolona woda) Składniki na sos brokułowy(...)rzepakowego i zeszklić na niej delikatnie cebulkę (do czasu aż zmięknie, ale jeszcze się nie zarumieni). Do większej miski wrzucić mięso mielone z indyka, dodać wcześniej podsmażoną cebulkę, bułkę tartą, jajko, zioła prowansalskie, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Całość wyrabiać przez parę minut aż masa stanie się jednolita i plastyczna. Podzielić mięso na 8 części, każdą

Kulinarne Przeboje