schab sosie - 500 przepisów (strona:10/34)

Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym 116

drodze z Zamku Moszna. Niepozorny Zajazd przy drodze a dania jakie tam podają są niesamowite!! Najlepiej odwiedzić Zamek Moszna gdy kwitną azalie :D tzn. teraz w maju/czerwcu Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym z pieczonymi ziemniakami SKŁADNIKI: 5 kotletów wieprzowych pęczek białych szparagów kilka młodych ziemniaków śmietana 18% serek topiony ser żółty sól, pieprz, pietruszka, cukier, czerwona papryka chilli

MarciochaKucharzy
Na wielkanocnym stole 197

szynką i papryką konserwową Sałatka żółta Jajka Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane pieczarkamiJajka faszerowane chrzanem i szynką Inne propozycjeChrzan świątecznyGomółka serowa ŻurekPieczona biała kiełbasa Sos żurawinowo-chrzanowyGalaretka drobiowa Schab z majerankiem i kminkiem

Kuchnia domowa Ani
Schab pieczony z ziołami 142

Schab pieczony w ten sposób był próbą przed Świętami - i to bardzo udaną próbą :) Polecam serdecznie!Składniki:1 kg schabu bez kościMarynata:2 łyżki sosu sojowego2 liście laurowe2-3 łyżki oleju1 gałązka rozmarynuświeży tymianek1 łyżka ziaren gorczycyświeżo zmielony pieprz1/2 łyżeczki kminku3 zmiażdżone ząbki czosnkuSposób wykonania:1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki na całą noc.2. Mięso

Kuchnia domowa Ani
Ziołowy politechnik warszawski 132

mięso z każdej strony. Zawijamy je w folię spożywczą i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc lub minimum godzinę. Po tym czasie, ze schabu łyżką zdejmujemy marynatę. Nie wyrzucamy jej, ponieważ będzie składnikiem sosu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Bulion zagotowujemy w rondelku i łączymy z odzyskanymi ze schabu ziołami. Mięso przekładamy na folię aluminiową do żaroodpornego naczynia

Kuchenna Kontrrewolucya
Schab pieczony w niskiej temperaturze 430

minut w niskiej temperaturze 100 stopni, Schab jest delikatny, kruchy i soczysty. Mięso jest idealnie jako wędlina do kanapek, ale też świetnie nadaje się na obiad. Schab pokrojony w grubsze plastry podany z sosem pieczeniowym do ziemniaków i warzyw, będzie stanowić smakowite obiadowe danie! Polecam również szynkę pieczoną z sokiem pomarańczowym , schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem , oraz schab pieczony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab w śmietanie 92

Schab w śmietanie a w zasadzie schabowe bitki to rozpływające się w ustach mięso, delikatny sos a do tego np. ziemniaczki… mało pracy a obiad iście królewski. Sprawdźcie… Składniki: schab śmietana 18 % oliwa do smażenia sól pieprz papryka kostka rosołowa Przygotowanie: Schab kroimy na ciękie kotleciki i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Delikatnie skrapiamy(...)usmażeniu bitek dodajemy kubek śmietany, odrobinę wody i kostkę rosołową. Wszystko razem mieszamy na gładki sos. Do sosu wkładamy bitki i danie gotowe. Czas przygotowania (nie wliczając czasu na marynowanie mięsa) 30 min. Polecam dla leniwych Smacznego! The post Schab w śmietanie appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Dzik w kuchni i purée z selera! 103

gotowe (czas smażenia zależy również od tego jaki posiadacie palnik - elektryczny czy gazowy, na tym drugim mięso smaży się szybciej). Gotowe polędwiczki i schab kroimy w plastry. Na patelnię dodajemy śmietanę i redukujemy wino, czekając aż sos zgęstniej. Sos na bazie białego wina jest delikatny i kremowy. Purée z selera Składniki na 4 osoby: 2 selery (około 600g) 4 średnie(...)Seler i ziemniaki obieramy ze skórki, solimy i gotujemy aż warzywa zmiękną. Po ugotowaniu rozgniatamy tłuczkiem, dodajemy masło, gałkę muszkatołową i miksujemy. Polędwiczki i schab z dzika podajemy z purée z selera. Całość polewamy sosem, który doskonale łączy purée z delikatnym mięsem. Danie jest wykwintne, mięso rozpływa się w ustach i zachwyca nasze podniebienie. Obiad jest w brew pozorom lekki

Kuchnia Pani Wiosny
Schab gotowany 156

Schab gotowany - doskonały jako wędlina na zimno lub w plastrach z sosem na ciepło.  Inspiracja: Moje Gotowanie, kwiecień 2014 2 kg schabu środkowego ( ja zrobiłam z 0,7 kg schabu ) 2,5 l wody 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka majeranku 1/3 szklanki soli łyżeczka mielonego pieprzu 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Wodę wlewamy do garnka

Atlas Smaków
Schab w sosie serowo-pieprzowym 131

przeważały desery, czas się więc zrehabilitować. Natłok śniadaniowo-deserowych inspiracji postanowiłam spisać i realizować je co jakiś czas. Tymczasem mam dla Was smakowity post ze schabem w roli głównej. Przygotowałam do niego smakowity sos serowy z czerwonym pieprzem i podałam z chrupiącą bagietką. Jeśli po przygotowaniu tego smakołyku zostanie Wam trochę sosu, to polecam podać go z makaronem penne(...)kawałeczkami kurczaka - palce lizać! Potrzebne nam: - 5 cienkich kotletów ze schabu (grubości 1 cm) - bagietka z masełkiem czosnkowym - duży kubeczek śmietany 18% - 100 g sera z niebieską pleśnią, np. Lazur - 3-4 plastry żółtego sera o intensywnym smaku - trochę mielonego czarnego pieprzu - przyprawa uniwersalna - czerwony i zielony pieprz ziarnisty - olej do smażenia - sól do smaku - szczypta chili Przygotowanie:  Śmietanę

W poszukiwaniu inspiracji
Wieprzowina z Tonkatsu 143

Danie kuchni japońskiej Składniki 400 g schabu wieprzowego 2 jajka olej do smażenia bułka tarta sól ,pieprz Sos: 1/3 szkl ketchupu 100 ml sosu sojowego (ciemnego) łyżka cukru Dodatkowo: ryż jaśminowy trawa cytrynowa grzyby mun Przygotowanie   Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach ,następnie

R'n'G Kitchen
Schab pieczony w rękawie, aromatyczny i pyszny 190

wszystkie przyprawy zostają w mięsie. Bardzo łatwo jest przygotować takie mięso. Można jeść na zimno, podczas pieczenia wytworzy się sos. Który po ostygnięciu przekształci się w pyszną galaretę. Na ciepło do ziemniaków też będzie pyszne. Ja upiekłam schab z kością, ale możecie upiec bez . Moim zdaniem schab z kością jest bardziej aromatyczny Schab umyć osuszyć. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką(...)Mięso odkroić od kości, pokroić na plastry i obłożyć powstałą galaretą. To jest cudne, mniam. Jeśli chcecie ten schab na obiad to po upieczeniu wyjąć schab z foli. Pokroić na kawałki i polać wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami, frytkami itp. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
CHOW MEIN Z WIEPRZOWINĄ – 5,20 zł 374

LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNATA (1 min): do średniej miski wlewamy 4 łyżki sosu sojowego, dodajemy drobno pokrojone 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli. 2. WIEPRZOWINA (3 min): kawałek schabu kroimy w plastry, które lekko rozbijamy tłuczkiem, aby zmiękczyć strukturę mięsa. Następnie kroimy w prostokątne kawałki, które wrzucamy do marynaty(...)Doprawiamy jeszcze nieco solą, mieszamy wszystko i jeszcze chwilę dusimy na dużym ogniu. 10. PODANIE: Ogólnie lepiej wrzucić odsączony makaron do woka i wymieszać całość – wtedy makaron wchłonie smakowity sos. Jednak można też podać go schludnie jak na załączonym zdjęciu. Gotowe! OM NOM NOM! Post CHOW MEIN Z WIEPRZOWINĄ – 5,20 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS

Nerds Kitchen
Roladki schabowe w pikantnym sosie 157

składniki* 4 plastry schabu bez kości* 4 cienkie plastry szynki lub polędwicy* 2 ogórki konserwowe* 1/4 papryki żółtej* 1 papryka czerwona* 2 średnie cebule* sól, pieprz* pikantny sos Piri Piri lub chili* czosnek granulowany* przyprawa kucharek* gałązka natki pietruszki* 1/2 szklanki śmietany 18%* 1 łyżka mąki pszennej* nić bawełniana* oliwa do smażeniaSposób wykonaniaPlastry schabu umyć i rozbić jak najcieniej, uważając(...)plastrów ogórka krojonego wzdłuż, czyli od czubka do ogonka.Na ogórkach ułożyć po 3-4 paski papryki czerwonej i żółtej i na końcu po kilka listków natki pietruszki.Każdy plaster schabu zawinąć zaczynając od strony z nadzieniem i obwiązać bawełnianą nicią.Obrać cebulki i drobno posiekać, również posiekać na drobniutko paprykę, dla ułatwienia można to zrobić używając blendera.Roladki obsmażyć z każdej

Mix smaku
Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem 189

kanapek, albo imprezowy składnik przekąskowego zestawu. Schab może być też podany w wersji obiadowej pokrojony w grube plastry, podany z sosem na ciepło. Sos można przygotować na bazie tego co zostało z pieczenia schabu, czyli. Smacznego! The post Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Święta Wielkanocne 189

roku mój smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :) Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie, pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek).ŚWIĘCONKAInspiracje czerpie z tego video http://www.tvp.pl/vod/audycje/kulinaria/brodzik-od-kuchni/wideo/odcinek-2/1611568 z Joanną Brodzik, w tamtym roku przygotowywałam schab według jej przepisu

NA MOIM TALERZU

Proponowane wyszukiwania