Schab pieczony w rękawie, aromatyczny i pyszny

Schab pieczony w rękawie, aromatyczny i pyszny

Schab pieczony w rękawie, aromatyczny i pyszny

Bardzo lubię piec mięsa w rękawie, mięso jest aromatyczne i wszystkie przyprawy zostają w mięsie. Bardzo łatwo jest przygotować takie mięso. Można jeść na zimno, podczas pieczenia wytworzy się sos. Który po ostygnięciu przekształci się w pyszną galaretę. Na ciepło do ziemniaków też będzie pyszne. Ja upiekłam schab z kością, ale możecie upiec bez . Moim zdaniem schab z kością jest bardziej aromatyczny Schab umyć osuszyć. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą, ziołami. Dokładnie obsypać przyprawami z wszys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, schab, mięsa pieczone, frytki, ziemniaki, sosy, suszone pomidory, papryka, obiad, dania mięsne, czosnek w ziołach, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sos mięsny, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.