kuleczki kokosowe - 434 przepisów (strona:10/29)

Bajaderki 150

biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie:  Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne kawałki. Włożyć do dużej miski(...)utrzeć najpierw do połączenia składników mikserem, a następnie najlepiej włożyć ręce do środka i wyrobić ręcznie. Masa jest dość luźna, ale spokojnie, stężeje. Utoczyć niewielkie kuleczki (lub większe! Jak kto lubi :)), obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić około 2-3 godzin

Cakes By Kejt
Rafaello z kaszy jaglanej 136

Wykonanie: Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać, a następnie gotować w mleku z miodem do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko. Następnie dodać masło, 1/2 szklanki wiórków kokosowych i całość dokładnie wymieszać.  Z kaszy uformować kuleczki, a do środka każdej z nich włożyć migdał. Kuleczki obtoczyć w kokosie i schłodzić przez 2h w lodówce

Kuchnia Bon Appetit
Placuszki ryżowe z porzeczkami, bezglutenowe, bezmleczne 171

porzeczkami, bezglutenowe, bezmleczne 150 g mąki ryżowej 220 ml soku jabłkowego łyżeczka cukru 2 jajka 2 łyżeczki oleju kokosowego dwie garści czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia (lub inny tłuszcz) do podania: kuleczki czerwonej porzeczki pokruszone ciasteczka, np.  takie Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy z sokiem, cukrem, jajkami i olejem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy porzeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kuleczki/ciasteczka czekoladowo-kokosowe bez pieczenia (z mąki kokosowej) 277

słodkości dodatkowo zawierają niezwykle ceny olej kokosowy, karob i cukier brzozowy. Bez wyrzutów sumienia i zaledwie w kilka możecie zajadać się pysznymi kuleczkami lub jak kto woli - ciasteczkami. Spróbujcie, bo zapewniam, że spodoba się Wam ten czekoladowo-kokosowy smak. (około 45 sztuk) 1 i 3/4 szklanki mąki kokosowej (użyłam z Olejowego Raju ) 1/2 szklanki cukru brzozowego 1 i 3/4 szklanki

Di gotuje
Kokosowe ciasteczka z płatkami teff i słonecznikiem 122

blendera i miksujemy przez chwilę. Można też zmielić je w młynku do kawy. Dosypujemy ksylitol, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, dolewamy mleko roślinne, olej kokosowy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta lepimy małe kuleczki, spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia, zostawiając między ciasteczkami miejsce, gdyż podczas pieczenia urosną. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze ok 200 stopni. źródło przepisu

FitKot
Batatowa zapiekanka z burakiem, gruszką, wędzonym tofu i czerwonym pieprzem. Pod wegańskim serkiem cebulowym. 174

papryki, gałką i solą. Po zblenderowaniu dodajemy garść posiekanych świeżych ziół (u mnie lubczyk). Po 30 minutach wyciągamy zapiekankę z piekarnika i wykładamy warstwę batatowo-kokosową. Na górę wbijamy pozostałe kawałki tofu. Posypujemy kuleczkami czerwonego pieprzu. Możemy też udekorować pozostałymi (o ile zostaną) plasterkami buraka. 12. Wkładamy do piekarnika na kolejne 15 minut. cebulowy serek wegański Odcedzamy orzechy. Blenderujemy nerkowce

Fill The Bowl
Owsiane ciasteczka z rodzynkami 168

białym i waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka i dobrze wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę. Wymieszać. Następnie dodać mleko i resztę mąki. Dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane i rodzynki. Wymieszać. Formować niewielkie kuleczki, lekko spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachować 2 – 3 cm odległość. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Piec ok 15 min. Zdjąć z blachy

kulinarnajamka.blogspot.com
JOGURTY - JAKIE WYBIERAĆ? 169

mamy caaałą gamę smaków: najbardziej znane są jagodowe, truskawkowe, malinowe,  z owoców leśnych, ale obecnie spotyka się i waniliowe, kawowe, z owoców egzotycznych, kokosowe czy biszkoptowe. Często mają dodatkowo jakieś cukierki, kuleczki, draże i kawałki czekolady. Warto przyjrzeć się składom - jogurty owocowe są bowiem porządnie nafaszerowane cukrem i syropem gluozowo-fruktozowym (który jest jeszcze bardziej szkodliwy). Zawierają mnóstwo barwników

Katsuumi
Owsiane Kuleczki 185

wystygnięcia. Potem pozostanie tylko uformowanie. Polecam robić to łyżką do lodów (prosto, szybko i wygodnie) wychodzą wtedy "półkulę" ale smak się nie zmienia ;. 3. Gotowe kuleczki można podawać z posypanymi z wierzchu wiórkami kokosowym , posiekanymi orzechami , lub po prostu cukrem pudrem. Michał

Gotuj Z Muzyką
SMAŻONE RAFAELLO ( kokosowe kuleczki z migdałami ) – przepyszne! 156

fantastyczne kuleczki Rafaello , ale w wersji smażonej. Z chrupiącym migdałkiem w środku … delikatne .. słodkie. Idealne na imprezową przekąskę np. na Sylwestra! Koniecznie wypróbujcie! Takie domowe Rafaello z całą pewnością zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych! SKŁADNIKI: ( ok. 15 szt ) * ugotowana kasza manna – 1 szkl * cukier – 4 łyżki * jajko – 1 szt * wiórki kokosowe – ok. 1 szkl(...)łyżki * migdały – 15 szt * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę mannę gotujemy na gęsto, studzimy, Do wystudzonej dodajemy jajko, połowę wiórków kokosowych i posiekane płatki migdałów – dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kuleczki, do każdej wkładamy obrany ze skórki migdał i obtaczamy w pozostałych wiórkach. Przygotowane odkładamy na ok. 20 minut do lodówki. Po ty czasie smażymy na głębokim

Ostra na Słodko
Bezglutenowa granola piernikowa z pomarańczą. 72

mieszamy z suchymi składnikami – nie mieszamy tego dokładnie, wręcz pożądane są większe i mniejsze zlepienia. Dodajemy masło orzechowe w ten sam sposób – tworząc małe kuleczki. Z pomarańczy wyciskamy 60 ml soku. Łączymy z olejem kokosowym. Sypkie składniki łączymy z mokrymi (w tym z 3 łyżkami melasy karobowej). 1/3 obranej pomarańczy kroimy w kostkę i mieszamy z resztą granoli. Granolę równomiernie

Fill The Bowl
Bezglutenowa granola piernikowa, z jabłkiem lub pomarańczą. 96

mieszamy z suchymi składnikami – nie mieszamy tego dokładnie, wręcz pożądane są większe i mniejsze zlepienia. Dodajemy masło orzechowe w ten sam sposób – tworząc małe kuleczki. Z pomarańczy wyciskamy 60 ml soku. Łączymy z olejem kokosowym. Sypkie składniki łączymy z mokrymi (w tym z 3 łyżkami melasy karobowej). Opcja z jabłkiem: Jabłko myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Całość wykładamy

Fill The Bowl
Trufle czekoladowe 89

będzie jednolita masa. Studzimy w lodówce ok. 2 godzin. Następnie naszą masę wkładamy jeszcze na około 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie formujemy kuleczki i obtaczamy w naszych wybranych posypkach. Nam najlepiej smakowały wiórka kokosowe pozostałość po Malibu;) Przechowujemy w lodówce.Smacznego

Anioły w kuchni
Pralinki Oreo 124

łyżeczka oleju kokosowego wiórki kokosowe do posypania  Oreo podziel na połówki (wystarczy, że oba ciastka obrócisz względem siebie i same się rozdzielą), za pomocą małego noża delikatnie zeskrob białe nadzienie, ulep z niego małą kulkę i połóż ją na desce, same ciastka natomiast przełóż do malaksera. Podobnie postępuj ze wszystkimi ciastkami. Białe kuleczki wstaw na moment do zamrażalnika, ciastka(...)czekoladę, wstaw ją na rondel z gotującą się wodą i rozpuść ją. Zdejmij i wmieszaj w czekoladę mleko kokosowe. Następnie do miski przełóż rozdrobnione wcześniej ciastka, a całą masę dokładnie wymieszaj i włóż na 10 minut do lodówki.  Wyjmij białe kuleczki z zamrażarki. Po schłodzeniu czekoladową masę podziel na 4 części, a każdą z nich na trzy kolejne. Każdą

Roślinna - blog wegański
Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego) 120

stężał (najlepiej na całą noc). Robiąc kulki - masę delikatnie ostudzić i schłodzić w lodówce - do lekkiego zgęstnienia. Po tym czasie uformować z niej kuleczki - wielkością mniejsze od orzecha włoskiego.  (Kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych.)  Kulki ponownie umieścić w lodówce - aby "stwardniały". (*) Robiłam w formie o wymiarach 12 x 30 cm i blok wyszedł mi o grubości

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania