składników. Podgrzać w garnku 1 łyżkę bulionu, dodać posiekaną cebulę, intensywnie mieszając ok. 5 minut następnie dodać czosnek i podgrzewać jeszcze przez minutę. Dolać bulion, pokrojony seler i marchewkę i gotować ok. 5 minut. W międzyczasie ugotować jarmuż na parze przez około max. 3-4 minuty aby zachować właściwości. Do bulionu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, jak będą
w mojej kuchnibrać je w garść i wyciskać ręką. 2. Marchewkę zetrzeć na tartce na grubych oczkach. 3. Składniki zalewy wymieszać w dużym garnku, doprowadzić do wrzenia. Wsypać startą marchewkę i gotować ok 10 minut, po czym dodać odciśniętą cukinię i cebulę i gotować jeszcze ok 3 minuty. 4. Do wyparzonych, suchych słoików włożyć po listku ziela angielskiego
Kto ugości moich gości?zrobienia, gdyż potrzebujemy dobrych, suszonych grzybów na wywar i ...warzywek. Grzyby płuczemy, moczymy zostawiając na noc. Nie wylewamy wody z grzybów ,ale dolewamy wodę przefiltrowaną i gotujemy z marchewką startą na grubych oczkach, czosnkiem przetartym przez praskę. Możemy dodać sól albo kostkę rosołową. Dodajemy na koniec oliwę z oliwek, u mnie Olitalia od Index Food i wsypujemy łazanki
Z Kuchni Do Kuchnisłupki. Pomidory umyć, naciąć i zalać wrzącą wodę. Następnie obrać ze skórki. Do garnka wlać odrobinę oleju, dodać cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodać paprykę i marchewkę. Chwilę gotować. W międzyczasie pomidory obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Gdy warzywa lekko zmiękną to dodać pomidory. Całość gotować pod przykryciem, co jakiś czas mieszając (gotować na małym ogniu
UgotowaćWierzę w wiosnę. Naprawdę. Pomimo deszczu za oknem, wiatru, który przenika do kości, chłodu w niedogrzanych mieszkaniach. W parku gałęzie pełne są nieśmiałych, maleńkich pączków, obietnic
Gotuj z Blue RavenSalata lodowa pochodzi z basenu Morza Srodziemnego.Nazwe zawdziecza kruchym lisciom,ktore przy chrupaniu wydaja dzwiek podobny do lamania lodu.Obecnie poza Europa Zachodnia uprawiana jest w calej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ziela angielskiego i gorczycy-listek laurowy W garnku zagotowujemy wodę z octem, cukrem i solą oraz kilkoma listkami laurowymii kilkoma ziarnami ziela angielskiego.Do wrzątku wrzucamy pokrojoną marchewkę i gotujemy 5 minut. Dodajemy cebulkę i gotujemy na małym ogniu kolejne 5 minut. Przekładamy do słoiczków, zakręcamy i gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnyktóre nigdy w życiu śledzia nie próbowały zjadły ze smakiem. -zięć zamówił boeuf strogonow - podobno był bardzo smaczny, podany z drobnymi kluseczkami francuskimi i ku mojemu zdziwieniu z gotowaną mini marchewką -dzieci ( z dziecięcej karty ) dostały ,, carewicza,, - czyli po prostu frytki i kawałki kurczaka z grilla -córka zamówiła wareniki ( z serem i ziemniakami) - czyli po prostu ruskie pierogi
Buniabaje w kuchnipęczek koperku mleko (opcjonalnie) Wykonanie: Cukinie kroimy w plastry, solimy i odstawiamy na godzinę, żeby trochę zmiękły. Po tym czasie wycieramy powstałą wodę i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Marchewki obieramy, gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Wyjmujemy, posypujemy oregano i czosnkiem granulowanym. Warzywa układamy na blasze lub kratce do pieczenia na opcji "grill". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
Czerwona Porzeczkakilka ziemniaków kasza jęczmienna (jeden woreczek) duża szczypta soli koperek Co robić? 1. Umyć i obrać włoszczyznę, włożyć do garnka razem z zieleniną i zalać wodą. 2. Gotować do miękkości marchewek, wyłowić włoszczyznę, posolić wywar. 3 . Wrzucić do wywaru obrane i pokrojone na mniejsze części ziemniaki. Dodać kaszę (bez plastikowej torebki) i gotować. 4. Na koniec dodać starte
Matka ŻywicielkaKapuśniak ze słodkiej kapusty to błyskawiczna zupa , którą bardzo często gotowała moja mama, a teraz przyrządzam ją ja. Gotowana na aromatycznym rosole , pełna kapusty , ziemniaków , marchewki i wkładki w postaci mięsa , na którym gotuje się zupa. Tak naprawdę pozostały z niedzieli rosół można bez problemu przerobić na taką zupkę. A w Waszych domach je się kapuśniak ze słodkiej czy kwaśnej(...)selera, por, wlać wodę, wsypać sól do smaku, gotować wywar około 45 minut, pod przykryciem na średnio nagrzanym palniku grzewczym. Po tym czasie wsypać marchewkę pokrojoną w kostkę i drobno poszatkowaną kapustę białą. Gotować kolejne 45 minut. Na samym końcu do zupy wsypać obrane i pokrojone w małą kostkę ziemniaki, natkę pietruszki, gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie
Zrób to smacznietargu, ale kupiłam za to piękną kapustę włoską, która idealnie nadała się do tego dania. Zaletą gotowania takiego bigosu jest to, że doskonale smakuje również na następny dzień i można przygotować go na kilka dni. Składniki: 1 włoska kapusta, 3 marchewki, 10 pieczarek, 1 cebula, 1 duży pomidor, 10 małych, suszonych pomidorów, 1 ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku, rzerzucha(...)dużego garnka wrzucamy pokrojoną kapustę i zalewamy bulionem. Gotujemy około 10-15 minut (po tym czasie kapusta powinna trochę zmiękknąć i zmniejszyć swoją objętość) 3) Wrzucamy marchewkę i dalej gotujemy. 4) Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli wrzucamy pomidory i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Można dodać odrobinę wody, żeby masa się lepiej wymieszała
Pełna Lodówkaczosnku granulowanego lub 2 ząbki świeżego.Sposób przygotowania:Marchewkę umyć, osuszyć, obrać i pokroić w plastry.Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki.Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, wrzucić pokrojoną marchewkę i cebulę, zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw.Dodać serek topiony, śmietanę i zblendować na gładki krem. Doprawić solą, słodką papryką i pieprzem do smaku.Szczypiorek drobno posiekać
Gospodyni MiejskaSztuka) Cukinia – 300 g (1 x Sztuka) Czas przygotowania: 40 minut 1. Do 500ml wody dodaj startą na tarce cukinię oraz marchewkę. 2. Do gotujących warzyw wsyp soczewicę i gotuj, mieszając co chwilę. 3. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki, a cebulę w piórka. 4. Na maśle podsmaż cebulkę, a następnie dodaj pieczarki, by się poddusiły. 5. Dodaj(...)cukinii i marchewki podduszone warzywa, dolewając w razie potrzeby trochę wody. 6. Gotuj, aż soczewica i warzywa będą gotowe. 7. Przypraw do smaku solą, kurkumą, pieprzem czarnym i ziołowym, estragonem, tymiankiem i słodką czerwoną papryką. 8. Na talerzu posyp koperkiem. SUMA Kalorie : 1551 kcal Białko : 71.7 g Tłuszcz : 60.4 g Węglowodany : 174. g Błonnik : 35.4 g Artykuł Przykładowy
Powiedz dietom nie