gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:7/261)

Pieczona pierś z indyka 253

większa pierś tym trzeba oczywiście piec ją dłużej. Moja miała ok 800 - 900 g. 4. Podawać grubsze plastry jako kotleciki, najlepiej z ziemniakami z koperkiem i gotowaną marchewką z masłem. A cieńsze plasterki mogą spokojnie robić za wędlinę na kanapce. Mega pyszny, przyjemny domowy obiad... aż zgłodniałam!       Umyć pierś z indyka i obwiązać dratwą, tak aby trzymała

Matka Żywicielka
Aromatyczny krem z dyni na słodko 155

jaglanej, ugotowanej wg przepisu na opakowaniu jedna marchewka, starta na drobnych oczkach litr tłustego mleka 3 łyżki miodu pół łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu Przygotowanie: Dynię i marchewkę gotowałam do miękkości na mleku (około 15-20 minut). Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i przyprawy, gotowałam jeszcze przez chwilę. Całość wystudziłam i zblendowałam na gładki krem. Gotową zupę dosłodziłam miodem

Kulinarny Pamiętnik
Zupa cukiniowa z pesto 153

pesto (lub spora garść bazylii, oliwa, 2 orzechy włoskie, parmezan)   Wykonanie: Zagotować ok. 1,5 l wody (bulionu).  Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkęGotować przez około 10 - 15 minut.  Cukinię obrać, pokroić w kostkę.  Dodać do gotującego się wywaru.  Gotować razem, aż warzywa będą miękkie.  Doprawić do smaku

Sto kolorów kuchni
Jarzynowa wg mojego świątecznego pomysłu 164

jajek 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz można dodac 2 ogórki konserwowe 7 pomarańczy Wykonanie: Groszek, kukurydzę oraz fasolę wsypujemy do miseczki. Pora kroimy w plasterki Jajka i marchewkę gotujemy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do warzyw Dodajemy majonez, sól i pieprz i mieszamy W pomarańczach odcinamy około 1/4 jej części robiąc daszek...wydrążamy miąższ

NaKońcuJęzyka
Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi 462

jajek 5 plasterków sera żółtego 1/2 pora 5 marchewek puszka groszku puszka kukurydzy opakowanie paluszków surimi papryka czerwona sól, pieprz 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Jajka i marchewki gotujemy...Wszystkie składniki drobno kroimy...Dodajemy majonez oraz jogurt i doprawiamy do smaku

NaKońcuJęzyka
Wegetariańska zupa Tom Kha 159

rozgrzewamy olej. Wrzucamy papryczki i kardamon, smażymy przez 1 minutę i wyjmujemy. Wrzucamy imbir, czosnek, szalotkę i pieczarki. smażymy kolejną minutę. 2. Wlewamy wodę, dodajemy trawę cytrynową, kapustę i marchewkę. Gotujemy pod przykryciem 5 minut. 3. Wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pastę Tom Kha, kolendrę, cukier i sos rybny. Gotujemy pod przykryciem 10 minut. 4. Dodajemy

Tajskie smaki
Feast of cabbage by bastalena 127

cebulę i kiełbasę pokroiłam w kostkę, marchew starłam na grubej tarce, grzyby namoczyłam we wrzątku). Do gotowego wywaru dodałam ziemniaki. Po mniej więcej 15 min. dodałam kapustę kiszoną i marchew, gotowałam aż kapusta zmięknie (czyli ok. 1h). Grzyby odsączyłam z wody i pokroiłam na drobno. Na patelni podsmażyłam cebulę i kiełbasę. Grzyby i kiełbasę dodałam do zupy. Na koniec doprawiłam

bastalena
Dziwne? Ale zjadliwe #4 Ty, buraku! 138

Podczas karmienia piersią nie trzeba ograniczać się jedynie do gotowanej marchewki. Kolejnym bezpiecznym dla dziecka warzywem są buraki. Szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie zwracałam na nie szczególnej uwagi. Raz od wielkiego dzwonu jakiś barszczyk lub starte buraczki się zjadło. Teraz ciut baczniej dobieram potrawy, które spożywam, bo wiem, że robię to nie tylko dla siebie. Poniżej propozycja sałatki, która

bastalena
Gulasz z warzywami i kaszą. 250

już różowa- dolewamy bulion, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, i dusimy na małym ogniu- do momentu gdy wołowina będzie miękka. Gdy wołowina jest już miękka, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę- gotujemy około 7-10 min. Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Gotujemy dalsze 10 min. Na koniec zaciągamy śmietaną i w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Gotowe :) Gulasz podałam

Smaki Edyty
Zupa krem z kalafiora 219

ziemniaki sól pieprz 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy  2 - 3 łyżki jogurtu greckiego Sposób przygotowania: Do garnka z wodą wrzucamy umyte i obrane: seler, pietruszkę i marchew. Gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy i myjemy. Kalafiora myjemy i dzielmy na drobne różyczki, i wrzucamy do gotowego bulionu wraz z ziemniakami. Gotujemy jeszcze ok 10 - 15 minut do miękkości

Truskawkowa Fiesta
Jajko w szynce 153

zalezy od tego ile takich jajek chcemy przygotowac. Z jednego jajka otrzymujemy 2 porcje) jajka ugotowane na twardo duze plastry szynki majonez do dekoracji papryka czerwona, ogorek kiszony, oliwki, gotowana marchewka itp bulion warzywny zelatyna sok z cytryny wykonanie: Zelatyne przygotowujemy wedlug zalecen na opakowaniu. Do tego celu potrzebny jest nam bulion. Ja dodatkowo doprawiam taka zelatyne kilkona kroplami soku

Przysmaki Karolki
1469.Dżem o smaku ciasta marchewkowego 117

kostkę,gruszkę obrać i też pokroić w kostkę.Wszystko przełożyć do garnka, dodać również sok z ananasa. Sok z puszki po ananasach sprawi, że marchewka nie będzie ciemnieć. Gotować, aż marchewka zmięknie, a konsystencja będzie zadowalająca, w trakcie gotowania można użyć blendera. [ ja troszkę dolałam wody, która i tak wyparowała, a marchewka się nie przypalała, bo cała masa była bardzo

Moje domowe kucharzenie
Lekkie pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowo-marchewkowoym 117

jeden kęs, cieszące i oko i podniebienie :) Można je przygotować w rozmaity sposób, a dodatki skomponować według własnych preferencji. Ja dzisiaj proponuję Wam pulpety w wersji lekkostrawnej, czyli gotowanej, z marchewką i pieczarkami, no i obowiązkowo ze świeżym koperkiem, a gdyby tak zamienić śmietanę na jogurt naturalny śmiało mogłabym napisać, że są również w wersji fit :) Polecam zarówno dla małych(...)doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką, dodać sprasowany czosnek i całość dokładnie wyrobić. Z mięsa uformować małe kuleczki (takie na jeden kęs) i delikatnie przełożyć do garnka z gotującymi się pieczarkami. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do garnka i całość gotować następne 10 minut. W szklance z wodą wymieszać mąkę, wlać do garnka z pulpecikami i wymieszać

Kraina Miodem Płynąca
Botwinka z młodą kapustą – przepis na pyszną zupę z botwiny 35

Botwinka z młodą kapustą, koperkiem i marchewką, podana z jajkiem gotowanym na twardo i młodymi ziemniaczkami to prawdziwie pyszna, lekka, ale sycąca zupa, idealna na późnowiosenny i letni obiad. Jest bardzo smaczna, aromatyczna i delikatna. Robi się ją szybko i nie wymaga zbyt dużo pracy. Mi najlepiej smakuje przygotowana z pozostałości niedzielnego rosołu drobiowego, ale możecie wykorzystać również wywar warzywny(...)cytryny łyżka śmietany 30% po kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego natka marchewki (opcjonalnie) pęczek koperku sól, pieprz   Dodatkowo: młode ziemniaki, jajka ugotowane na twardo   Przygotowanie Do garnka z bulionem wkładamy ziele angielskie, liście laurowe, obraną marchew i pietruszkę oraz natkę marchewki. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Następnie bulion przecedzamy. Ugotowaną marchewkę kroimy w plasterki, pietruszkę ścieramy

e-PrzepisyKulinarne
Fasola mung z rybnym twistem 114

smaku Wykonanie: Fasolę dokładnie płuczemy na sitku, wrzucamy do garnka, zalewamy podwójną ilością wody i ostawiamy na kilka godzin (ja zwykle namaczam rano przy śniadaniu, a zupę gotuję po południu). Ziemniaki i marchewkę obieramy i myjemy, selera myjemy pod bieżącą wodą. Marchewkę i selera kroimy w plastry, a ziemniaki w grubszą kostkę. Do garnka z wodą wsypujemy przepłukaną fasolę, delikatnie(...)wolnym ogniu przez około 10 minut. Dolewamy wody według uznania, tak aby uzyskać żądaną konsystencję. My lubimy gęstą zupę rybną . Następnie dodajemy połamane w rękach arkusze nori i marchewkę i gotujemy na średnim ogniu aż ziemniaki będą miękkie – my lubimy chrupiącą marchewkę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na zimno lub na gorąco – w zależności od upodobań

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania