zupy z kurczakiem - 3814 przepisów (strona:78/255)

ROSÓŁ Z ŻOŁĄDKAMI I DOMOWYM MAKARONEM 167

   Odkąd lata temu, w drodze na wakacje posmakowaliśmy rosołu z żołądkami , danie to zagościło u nas na stałe. I choć nie bywa bardzo często

Smaczne Zdrowe
Surówka z kapusty pekińskiej 162

lekkiego. Wtedy przygotowuję surówkę z pora . Tym razem jednak postawiłam na kapustę pekińską. Można z niej zrobić naprawdę kulinarne cuda. Używam jej do potrawki z kurczaka , nie raz wykorzystałam też kapustę pekińską do zupy . Surówkę z kapusty pekińskiej polecam każdemu, kto lubi połączenia warzyw i owców. Wyszło pysznie, lekko i przede wszystkim słodko. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 garście

Pobite gary Barbary
TAJSKA UCZTA NA GRILLU TOMYANG BBQ ( tuńczyk, krewetki, dorsz, zupa Tom Yum ) 264

odsączamy z nadmiaru oliwy, obtaczamy w roztrzepanym białku i ziarnach sezamu , doprawiamy białym pieprzem i grillujemy po kilkanaście sekund z każdej strony na TomYang BBQ. ZUPA TOM YUM Z KREWETKAMI SKŁADNIKI: * bulion z kurczaka – 500 ml * pomidory koktajlowe – 6 szt * trawa cytrynowa – 2 szt * liście kaffiru – 6 szt * imbir – 6 plasterki * chili

Ostra na Słodko
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 150

pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udka z kurczaka duszone w kociołku węgierskim 400

Jest to kociołek węgierski w nowej odsłonie. Zazwyczaj w kociołku przygotowujemy gulasz, leczo lub poprostu zupę węgierską. Dziś przedstawiam przepis na udka z kurczaka duszone w garnku nad ogniskiem. Składniki: 10 udek z kurczaka 10 dag wędzonej słoniny 2 cebule 4 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 18 lub 30 % 250 ml bulionu lub 150 ml białego wytrawnego wina świeże, mrożone

Dobra karma
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 153

pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rosół drobiowo-wołowy 159

Przepisów na rosół jest wiele. W każdym domu gotuje się go trochę inaczej. Ja z dzieciństwa pamiętam przepyszny rosół mojej Babci. Zawsze gotowała go z wiejskiej

Smakołyki Asi
Zupa pomidorowa. 107

Składniki: 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietanki do zup 18% 1,5 litra rosołu z udek kurczaka Przepis tutaj Rosół gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę i mieszamy. Podajemy z makaronem razowym lub ryżem. Smacznego

Moje-pitraszenie
rosół 153

                                 Rosół Niewielka ilość składników, łatwość przygotowania, a przy tym

Miód i pieprz
rosół 147

                                               Rosół Rosół

Miód i pieprz
Zupa z pęczakiem 160

Składniki: 2 pałki z kurczaka 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 marchewki pietruszka 3 ziemniaki listki laurowe ziele angielskie natka pietruszki sól, pieprz Do garnka włożyć

Moja Galeria Smaku
5. Zupa ogórkowa 377

Nie wiem co to za schemat, ale zauważyłam, że im więcej ma się czasu na naukę, tym mniej się go wykorzystuje i marnuje się czas na

Be Fit Be Strong
A’la flaczki z kurczaka z pieczarkami 395

Jeśli chodzi o składniki, to takie niezupełnie flaki, ale przyprawione tak jak tradycyjne flaki wołowe po warszawsku. Wersja dla osób, które prawdziwych nie lubią :) Z podanych

Kuchenne zapiski Edyty
Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem 148

Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
LIEBSTER BLOG AWARD 132

oczywiście! Często jadasz w restauracjach?Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię testować nowości. Co polecił/a byś na uroczysty obiad?Indyjską zupę pomidorowo - marchewkową z soczewicą, cytrynową pierś z kurczaka z tagliatelle i ptysie - łabędzie, a do tego kilka różnych przystawek. Moje pytania do nominowanych blogerów:  Od jak dawna gotujesz? Czekolada, chilli czy cytryna

Kulinarny Pamiętnik

Proponowane wyszukiwania