zupa - 39749 przepisów (strona:2169/2650)

Różowy chłodnik 134

Czyli chłodnik litewski. Kilkanaście minut i mamy pyszny letni obiad. Zupka na zimno. Jest pyszna. Nie może u mnie zabraknąć tego przepisu. Nie lubię kefiru, maślanki

Na moim talerzu
Rosół z pieczonych warzyw 132

2-3 marchewki pietruszka por cebula czosnek łyżka oleju ziele angielskie liść laurowy papryka słodka domowa vegeta 2-3 litry wody 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180

Na moim talerzu
Ramen wegetariański 135

Składniki: na jedną porcję Rosół z pieczonych warzyw  (około 300 ml) marchewka z rosołu + mała cebula sos sojowy (mała łyżeczka) lubczyk (pół łyżeczki) imbir (dałam

Na moim talerzu
Zupa pomidorowa z grzybami i ryżem 113

Kolejne czarowanie rosołu. Też Wam się kojarzy poniedziałek z pomidorową? Nam bardzo, choć podobnie jak rosół, nigdy nie przejadła się. W każdej wersji jest równie pyszna

R'n'G Kitchen
Gulasz warzywny na batatach fioletowych 179

Gulasz zawsze kojarzył mi się z dużą ilością mięsa czerwonego, dania dość kalorycznego.  Ja trafiłam na bataty fioletowe, które mnie swym kolorem zaskoczyły i od

Moniki Smakołyki
Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem 90

Kolejne połączenie, które naszym zdaniem wyszło bardzo smaczne. Pewnie jak zwykle nie odbędzie się bez hejtu, wyrzutów, pouczeń…Ale do ‘jasnej Anielki’ co, kogo obchodzi? Nie

R'n'G Kitchen
Rosół z pieczonych warzyw 232

2-3 marchewki pietruszka por cebula czosnek łyżka oleju ziele angielskie liść laurowy papryka słodka domowa vegeta 2-3 litry wody 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180

NA MOIM TALERZU
Pstrąg łososiowy z buraczkami 145

Pstrąg łososiowy to ryba polecana osobą na diecie. Zawiera niewiele kalorii i ma delikatny smak. 100g pstrąga łososiowego zawiera ok. 90-100 kcal. Oczywiście wszystko zależy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BARSZCZ BIAŁY NA ZAKWASIE: czysty 119

Tradycyjny barszcz biały fot. Moja Książka Kucharska Przepis na tradycyjny biały barszcz na zakwasie pszennym.         Tradycyjny, świąteczny barszcz biały gotowany na

Moja Książka Kucharska
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 191

Rosół wołowy - stały bywalec polskiej kuchni. Wyśmienicie smakuje czysty, podany w bulionówkach lub tradycyjnie - z domowym makaronem. Gotowanie wywaru przebiega w dwóch etapach: w pierwszym

Szybko Szybkowar
Zupa krem z batatów 104

Witamy Was w nowym roku! Mamy nadzieję, że Sylwester minął Wam tak, jak to zaplanowaliście. Bo nam owszem. W kameralnym gronie przyjaciół, jak zawsze. My to

Marder&Marder Manufacture
Wigilijny barszcz czerwony 281

Aromatyczny barszcz czerwony na zakwasie. Jest bogaty w smaku, o intensywnym kolorze. Idealny z uszkami lub do krokietów. Obowiązkowe danie na wigilijnym stole, przynajmniej w moich

https:KKuchniaMniam