Niezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
IzaGotujeMule w cydrze to jedno z lepszych dań jakie można przygotować z tych składników. Wiele osób z Was zapewne nie wie, że mule hodowane są na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jajkiem, mąką oraz przyprawami. Formować kotlety i smażyć na patelni. To zdrowe obiady dla dzieci, dostarczające wartościowych składników odżywczych. Filet z kurczaka w sosie pomidorowym – usmażone filety z kurczaka dusić w sosie pomidorowym z dodatkiem pokrojonych warzyw (np. papryki, cebuli, cukinii) oraz przypraw. Podawać z ryżem lub kaszą. To smaczne obiady dla dzieci, bogate w białko, witaminy(...)owocami, twarożkiem czy dżemem. Warzywne spaghetti – zamiast tradycyjnego makaronu, użyj warzyw pokrojonych w cienkie paski, np. cukinii, marchewki czy dyni. Podawaj je z ulubionym sosem dziecka, np. pomidorowym, bolognese czy serowym. Owocowe szaszłyki – przygotuj szaszłyki z kawałków ulubionych owoców dziecka, np. truskawek, winogron, kiwi czy ananasa. Podawaj je z jogurtem naturalnym lub sosem czekoladowym na bazie kakao
WiszniówkaMakaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pikantne flaczki Wiem , wiem , flaczki to jeszcze cięższy temat niż podroby , choć nie dla wszystkich . Dobrze przyrządzone są naprawdę pyszne i niskokaloryczne . Świetnie rozgrzewają , szczególnie wiosną
Ogrodnik w podróżyOrientalne klopsiki w sosie z czerwoną soczewicą Shahi kofta korma Kofta korma z czerwoną soczewicą to nic innego jak klopsiki z mielonego mięsa w gęstym
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamiano dziwny zwyczaj i dania mięsne często podawano zarówno z frytkami, jak i ryżem. Giouvetsi ( γιουβέτσι - czyt. juwetsi) Jest to mięsko (wołowina, kurczak lub jagnięcina) duszone w sosie pomidorowym, podawane z drobnym makaronem, przypominającym orzo. Gemista ( γεμιστά - czyt. jemista ) Gemista to pomidory i papryki faszerowane nadzieniem z ryżu, a następnie pieczone. Zazwyczaj jest to potrawa wegetariańska(...)odmiany wielkiej fasoli (grecka fasolia gigandes ). Uwielbiam je, szczególnie odpowiada mi smak liści winogron. Przywiozłam sobie z Grecji słoiczek takich liści, abym mogła w domu przygotować własne dolmades:) Zupa rybna i placuszki z ciecierzycy z anyżem Poniższe dania zamówiłam w uroczej rybnej tawernie. Właściciel lokalu wdzięcznie przekonywał mnie o najwyższej jakości użytych do zupy ryb. Placki miały zaskakujący smak
Chilli Czosnek i Oliwatrakcie gotowania nabierają wilgoci i stają się miękkie, ale zachowują delikatną strukturę. Jest to składnik wszechstronny, który może być podstawą dla sałatek, dań głównych czy też dodatkiem do zup. Dlaczego warto wykorzystywać kuskus perłowy w kuchni? Kuskus perłowy jest nie tylko smaczny, ale również łatwy w przygotowaniu. Jego neutralny smak sprawia, że świetnie komponuje się z różnymi składnikami, przyprawami(...)dodaj ugotowany kuskus. Dopraw całość ulubionymi przyprawami i dusz przez kilka minut, aż smaki się połączą. To proste danie wegetariańskie pełne smaku i kolorów. Kuskus z kurczakiem w sosie pomidorowym: Smaż kurczaka na patelni, aż będzie złocisty i dobrze przypieczony. Następnie dodaj pokrojone pomidory lub przecier pomidorowy, przyprawy (np. bazylia, oregano) oraz ugotowany kuskus perłowy. Dusz całość, aż kurczak
Podstawy GotowaniaDzień dobry :-) Oprócz placków przed świętami i w trakcie trzeba coś jeszcze jeść :-) Bardzo fajną i smaczną propozycją jest gulasz. Moi panowie bardzo lubią, więc co
kruche babeczkiMięsna masa z ryżem lub kaszą i dodatkami, zawinięta w liść kapusty. Któż by ich nie znał. Tradycyjne gołąbki mają bardzo wielu zwolenników. Gotowane, pieczone, z sosem pomidorowym, grzybowym, ze skwarkami z boczku… i nie tylko. Każdy ma swoje ulubione. Do tej listy dodam nietypowe – błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową . Aby było jeszcze ciekawiej będą zawinięte(...)jest niezwykle wszechstronnym produktem, a jej delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili
mojewypiekiinietylkoDla wielu z nas majówka, to zarazem początek sezonu grillowego. Wreszcie chwila wytchnienia od codziennych obowiązków, możliwość biesiadowania w gronie przyjaciół i delektowania się samodzielnie upieczonymi
Kulinaria - potrawy z różnych stron światażyczę smacznego. Zobaczcie też jak można pofarbować jajka w naturalny sposób - kliknij tutaj. Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc Przepisy wytrawnie Jajka Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Pasta jajeczna z makrelą Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane(...)golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zupy Jabłkowa zupa-krem z chrzanem Zakwas na biały barszcz Aksamitny krem z selera Żurek na domowym zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół
Kulinarne przygody Gatity