zebra bez pieczenia - 157 przepisów (strona:5/11)

Domowa pizza z rukolą i szynką parmeńską 626

wyjątkiem rukoli). Pizzę pieczemy przez około 15 minut w 220 stopniach. Po upieczeniu układamy na niej rukolę. Gotowe! Domową pizzę można podać z dodatkiem keczupu lub sosu tysiąca wysp . Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Nuggetsy z piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka i prosta szarlotka

Dieta bez mleka
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 163

serca, tak jak zaprezentowała go na swoim blogu Dorota . Ja dodałam do przepisu swoją wariację, jak zwykle z resztą, w postaci biszkoptów, bo nie wyobrażam sobie sernika na zimno bez biszkoptowego spodu. Sernik na zimno  350 g twarogu trzykrotnie zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii(...)sezonem, żeby podzielić się z Wami tym genialnym przepisem. Niestety nie potrafię już sobie przypomnieć skąd go mam. Zebra 5 jaj 480g mąki pszennej 250g cukru 1 szkl. oleju 1 szkl. oranżady lub innej wody gazowanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki kakao 2 łyżki mąki Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zebra ,ekspresowe ciasto. 6375

Zebry nie jadłam nigdy ,ale jej wygląd skusił mnie do wypróbowania .Ciasto smaczne ,ale bez fajerwerków ,myślę ,że potrzebuje jakiegoś kremu ,polewy ,jak u mnie i jest zdecydowanie smaczniejsze. Składniki: tortownica 26 cm 5 jajek 1 szklanka cukru 2,5 szklanka mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka gazowanej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego kakao

Ladylaura.
Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki 839

mieć idealną, aksamitną, kremową konsystencję. 5. Ciasto sernikowe z bezą – ciasto przygotowane podobne do Japanese Cotton Cheesecake z bezą i poziomkami. Można zatrzymać się na etapie przygotowania ciasta z 3 składników i nie dawać bezy, zaoszczędzimy wtedy godzinę, możemy posypać ciasto cukrem pudrem lub posmarować owocami. Ale beza i owoce dodają ciastu smaku i poprawiają wizualnie jego wygląd(...)pianką na kruchym spodzie – pianka na wierzchu nie jest typową bezą, bo to nie jest sernik z rosą, czyli z kropelkami złotej słodkiej rosy wypływające na powierzchnię bezy, ponieważ ta pianka jest lekko podpieczona i kropelki nie wychodzą na powierzchnię sernika. 9.Sernik zebra / marmurkowy – czyli sernikowa zebra, który prezentuje się niezwykle dekoracyjnie na świątecznym stole. 10. Sernik czekoladowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bajaderki 168

Bajaderki to smak dzieciństwa. Nieczęsto zdarzała się taka sytuacja, że ciasto mojej Mamy zostało niezjedzone, a jeszcze rzadziej (można policzyć na palcach jednej ręki) przytrafił się

Cakes By Kejt
Gotowana babka zebra 241

połowy ciasta dodałam kakao. Paski nie do końca udały się jak w klasycznej zebrze, ale babka wyszła super ;) 200 g masła 1 szklanka cukru 5 jajek szczypta soli 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 łyżki wrzącej wody Kakao rozprowadzić we wrzącej wodzie uzyskując gładką(...)białek i jedno po drugim dodawać do miksowanego masła. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miksowanej masy dodać ekstrakt waniliowy, a następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Do białek dodać sól i ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać w ciasto za pomocą łopatki. Masę podzielić na dwie części, a jedną z nich połączyć z pastą

https:KKuchniaMniam
Szwedzkie ciasto z cynamonem 189

bez termoobiegu 180ºC). Odważ mąkę i cukier. Wsyp do naczynia. Dodaj kardamon i roztopione masło. Zmiksuj, a następnie dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Wyłóż dno formy papierem do pieczenia. Wylej masę do formy. Wyrównaj manewrując formą. Roztop masło w kubeczku. Wymieszaj z cukrem i cynamonem. Polej ciasto cynamonowym nadzieniem tworząc dowolny wzór. U mnie wyszła zebra

codojedzenia
Zebra... 139

bez kremów:) Piekąc zebrę uatrakcyjniłam ją trochę, by była miła dla oka i by nie była taka szara jak w PRL-u:) Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 5 jajek; 1,25 szklanki cukru kryształu; 1 szklanka oleju; 1 szklanka letniej wody lub oranżady; 3 szklanki mąki pszennej; 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżki

In my kitchen
BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 368

maślana , była już w wersji waniliowo-czekoladowej zebry , a tym razem powstała jej wersja czekoladowo-migdałowa, to tak dla odmiany. Ta babka od lat, niezmiennie wzbudza nasz zachwyt . Jest bardzo delikatna, puszysta, wilgotna, baaardzo maślana i meeega wciągająca, co oznacza, tylko i aż tyle, że znika w niewyjaśnionych okolicznościach, najchętniej jeszcze letnia... Piekłam w tortownicy(...)łyżkę wody, wymieszałam. Ciemną masę wyłożyłam łyżką na masę jasną. Zrobiłam takie nieregularne ciapki. Delikatnie wyrównałam i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175*C, piekłam 50 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy babka jest dopieczona. Może się zdarzyć, że będzie gotowa już nawet po 45 minutach, wszystko zależy od piekarnika... Można

Smaczne Zdrowe
Zebra śmietankowo-truskawkowa 860

Gdy temaperatura za oknem nie zachęca do włączania piekarnika, pora na serniki na zimno :) A że do tego jest sezon na truskawki, wiec wyszedł sernik na

Malinowo w kuchni
Zebra z jabłkiem 169

Dobrze wszystkim znana zebra. Miała być z różowym paskiem i jabłkiem. Zamiast na dwie podzieliłam ciasto na trzy części: jedną z kakao, jedną z różowym kisielem i jedną bez dodatków. Jak widać na zdjęciach różowy pasek gdzieś przepadł, choć w smaku czuć dodatek kisielu. 5 jajek 2,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka wody mineralnej gazowanej(...)łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: Po 2 łyżki mąki, kakao, kisielu wiśniowego jabłko pokrojone w drobną kostkę lub inne owoce Jajka dobrze zmiksować z cukrem, dodawać porcjami pozostałe składniki. Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel. Wylewać do formy na przemian małe porcje ciasta z każdego koloru. Na cieście ułożyć owoce

Praktyczna pl
Sernik tęczowy 378

cukru - 2 budynie waniliowe bez cukru - ekstrakt waniliowy - barwniki do ciasta - worek do pieczenia na tortownicę Spód: - 180g herbatników - 75g roztopionego masła   Herbatniki rozdrabniamy blenderem, dodajemy roztopione masło – mieszamy łyżką. Dno i boki tortownicy smarujemy masłem. Ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, tortownicę trzeba zabezpieczyć. Jak poprzednio, użyłam worka do pieczenia indyka. Jest duży, więc(...)jasny fiolet. Barwimy podzielone masy. Zabezpieczoną workiem do pieczenia tortownicę wstawiamy do szczelnej brytfanki i na spód z herbatników wlewamy pierwszą masę fioletową. Następnie na środek wlewamy masę niebieską. Kolejno – zieloną, żółtą i czerwoną. I teraz następuje część, która decyduje o tym, że sernik tęczowy będzie zawsze równy (jak zebra). Tortownicę wstawiamy do szczelnej formy, wlewamy wrzącą wodę

mojewypiekiinietylko
Pulchna zebra z wiśniami 114

dodatkiem różnych aromatów,wiórkami kokosowymi lub bakaliami też będzie smacznie i inaczej niż klasyczna zebra. Zobacz również mój inny przepis na na zebrę z jabłkami – smacznego:) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, zostawić bez niczego, polać polewą, udekorować wiśniami lub tartą czekoladą. Ciasto puszyste, lekkie, wspaniałe. W sam raz na spotkanie z rodziną Składniki na blaszkę o wymiarach(...)szklanki mąki pszennej tortowej 450 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka gazowanej wody 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru łyżeczka aromatu śmietankowego lub waniliowego 350 g wydrylowanych wiśni, u mnie mrożone bez rozmrażania Przygotowanie: Całe jajka ucieramy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem i przesiewamy do masy jajecznej. Dodajemy powoli olej

Zasmakuj Kuchni
BABKA MAŚLANA WANILIOWO-CZEKOLADOWA ZEBRA 216

wanilią (lub cukru waniliowego) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1-1,5 łyżki kakao - 1-2 łyżki mleka roślinnego (lub zwykłego) - 3 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia (lub 1 mały proszek pieczenia) Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli aromatu migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej śmietanki (u mnie 30%) - płatki czekoladowe, u mnie z ksylitolem (lub starta czekolada) Masło(...)ciasta jasnego i 1/3 ciasta ciemnego i kolejny raz ciasto jasne i ciemne. Wypełnioną ciastem formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.45-50 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Odstawić na kilka minut w formie i dopiero potem wyjmować. Przygotować sobie lukier i polukrować nim jeszcze letnią babkę

Smaczne Zdrowe
ZEBRA BORÓWKOWO CYTRYNOWA 173

Orzeźwiający sernik zebra na zimno. Łatwy w przygotowaniu, przepyszny, kolorowy, podobny do zebry truskawkowo-waniliowej , która już dawniej przygotowałam. Polecam  SKŁADNIKI Biszkopt (20 cm) 2 jajka 0,5  szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa borówkowa 25 dag borówek 50 dag sera białego 3 łyżki żelatyny (zalać 4-5 łyżkami wody odstawić(...)jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Masa borówkowa Około 15 dag borówek zblędować (zblędowane owoce przetrzeć prze

RAROSSA