dlatego może być podstawą pysznego dżemu. Do tego rabarbar jest doskonałym źródłem błonnika, witamin A, C i E, kwasu foliowego, potasu, wapnia, fosforu oraz magnezu. Tak więc wyjdzie nam zdrowy i naprawdę smaczny dżem, zwłaszcza jeśli dodamy do niego ciekawe nuty smakowe - wanilii i przypraw z ouzo
Milion Smakówminerałów, m.in chlorofil, witaminę K i C, karotenoidy, kwas foliowy, wapń, żelazo i fosfor. Chroni przed nowotworami i chorobami układu pokarmowego. Polecam, jest zdrowy i bardzo smaczny Post Makaron z jarmużem i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewnikają w pory, dlatego najlepszą metodą przygotowania tego peelingu jest jego własnoręczne wykonanie. Kawę mielimy do konsystencji grubego proszku, ziarenka nie mogą być zbyt grube aby nie powodowały uszkodzeń zdrowego naskórka. Następnie mieszamy je z olejem naturalnym do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Nakładamy na oczyszczone ciało i wykonujemy peeling okrężnymi ruchami. Masaż wykonujemy do chwili zaróżowienia się skóry. Następnie dokładnie
upichconastosowane przez osoby chore na celiakię. Co ciekawe quinoa zawiera więcej wapnia niż mleko i najwięcej tłuszczów spośród wszystkich zbóż. Jest też doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Czyli pysznie i zdrowo! Składniki: 1 szklanka trójkolorowej komosy ryżowej 3 duże pomidory 1 szalotka, drobno posiekana sok wyciśnięty z 1 cytryny duży pęczek natki pietruszki pęczek mięty 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
Smakowity Blog Kulinarnyteż wycisnąć z niego sok. Mnie pasuje mieszanina świeżego soku z selera i jabłka - próbował ktoś? :) 2. O WŁAŚCIWOŚCIACH ZDROWOTNYCH W zasadzie o tym, dlaczego jest zdrowy, wspominałam w pierwszym punkcie. To teraz napiszę w pigułce - co dobrego może dla nas "zrobić"? - mieszanka soku jabłkowego i "selerowego" świetnie oczyszcza organizm, wzmacnia włosy, pomaga nawilżać i regenerować skórę
KatsuumiDorośli - generalnie rzecz biorąc - lubią torty. Wiadomo, nie codziennie, bo po pierwsze zdrowy rozsądek, a po drugie nawet największy łasuch by wymiękł, jakby miał dzień w dzień pałaszować kawał ciacha z obłędnie słodkim kremem. Niemniej, od czasu do czasu, każdy z nas z przyjemnością sięga po kawałek tortu. Oczywiście, preferencje są różne - krem maślany, śmietanowy, a może mus czekoladowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMoja propozycja na zdrowy wiosenny obiad. Bazą zupy są liście szpinaku i rzodkiewki. Zupę doprawiłam aromatycznymi przyprawami, czosnkiem i zieleniną i podałam z pikantnymi grzankami. Składniki: duża garść liści rzodkiewki 1 woreczek mrożonego szpinaku (może być puree) lub 150 g świeżych liści 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego kawałek pora 3 ząbki czosnku 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka
Czerwień i błękitdzisiaj stworzyłam trochę wariację na temat takiej zupy. Wszędzie jest różowo, rabarbarowo, świat jest pełen kolorów, a rabarbar można kupić na każdym straganie, dlaczego więc go nie wykorzystać. Jest zdrowy, pyszny, kwaskowaty, ale w połączeniu z wiśniami, idealny. Dlatego dzisiejsza moja propozycja to zupa owocowa z rabarbarem. Składniki: – 2 duże łodygi rabarbaru; – słoik wiśni; – 2 szklanki wody
dom-agi.plprzepyszną wiosenną tartę z botwinką, ogórkiem, rzodkiewkami i serem feta. Zapiekaną ze śmietanką i podaną z delikatnym sosem jogurtowym. Niebo w gębie! Poza tym, że jest pysznie to jeszcze zdrowo :) Botwina jest bardzo cennym źródłem błonnika, zawiera dużo kwasu foliowego i jest niskokaloryczna. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz
Mienta blogTradycyjne bolognese w niecodziennej i bardziej dietetycznej odsłonie. Makaron został zastąpionym przepysznymi szparagami. Smacznie i zdrowo! Składniki 500g mięsa mielonego z szynki 2 łyżki oliwy pomidorowej 2 ząbki czosnku średnia biała cebula strąk czerwonej papryki marchew puszka pomidorów pelatti (400g) 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego sól, czarny pieprz, oregano, bazylia 10szt białych szparagów sól, cukier Sposób przygotowania Na dużej
Pyry na Gazwystój zmierza w kierunku wino-kawiarni, niż typowej włoskiej pizzerii, jednak przecież to jedzenie jest najważniejsze. Właściciele Adjano nazywają miejsce to Wino - Kawiarnia - Pizzeria. Co za dużo to nie zdrowo sobie zawsze myślę, bo gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść, a i kuchnia to nie szampon 3 w 1. Jednak im to wychodzi. Obserwuję to miejsce od dłuższego
BaRepasSkoro mam się zdrowo odżywiać to trza kombinować co tu jeść na lunch w pracy. Ugotowałam sobie więc pałkę z kurczaka i dodałam warzywka :) Całość
upichconaCudny czystoziarnisty chleb "Whole&Pure" jest jednym z moich ostatnich "biedronkowych" odkryć. Aromatyczny, zdrowy i prosty do wypieku, a co najważniejsze można go dowolnie urozmaicić ulubionymi suszonymi owocami lub orzechami. U mnie dodatek stanowiły fistaszki. Przepis: - opakowanie Czystoziarnisty Whole&Pure /zakupiłam w Biedronce - 200g pestek z dyni - 80g miodu
upichconasuszonych bananów, wspaniałe. Szybki i bardzo smaczny napój można przygotować w mgnieniu oka i podać w estetycznych buteleczkach, słoiczkach czy zapakować i zabrać na rower lub do pracy. Zdrowy, a co najważniejsze bez szcztucznych, zbędnych dodatków. Samo zdrowie! Więcej pomysłów na napoje tutaj Koktajl bananowy z kiwi Składniki: 2 duże banany 1 kiwi 2 łyżeczki miodu woda mineralna
Moja smaczna kuchnianasionkami :) Testuję je w różnej postaci. Dziś przepis baza, przepis podstawowy, który można wykorzystywać do różnych kombinacji deserowych. Nazwałam go Pudding 3 MEGA !!! Ponieważ jest: mega prosty, pyszny i zdrowy :) Pudding jest dosyć gęsty, ale o to przecież chodzi w puddingu :) Jak go przygotować Pudding? 2 łyżki nasion Chia, należy zalać mlekiem (zwykłym, sojowym, kokosowym, migdałowym - wedle uznania
Mój Smak na Życie