zapiekanka - 10615 przepisów (strona:620/708)

Krusztadki z pieczarkami. 373

Kiedy upiekłem paluchy ziołowe  ze smalczykiem  ,to Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoim wpływem na kruchość i wyrazisty smak wypieku. Postanowiłem tę jej zaletę wykorzystać

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekane spatzle na sposób Madame Edith. 139

Spätzle. O tym daniu przeczytałem na  bloku kulinarnym Madame Edith [TUTAJ] . Byłem kilka razy we Wiedniu, ale jakoś ten specjał umknął mojej uwadze. Przeczytałem i

Kulinarny karnet Christophera
Borek z nadzieniem mięsno-serowym. 155

Dla tych ,którym znudził się klasyczny borek z serem i szpinakiem, proponuję nadzienie mięsne. Ja zrobiłem borek z obydwoma .Mój borek jest bardzo syty, taki obiadowy

Kulinarny karnet Christophera
Tarta z czarną soczewicą i marchewką. 141

Tart with black lentils and carrots. Składniki . 100 g sera twarogowego 200 g mąki pszennej 100 g soczewicy czarnej 1 szklanka bulionu warzywnego 6 marchewek (50

Kulinarny karnet Christophera
Szparagi z szynką w ciście francuskim. 185

Asparagus with ham in puff pastry. Składniki. 1 rolka ciasto francuskie 0,5 kg białe szparagi 10 dag szynka gotowana 4 jajka 10 dag ser mozzarella

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekane truskawki z sosem truskawkowym. 186

Roasted strawberries with strawberry sauce. Składniki. 20dag truskawek 1 łyżeczka cukru pudru 100g sera ricotta 100ml śmietany kwaśnej 2 jajka 1 łyżka mąki kukurydzianej sól Sos

Kulinarny karnet Christophera
Bób zapiekany z winem ...w środku i kieliszku. 167

Beans baked with wine.   Składniki. 1 kg bobu 2 łyżki masła 4 pomidorki koktajlowe 6 łyżek wina białego wytrawnego 2-3 żółtka 20 dag sera

Kulinarny karnet Christophera
Turecki fez. 132

Turkish cap. Składniki. 1 kg pomidory 2 łyżki bułka tarta 1 łyżeczka tymianek 1 łyżka bazylia świeża posiekana 0,5 łyżeczki przyprawy Kucharek 2 ząbki czosnek

Kulinarny karnet Christophera
Bakłażan i papryka na focaccii lub podobnym chlebku . 180

Eggplant and peppers on focaccia. Składniki. 1 mały bakłażan 1 focaccia 2 łyżki  koncentratu pomidorowego 1 cebula czerwona 1 papryka mała 2 łyżki kolendry posiekanej

Kulinarny karnet Christophera
Bakłażan z kabanosem i figą 149

Eggplant with kabanos and figs Składniki. 1 bakłażan 1 zielony pomidor 0,5 papryka czerwona 2 kabanosy wieprzowe 1 łyżeczka ketchup 1 cebula 2 łyżki majonez

Kulinarny karnet Christophera
Lody z tamaryndowca 166

Ice cream with tamarind Składniki: 2 jajka 1 żółtko 0,25 szklanki cukier 0,25 szklanki pasta tamaryndowa 400 ml śmietana kremówka 36% Ubić 2 jajka

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak na batatach pod chmurką z mango 185

Chicken sweet potatoes under a cloud of mango Potrawa jest lekko pikantna ,ale delikatna. Smak curry świetnie komponuje z mango. Składniki. 2 udka z kurczaka 1

Kulinarny karnet Christophera
Legumina z ryżu z jabłkami 188

Rice Pudding with Apples   Składniki. 10 dag ryżu 700  ml mleka sól 1 laska wanilii 2 jajka 2 łyżki cukru 4 jabłka 1 łyżka

Kulinarny karnet Christophera
Pomidory zapiekane z gruszką i smażonymi kaparami 158

Roasted tomatoes with pear and fried capers Połączenie kwaśnego, słodkiego i słonego też może być atrakcyjne. Składniki. 2 pomidory 1 gruszka Konferencja 2 łyżki kaparów królewskich

Kulinarny karnet Christophera
Pomidory zapiekane z borowikami i jajkami 135

Tomatoes baked with mushrooms and eggs Składniki. 2 pomidory 2 borowiki 2 jajka 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie. Z pomidorów ściąć

Kulinarny karnet Christophera