łączeniem na blaszce. Smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy... Wkładamy do piekarnika na 20 minut / 200 st. C Przy okazji możemy zrobić również wersję bez kiełbasy, z serem żółtym, fetą, pieczarką.... Wszystko zniknęło bardzo szybko ! Przekąska była hitem dnia, polecam
chleba naszegojuż wtedy musiałam spróbować je zrobić. Wyszły myślę całkiem niezłe - dzieci się zajadały. Spód z gotowego ciasta francuskiego i dodatki jakie tylko mamy ochotę. Zakupy: - ciasto francuskie - pieczarki - pomidor - cebula - ser żółty - mięso mielone Przygotowanie: Foremki wykładam ciastem francuskim i na to wkładam wszystkie dodatki według uznania. Na samą górę ścieram ser żółty. Wkładam do nagrzanego piekarnika
Tanio smacznie i prostonajważniejsze zdrowe produkty, które są idealne przygotowania szybkich i pysznych dań. Przykładowy przepis na wykorzystanie spaghetti z marchewki znajdziecie tutaj – „Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami”. To był pyszny obiad A teraz zapraszam Was na przepis na moją buraczaną sałatkę z pestkami dyni i kiełkami. #fitandeasy #makaronyzwarzyw Składniki: 3 garście spaghetti z buraka
Słodkie okruszkiSzybki pomysł na obiad Składniki 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka 200 g pieczarek 1 duża cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka i ostra papryka szczypta cukru … Czytaj dalej Ekspresowy makaron z tuńczykiem
czarrna od kuchnismakowity obiad lub ciepłe śniadanie gotowe. Dzięki dodaniu innych składników może powstać nowe danie, nawet deser...;) Do ciasta możecie dodać także cebulkę wraz z kiełbaską, kukurydzę zastąpić groszkiem, pomidorkami, pieczarkami. Takie ciasto pasuje do innych warzyw - eksperymentujcie:) Dodanie do ciasta słodszych składników typu suszone owoce + cukier puder stworzy nam deser ! Polane placuszki dodatkowo polewą czekoladową + dodatki świeżych owoców.... mniam! Lubię
Zasmakuj Kuchniniedzielny kaprys: faszerowana pierś kurczaka i duże faszerowane pieczarki ( przepis tutaj ). Zbędne są inne dodatki. Jest syto, zdrowo i zielono Składniki na 2 (solidne) porcje: 2 duże piersi kurczaka 25 g świeżej rucoli 30 g drobno startego parmezanu 5 kawałków suszonych pomidorów w oliwie 1 mała szalotka opcjonalnie: 1 suszona gruszka, bądź zamiennie 2-3 suszone/wędzone śliwki lub mała
gutfuttygodniu mamy 10 przepisów. Marzena Gulasz drobiowy z plackami ziemniaczanymi Kasia Ciasto herbaciane indyjskie Joanna Gofry drożdżowe z jajkiem sadzonym, boczkiem i pieczarkami Anna Kiszone cytrusy Diana Owsianka nocna toffi z krówkami Magdalena Indyk w pięciu smakach Dorota Prosty, szybki obiad Aga Cynamonowe ciasto
Magiczne Życie MartyPrzygotowanie nadzienia – odcięte części papryk i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulkę, smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Dodać papryki, pokrojone drobno pieczarki i smażyć aż cała woda z grzybów wyparuje. Dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, majerankiem, chilli. Smażyć tylko do momentu aż mięso straci kolor surowizny. Zdjąć z ognia
Kuchnia Pokoleńuprzednim obciążaniem fasolą, wystarczy jedynie ponakłuwanie widelcem. Wiele potraw z tartą w nazwie dzięki temu patentowi już przygotowywałam: Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta półkrucha ze śliwkami Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem Tarta z fasolką szparagową na boczku Tarta warzywna pod kołderką
Grunt to przepis!oleju 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli SOS 3 łyżki ketchupu 2 łyżki koncentratu 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę Składniki kilka pieczarek - kroje w plastry można dać surowe lub lekko przesmażyć na suchej patelni z odrobiną soli salami- lekko przesmażyć na suchej patelni aż się wytopi niechciany tłuszcz ser- najlepiej mozzarella
Kubki smakuokazji dnia pizzy zapraszam na prostą i pyszną pizzę peperoni z pieczarkami : ) Domowe pizze są najlepsze! Czytaj więcej
Ana Mari's worldłyżeczka bazylii odrobina gałki muszkatołowej po 1/2 płaskiej łyżeczki soli i cukru Dodatki: filet z kurczaka pokrojony w kostkę lub drobne paseczki, zamarynowany w przyprawie kebab-gyros, usmażony kilkanaście pieczarek, lekko przesmażonych (ważne by nie puściły wody, więc albo smażymy do odparowania, albo tylko chwilę podsmażamy, zanim puszczą wodę) papryka, pokrojona w kostkę cebula, pokrojona w piórka 1/2 puszki kukurydzy
Smaki Na Talerzudrugiej wsypać bułkę tartą. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażenie – smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Pod koniec wrzucić pokrojone w grube kawałki pieczarki. Doprawić grzyby solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami. Smacznego
Kuchnia Pokoleń