z kurczaka - 7000 przepisów (strona:343/467)

Bigosik z młodej kapusty 108

mięs. Lekko, zdrowo i apetycznie! Składniki: 1/4 młodej kapusty 2 liście laurowe 2 ziela angielskie  susz warzywny  warzywko świeży koperek 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 skrzydełka z kurczaka  1/2 łyżeczki octu 500ml wody Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, szatkujemy i ponownie myjemy. Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka i pozostałe składniki. Gotujemy ok. 30 minut, aż bigosik stanie

Truskawkowa Fiesta
Pulpety drobiowe ze słonecznikiem w sosie pomidorowym. 157

Wyśmienite pulpety ze słonecznikiem w pomidorowym sosie .U mnie z makaronem , ale można je podać z czym lubicie najbardziej. Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa

Ladylaura.
Dania z kaszą 148

Kaszotto z kurczakiem, pieczarkami i brokułem     Gołąbki z kaszą

Passions hobbies life
Test parowaru MPM DZG-40A + danie z parowaru 150

parowaru. Nie trzeba brudzić trzech garnków, bo cały obiad przygotujemy w jednym, trzypoziomowym urządzeniu. A co przygotowałam w parowarze? Brokuły, szparagi i parowane kotleciki z piersi kurczaka. Wszystko należy ułożyć na tackach (mięso na samym dole), doprawić i... po robocie. :-) Parowar  30 minut przygotuje nam smaczny i zdrowy posiłek. Parowar można kupić w każdym większym sklepie ze sprzętem

Szefowa kuchni
Domowy Durum Doner Kebab- oryginalny moczony w mleku 350

dzieła bo na marynowanie i mrożenie potrzebujemy dużo czasu więc najlepiej zacząć dzień wcześniej przed podaniem. SKŁADNIKI na 4 porcje: 800 g mięsa (jagnięciny,cielęciny lub z kurczaka) kilka gałązek mięty kilka plasterków pomidora odsączonych marynata 1-sza płynna: 1 litr mleka 2 łyżki octu 1 duża cebula pokrojona w pół-krążki 2-3 pokruszone liście laurowe 1 płaska łyżeczka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Klops z mięsa mieszanego 301

Składniki : około 20 dag mięsa drobiowego; kurczak i indyk- razem 40 dag 50 dag boczku, może być tłusty cebula sól, pieprz, czosnek maggi, bułka tarta lub kasza manna 3 jajka Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam pokrojoną, przesmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy Żółtka jaj wbiłam do masy, a białka ubiłam na pianę i taką dodałam do mięsa, wyrobiłam

Proste Potrawy
Rolada drobiowa z żurawiną w galarecie 158

Domowy przepis na pyszną roladkę. Składniki: 1 kg mięsa z kurczaka 1 jajo ½ szklanki kaszy manny 5 dag żurawiny Przyprawa typu Vegeta Papryka słodka Pieprz biały do smaku 2 litry drobiowego rosołu 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Mięso opłukać i zmielić. Dodać jajko, kaszę mannę, żurawinę i przyprawy do smaku. Tak przygotowane składniki wyłożyć na (wcześnie wygotowaną) ściereczkę lnianą. Zwijać tworząc

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka makaronowa z kurczakiem i brokułami- INACZEJ 319

Uwielbiam sałatki makaronowe. Tym razem przedstawiam niecodzienny przepis z pomarańczami. Tak przygotowana sałatka jest po prostu pyszna! Składniki: 1 opakowanie drobnego makaronu ½ kg filetów z kurczaka 1 opakowanie brokułów 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu sok z pomarańczy skórka z pomarańcza sól, pieprz cukier Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie odcedzić i zahartować. Brokuły zblanszować 3 minuty w gorącej, osolonej

Tradycyjna Kuchnia
Roladki drobiowe w cieście 139

robione z użyciem innego mięsa. Ja dziś skorzystałam z kurczaczka. Wnętrze wykonałam dziś też dosyć nietypowo- pomidor, pietruszka, szynka, ser. Całość otoczyłam w chrupiącym cieście. Składniki: 5 filetów z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy Vegeta 3 łyżki masła 5 plastrów szynki 5 plastrów żółtego sera 1 pomidor natka pietruszki składniki ciasta: 2 jaja 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki sól

Tradycyjna Kuchnia
Zraz z parówką w środku 104

Niecodzienny sposób na mięsny zawijaniec. U mnie w domu robi furorę, wszyscy go uwielbiają :) Składniki: 1 duży filet z kurczaka 1 parówka wędzona 1 por 4 plastry sera żółtego Pęczek świeżej mięty ½ szklanki rosołu z kostki 2 łyżki mąki Sól Pieprz Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Mięso delikatnie rozbić z solą i pieprzem z jednej strony. Następnie rozłożyć umyte wysuszone liście

Tradycyjna Kuchnia
Zupa ziemniaczana- kartoflanka 91

pożywna i łatwa w przygotowaniu.  Składniki: ½ kg ziemniaków 2 pory 1 pęczek natki pietruszki 5 szklanek wywaru warzywnego z kostki sól, pieprz gałka muszkatołowa 30 dag mięsa z kurczaka Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pory w plasterki, natomiast natkę posiekać. Wywar podgrzać, dodać mięso, warzywa oraz zieleninę. Gotować do miękkości około 40 minut. Pod koniec gotowania doprawić

Tradycyjna Kuchnia
Filet w musztardowej skorupie 116

Musztarda zwana "zimnym sosem" jest moim ulubionym dodatkiem do mięs. Dzięki niej mięso staje się bardziej kruche (ale nie suche).  Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 1 słoiczek musztardy francuskiej 1 jajo ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki bulionu drobiowego z kostki olej sól, pieprz Wykonanie: Filety natrzeć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny i podlać bulionem. Piec w temperaturze

Tradycyjna Kuchnia
Rosół wietnamski z kurczakiem 117

zupy tkwi przede wszystkim w typowo wschodnich składnikach tj. mleczko kokosowe i w curry. Wyjątkowo delikatny smak na pewno przekona niejednego przeciwnika kuchni wschodniej. Składniki: 2 filety z kurczaka 2 cebule 1 ostra papryczka 1 limonka 25 dag szpinaku 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżka curry ½ szklanki bulionu drobiowego sól do smaku Wykonanie: Mięso pokroić na kawałki, cebulę i papryczkę

Tradycyjna Kuchnia
Zielona zupa paprykowa 95

posiekać blenderem, następnie usmażyć z cebulą na smalcu. Włożyć do wywaru z ryżem zaciągnąć śmietaną, posolić do smaku i posypać natką pietruszki. Zupa wyśmienicie smakuje podana również z upieczonym kurczakiem

Tradycyjna Kuchnia
Cordon Bleu drobiowe- pierś z kurczaka z serem żółtym 145

bleu - tylko z jednym plasterkiem sera i dodatkowo z szynką. Na smakoszy serowych polecam włożyć dużo większy kawałek ok. 1,5 cm plastra sera. Składniki: 2 szt filet z kurczaka szynka wędzona 4 plastry ser żółty 4 plastry 1 szt jajka 5 łyżek bułka tarta 2 łyżki mąka 4 łyżki masło 1 łyżka śmietana kremówka sól do smaku pieprz

Tradycyjna Kuchnia