Tradycyjne śledzie ze śmietaną i jabłkiem, połączenie które bardzo nam smakuje. Czasem dodaję do takich sledzi szczyptę cynamonu, cudnie komponuje się z takim towarzystwem. Takie śledzie
Zasmakuj KuchniKlasyczne śledzie w oleju z cebulką z dodatkiem słodkiej mielonej papryki i oleju z suszonych pomidorów z ziołami, które nadają daniu ze śledzi innego koloru. Do
Zasmakuj KuchniMąż uwielbia wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i grzybami. Wiem, że w tym roku też będzie się o nie domagał, więc na próbę przygotowałam takie z
Kuchnia w czekoladziePachnący Świętami sernik dyniowy z przyprawą do piernika i skórką pomarańczową na spodzie z herbatników z dodatkiem imbiru. Wierzch to czekoladowe ganache. Całość komponuje się idealnie
Oryginalny smakPyszne śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem warzyw. Jadłam takie tylko, że kupne więc postanowiłam zrobić własną wersję bo domowe jednak najlepsze. Sos zrobiłam z dodatkiem
Monia miesza i gotujeW tym roku ten przepis testowałam multum razy! Na wszystkie możliwe sposoby. Z większą lub mniejszą ilością masła, mąką żytnią lub orkiszową lub pszenną zwykłą. Wychodzą
Mango PapajaByły już na blogu smażone ryby w tym sosie i filety z kurczaka. Pomyślałam, że można również spróbować ze śledziami
To co kochamŚledzie z nutką orientalną, która przebija się smakiem kuminu, kurkumy i cynamonu. Skórka cytrynowa lekko chrupie i równoważy miękką teksturę cebuli. Pierwszy
To co kochamW tegoroczne Święta mamy dla Was propozycję na brownie w formie reniferów. Jest to bardzo fajna propozycja na przyozdobienie klasycznego ciasta brownie. Możecie skorzystać z
Kolizje SmakówKochani nijak mi robota nie idzie :) Coś tam w kuchni się dzieje, ale w sumie więcej bałaganu niż jedzenia w tym wszystkim. Dom też nie ogarnięty
Kuchnia w czekoladzieDelikatne i puszyste ciasto dopieszczone drożdżowe z wilgotną masą makową Helio z bakaliami. Wspaniały świąteczny wypiek, który wspaniale smakuje i pięknie wygląda. Drożdżowy wieniec nie
Zasmakuj KuchniKompot z suszonych owoców to jeden ze stałych punktów wigilijnej wieczerzy. Choć nie wszyscy przepadają za jego smakiem, warto przyrządzić go na Święta. Kompot z suszu
Dieta bez mlekaSKŁADNIKI: 1 kg filetów z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. ) sok z cytryny 250 ml zimnej wody
Atlas SmakówZakwas na barszcz czerwony to podobno podstawa udanego barszczu o pysznym głębokim smaku. Podobno – bo u mnie w domu tradycji
Kolorowy PrzepisownikU nas w domu uwielbiamy pierogi! Zresztą.. do tej pory nie poznałam osoby, która by ich nie lubiła. Są wdzięczne, ponieważ ciasto jest elastyczne. Można
Zasmakuj Kuchni