Soczewica smażona z pieczarkami i boczkiem...Ziarna miękkiej, zielonej soczewicy.Kosteczki cebuli i plasterki pieczarek.Kawałeczki podsmażonego boczku.A całość mocno oprószona szczypiorkiem.Łatwe, szybkie i smaczne danie.Polecam
Gospodyni Miejskaserwowany z pesto z czosnku niedźwiedziego na razowej grzancew towarzystwie pikantnej sałatki truskawkowo-arbuzowejZgłoszenie w konkursie (II miejsce) Składniki:Schab 4 plastry (grubość ok
SzczyptaSmaQLunch box do szkoły lub pracy. Polędwiczka wieprzowa panierowana w wytrawnych ciastkach owsianych i migdałach z frytkami z marchewki i selera. Pracy przy tym niewiele, wstawiamy
SzczyptaSmaQProsta i wyjątkowa potrawa, nie tylko na niedzielny obiad :). Syrop z kwiatów czarnego bzu nadaje potrawom wyjątkowy aromat, idealnie łącząc się z wysokogatunkowym polskim mięsem a
SzczyptaSmaQWykwintna potrawa, prosta w wykonaniu, znakomita jako samodzielna przekąska lub dodatek do innych dań (zup, sałatek). Kremowy serek Arla Apetina Czosnek i Zioła podkręca śródziemnomorski charakter
SzczyptaSmaQCzasami z kilku prostych składników można wyczarować wyjątkowo smaczne i aromatyczne potrawy. Wędzony pstrąg otulony wykwintnym kremowym serkiem o smaku grillowanej papryki i oliwek, chrust
SzczyptaSmaQJuż kilka tysięcy lat temu chińscy uczeni odkryli jak ważną rolę dla naszego zdrowia i równowagi psychicznej ma odpowiednia dieta, tworząc teorię żywieniową, znaną jako kuchnia
SzczyptaSmaQKuchnia libańska to bogactwo kolorów, smaków i zapachów z domieszką kuchni francuskiej i tureckiej. Królują w niej mezze, tak jak w innych krajach śródziemnomorskich, małe przystawki
SzczyptaSmaQGwatemala produkuje znakomitą kawę, jedną z lepszych na Świecie. Jak na ironię kawa serwowana w tamtejszych lokalach przypomina raczej popłuczyny fusów. Powód? Kawa wysokogatunkowa to towar
SzczyptaSmaQSkładniki:1/2 małego melona 5 plastrów szynki parmeńskiej garść szpinaku garść rukoli szok z cytryny oliwa z oliwek Melona obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i kroimy
Mango PapajaOd 8 lat spotykamy się co niedziele o 12,15 z teściami na obiad na zmianę raz u jednych raz u drugich. Celebrujemy obiad dwudaniowym posiłkiem
Basia w kuchniPrzepis na polędwiczki wieprzowe z ciekawym korzennym lekko słodkim smakiem.Przyprawa do nacierania polędwiczek:Składniki:½ szklanki kakao w proszku1 łyżeczka suszonych płatków czerwonej papryki¼ łyżeczki mielonych goździków3
naRuszcieSajgonki kupowałam kilka razy gotowe jednak ostatnio były tak przyprawione, że mi nie smakowały. Postanowiłam zrobić własne choć nigdy nie robiłam. Poczytałam w necie a i
Monia miesza i gotujePyszny schabik na obiadek. Taka wersja dla odmiany a nie ciągle ten kotlet schabowy. Do schabiku dodałam cukinię i całość zapiekłam pod sosem serowym. Mięsko wyszło
Monia miesza i gotujeSycący gulasz z łopatki wieprzowej w pomidorowym sosie z fasolą Piękny Jaś, boczkiem i marchewką. Gulasz najsmaczniejszy jest na drugi dzień, jak wszystkie składniki się przegryzą
Oryginalny smak