Tartaletki orkiszowe z jajkiem i boczkiem low FODMAP 194Uwielbiam śniadania a ich różnorodność. Można myśleć o bilionach sposobów na jajka, owsiankę czy placuszki. Pomysły na śniadania nigdy się nie kończą i lubię co chwila
Flymetothespoon
Pasztet 129Składniki 300g wątróbki drobiowej 800-900 g kurczaka 300 g mięsa wieprzowego Ok. 400g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 2-3 Liście laurowe, 1-2 marchewki
mojej kuchni
pasta z zoltek i chrzanu 126Składniki 5 jajek 3-4 łyżki chrzanu sól 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek
mojej kuchni
pasta z dwuch gruszek i bialka 146Składniki 5 białek z jajka 1 awokado (to egzotyczna gruszka smaczliwka) 1 gruszka 2-3 łyżki chrzanu sól do smaku Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po
mojej kuchni
Faszerowane jajka z burakami 136Składniki Składniki są w proporcji na 1 jajko, tak aby każdy mógł wziąść tyle na ile potrzebuje osób 1 jajko 20 g ser topiony – u mnie
mojej kuchni
Marynowana kapusta z marchewka w stylu koreanskim 163Składniki Bardzo smaczna przekąska, którą bardzo łatwo przygotować. 1 średnia kapusta biała 2 łyżeczki sól 1 łyżeczka olej roślinny 2-3 łyżeczki ocet probiotyczny
mojej kuchni
do miesa i ryby ,chrzan z marchewka i jablkiem na swiateczny stol 146Składniki 500g marchew 500g chrzan 300g bardzo kwaśnych jabłek solanka-zalewa 1 l wody 3-4 łyżki cukier 2-3 łyżki sól 200ml ocet jabłkowy opcjonalnie
mojej kuchni
wielkanocna baba 159Składniki: 1 szkl. cukru 1 ¼ szkl. mąki pszennej 1 ¼ szkl. mąki ziemniaczanej 1 masło -250g 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 6 jaj
mojej kuchni
Rolada -Galaretka 146Składniki: 600ml rosołu,( lub można zrobić wywar z 2 kostek warzywnych) 13 płaskich łyżeczek żelatyny 20dkg sera goudy w plastrach 6 jaj 16 cienkich plastrów
mojej kuchni
babka z gara 136Składniki: 25 dkg masła,lub margaryny w temperaturze pokojowej 6 jajek 30 dkg mąki kartoflanki 20 dkg maki pszennej 25 dkg cukru 2 płaskie łyżeczki proszku
mojej kuchni
Sałatka jarzynowa tzw „bałagan” 216Sałatka jarzynowa tzw „bałagan” można powiedzieć, że jest już tradycyjnym rodzajem sałatek, który od dziesięcioleci jak nie dłużej gości na Polskich stołach Robi się ją niezwykle
Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Urodzinowe 284Czas na kolorowego pokaźnego w swych rozmiarach i rozpiętości smaków przekładańca. Przepis wypatrzyłam w Wielkiej Księdze Ciast i szczególnie zainteresowało mnie ciasto z orzechami i dużą
Domowe ciasta
Ciasto Napoleonka 171Dziś przepis na ciasto- klasyk. Napoleonka, zwana także kremówką to lekki przekładaniec na półfrancuskim cieście wypełniony cudownie gładką i słodką budyniową masą. Przygotowane przeze
Domowe ciasta
Ciasto z pianką z mleka ( bez pieczenia) 218Zapewne niejednokrotnie mieliście okazję konsumować ciasta z tzw. ptasim mleczkiem w roli masy. Większość osób do przyrządzenia jej używa wysokotłuszczowej śmietany, najczęściej tortowej
Domowe ciasta