warzywa - 14856 przepisów (strona:761/991)

Zupa Pomidorowa Czysta 216

Jedną ze stałych pozycji w naszym obiadowym menu to pomidorówka. Dziś przepis na zupę pomidorową w wersji dietetycznej czyli czystą. Możemy ja podać z ryżem, makaronem

IzaGotuje
MARYNOWANE SZPARAGI 114

Szparagi uwielbiam. Jak co roku gdy tylko zaczną pojawiać się w sklepach koniecznie przyrządzam z nimi różne smakołyki. Sezon trwa jednak zbyt krótko na nie..Co

Z Majeczką w kuchni
Orientalno warzywna zupa z porów z łososiem 217

Zupa będąca połączeniem zupy orientalnej, warzywnej i rybnej, lekki i sycący mariaż tradycji oraz "nowoczesności" :) Składniki: por 2 łodygi selera naciowego cebula marchew 2 duże ziemniaki

Taste Of My Day
Topinambur – purée z topinambura 93

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

królestwo garów
Kapusta wigilijna 114

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

królestwo garów
Fasola 120

U niektórych na stole wigilijnym pojawia się ugotowana fasola, między innymi w domu rodzinnym mojego Męża. Bez dodatków. Po prostu fasola jaś ugotowana al dente, żadna

królestwo garów
Chipsy z topinambura 69

topinambur olej ryżowy - do głębokiego smażenia Topinambura umyć, obrać (gdy ma ładną skórkę wystarczy dokładnie umyć), osuszyć, pokroić w plasterki grubości około 2 - 3 milimetrów. Rozgrzać

królestwo garów
Frytki z pasternaku 74

pasternak, olej ryżowy do głębokiego smażenia Pasternak umyć, obrać, pokroić w zapałki. Z „odpadków” można zrobić puree. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu. Wrzucać partiami pasternak, obsmażyć

królestwo garów
Ravioli z rzepy z pieczarkami 85

200 g pieczarek, 1 ząbek czosnku, 1 cebula sól, cukier, pieprz, oliwa, biała rzepa, 500 ml mleka, 2 łyżki cukru, 3 łyżki masła, oliwa z chili

królestwo garów
Brukselka - surówka z brukselki 94

Brukselka – kapusta brukselska – wyhodowana w Brukseli w latach dwudziestych XIX wieku. 300 g brukselki, 2 mandarynki, sok z 1 limonki, 1 – 2 łyżki miodu płynnego, 4

królestwo garów
Placki z pasternaku 173

1 kg pasternaku, 2 jajka, 1 – 2 łyżki mąki pszennej, sól, olej do smażenia Pasternak umyć, obrać, zetrzeć na tarce o małych otworach. Dodać do niego

królestwo garów
Zimowa surówka z kapusty pekińskiej 97

Kapusta pekińska średniej wielkości, 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, sok z cytryny, cukier, oliwa, Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o

królestwo garów
Kapusta czerwona z jabłkami i żurawiną 84

1 średnia kapusta czerwona, 4 twarde jabłka, 200 g żurawiny suszonej, 3- 4 łyżki oleju, sól, sok z cytryny, cukier Zdjąć wierzchnie liście kapusty, opłukać, cienko

królestwo garów
Czerwona cebula z gruszkami 89

1 kg czerwonej cebuli, 2 łyżki oleju lub oliwy, kawałek kory cynamonu, 2 płatki gwiazdki anyżu, 2 duże twarde gruszki, 300 ml czerwonego wytrawnego wina, sok

królestwo garów
Surówka z pasternaku 84

4 korzenie pasternaku, 2 jabłka, sok z cytryny, cukier Pasternak umyć, obrać. Jabłka obrać, przekroić na cztery, wyjąć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka i pasternak na niezbyt

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania