pasternak, olej ryżowy do głębokiego smażenia Pasternak umyć, obrać, pokroić w zapałki. Z „odpadków” można zrobić puree. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu. Wrzucać partiami pasternak, obsmażyć
królestwo garów200 g pieczarek, 1 ząbek czosnku, 1 cebula sól, cukier, pieprz, oliwa, biała rzepa, 500 ml mleka, 2 łyżki cukru, 3 łyżki masła, oliwa z chili
królestwo garówBrukselka – kapusta brukselska – wyhodowana w Brukseli w latach dwudziestych XIX wieku. 300 g brukselki, 2 mandarynki, sok z 1 limonki, 1 – 2 łyżki miodu płynnego, 4
królestwo garów1 kg pasternaku, 2 jajka, 1 – 2 łyżki mąki pszennej, sól, olej do smażenia Pasternak umyć, obrać, zetrzeć na tarce o małych otworach. Dodać do niego
królestwo garówKapusta pekińska średniej wielkości, 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, sok z cytryny, cukier, oliwa, Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o
królestwo garów1 średnia kapusta czerwona, 4 twarde jabłka, 200 g żurawiny suszonej, 3- 4 łyżki oleju, sól, sok z cytryny, cukier Zdjąć wierzchnie liście kapusty, opłukać, cienko
królestwo garów1 kg czerwonej cebuli, 2 łyżki oleju lub oliwy, kawałek kory cynamonu, 2 płatki gwiazdki anyżu, 2 duże twarde gruszki, 300 ml czerwonego wytrawnego wina, sok
królestwo garów4 korzenie pasternaku, 2 jabłka, sok z cytryny, cukier Pasternak umyć, obrać. Jabłka obrać, przekroić na cztery, wyjąć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka i pasternak na niezbyt
królestwo garów2 pęczki botwinki ze sporymi buraczkami, 600 g gruszek, 1 pepperoni, 300 g lasagne świeżego, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżka cukru, sok z 1/2 cytryny
królestwo garów2 pęczki szczypiorku czosnkowego, 100 ml nasion słonecznika, 50 ml oliwy, 100 ml startego parmezanu, sok z 1/2 cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, szczypta soli, przepis od
królestwo garów1 duży por z długą częścią białą, 800 g obranych ziemniaków, 60 g suszonych pomidorów w oliwie, oliwa, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany, chilli, sól
królestwo garówJuż jest !!!! Długo wyczekiwany, wymarzony, wyśniony, po długiej jesieni i zimie. Młodziutki, zieloniutki, słodki, soczysty, pachnący, po prostu wspaniały. GROSZEK ZIELONY Dużo silnej woli kosztowało mnie
królestwo garówmłoda kapusta, pęczek dymki, sól, pieprz, 3 ziarna ziela angielskiego, 8 kotletów z górki jagnięcej z kością, 2 ząbki czosnku, kilka listków rozmarynu, sól, pieprz 150
królestwo garów1 duży por, 500 g mięsa z rosołu, 3 ząbki czosnku, 1 chilli, 30 ml sosu sojowego Kikkoman, cukier, pieprz, 150 g pęczaku, 100 ml białego
królestwo garówDanie przygotowane podczas warsztatów w Jung & Lecker a stworzone przez Oliwię Bernady. Tagliatelle fresche z niedźwiedzim czosnkiem, pomidorkami malinowymi i kalarepką 400g pomidorów, 2 kalarepki
królestwo garów