warstwowa - 2236 przepisów (strona:37/150)

Zapiekanka szpinakowa z cukinią 57

Roztrzepać jajko i dodać jogurt 5. Sos doprawić i wymieszać 6. Ugotowany ryż przelać zimną wodą i wymieszać ze szpinakiem i cukinią 7. Całość wymieszać z sosem i ułożyć warstwowo 8. Zapiekankę posypać serem i piec pod przykryciem Pobierz wersję do druku: Pobierz Zapiekanka szpinakowa z cukinią   Artykuł Zapiekanka szpinakowa z cukinią pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zapiekanka arabska z bakłażanem 51

gotować przez około 30 minut do czasu, aż sos zgęstnieje. Na suchej patelni podprażyć orzech. Do naczynia żaroodpornego wlać 3 łyżki sosu pomidorowego i rozsmarować na spodzie. Następnie ułożyć warstwowo: bakłażany, mięso, sos pomidorowy, kolejną warstwę bakłażanów, mięsa i sos, na wierzch ułożyć ostatnią warstwę bakłażanów, orzeszki i plastry sera. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego

KuchniaWeDwoje.pl
Ryba w zalewie 56

wymoczyć chwilę we wrzątku, aby były miększe i nie chrupały podczas jedzenia – ja tego nie robiłam). Korniszony pokroić w słupki i wymieszać wszystkie warzywa. Do dużego naczynia przełożyć warstwowo rybę i warzywa, a następnie całość zalać wystudzoną zalewą. Odstawić do lodówki na całą noc. Taką rybę podawać na zimno z chlebem lub z ziemniakami. Polecam : Chleb pszenny Krok po kroku

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto kajmakowe 61

lodówki na noc. Krok po kroku: 1. Zrobić budyń 2. Zrobić biszkopt 3. Upiec biszkopt 4. Utrzeć masło, stopniowo dodać budyń i masę kajmakową 5. Na biszkopt wyłożyć warstwowo masę i herbatniki 6. Ostatnią część ciasta posypać startą czekoladą Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasto kajmakowe Artykuł Ciasto kajmakowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Tort jabłkowy 66

Tort jabłkowy to przekładany 3-warstwowy biszkopt na kruchym spodzie. Bardzo pracochłonne ciasto składające się z kruchego ciasta posmarowanego konfitura oraz wysokiego biszkoptu przełożonego masą budyniową i masą jabłkową. Czas wykonania: 2 h (+ 3 godziny oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki cukru (40 g) 1 cukier waniliowy

KuchniaWeDwoje.pl
Recenzja patelni tytanowej Woll + KONKURS 55

jest mocno zużyta. Wszystkie moje poprzednie patelnie były teflonowe lub aluminiowe pokryte teflonem. Z powodu moje nieostrożności powłoka tych patelni ulegała zarysowaniu, co z kolei jest bardzo szkodliwe. 5 warstwowa powłoka tytanowo – diamentowa zastosowana w patelni Woll jest odporna na zarysowania i można w niej mieszać potrawę nawet metalowymi sztucami. Waga 1,8 kg (2,7 kg z pokrywką) jest

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z serem feta i słonecznikiem 65

miseczki, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu. W kolejnym kroku dodać sok z cytryny, zioła prowasalskie, pieprz oraz sól. Wymieszać. Sałatkę układać warstwowo: brokuł kukurydza pomidorki sos czosnkowy kurczak ser feta prażony słonecznik Artykuł Sałatka z serem feta i słonecznikiem pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Sałatka chwilówka 55

Paprykę i szynkę również kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. 3. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą. Przyprawiamy solą i pieprzem. 4. W salaterce układamy warstwowo: makaron, ogórki, szynka, papryka, sos, kukurydza. Artykuł Sałatka chwilówka pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Sałatka ananas 58

majonez ketchup Dodatkowo: ścięty wierzch z ananasa Wykonanie Ryż i jajka gotujemy i studzimy. Jajka, szynkę, ogórka kroimy w kostkę nie mieszając składników. Szczypior siekamy. Na dużym talerzu układam warstwowo ryż, pieprz i sól, następnie jajka i szczypior, warstwa majonezu, potem szynka i ogórek, warstwa ketchupu, kukurydza i warstwa majonezu. Na wierzchu układam plasterki pieczarek tak by nachodziły na siebie

Wasze Przepisy
Ciasto Francuskie na Słono – TOP 12 Pysznych Przepisów na Słone Przekąski z Ciasta Francuskiego 198

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto francuskie to idealna baza do wielu smacznych potraw i przekąsek, które możemy przygotować w wersji na słodko i na słono. Ma swoją specyficzną, warstwową strukturę, pieczone w wysokiej temperaturze staje się chrupiące i kruche. Wykonanie ciasta francuskiego w domu jest dosyć czasochłonne, dlatego dla osób, które nie mają cierpliwości, polecamy gotowe ciasto francuskie, które można zakupić

Damusia.pl
Sałatka z buraka 56

buraki piekę w 180 stopniach około 1:30-2h zależy od wielkości sprawdzam miękkość nożem albo wykałaczką. Po wystygnięciu kroje buraka w dość cienkie plasterki. Na talerzu układam warstwowo rukolę, buraki zachodząco na siebie, pokruszona feta i podprażone orzechy (z prażonym słonecznikiem też się sprawdza). Sos leje przed podaniem. Autor przepisu: Ania Artykuł Sałatka z buraka pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Sałatka z tuńczykiem warstwowa 74

Składniki: Tuńczyk puszka Jajka 5 Kukurydza puszka Ogórek konserwowy 6 sztuk Cebula czerwona średnia Szczypiorek 1/2 pęczka Majonez 5-6 łyżek Przygotowanie:  Wszystkie składniki układamy warstwowo zaczynając od dołu układamy: starte na tarce białka, pół puszki kukurydzy, 2-3 łyżki majonezu do rozsmarować delikatnie po całości. Kolejne warstwy to pokrojone ogórki w kosteczkę

Kulinarne przygody
Ciasto Borówkowy chruściak 64

Ciasto Borówkowy chruściak Warstwowe ciasto na spodzie kruchym, przekładane bezą, masą kakaową, masą śmietankową z dodatkiem borówki, którą można zastąpić innym owocem np. winogronem. 60 minut czas przygotowania 2 formy 24 cm x 24 cm Składniki na ciasto: ·        200 g margaryny ·        6 łyżek cukru pudru

Kulinarna Chwila
Sałatka wiosenna z jajkiem 300

Sałatka wiosenna z jajkiem Przygotowanie Jak zrobić sałatkę wiosenną? Sałatka z nowalijkami i jajkiem na twardo, to idealny pomysł na świeżą i chrupiącą przekąskę. W naszym przepisie składniki ułożyliśmy warstwowo. Na warstwy nałożyliśmy sos. Jeśli wolisz, możesz składniki wymieszać razem z sosem i w ten sposób podać sałatkę. Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pozostaw do wystudzenia. Następnie pokrój

Kuchnia Na Wypasie
Śledzie w sosie samuraja 105

mieszamy. Potem dodajemy sambal oelek, decydując w trakcie o ilości – sos musi być pikantny, ale doprawcie go wedle swojego uznania. Do sosu dodajemy cebulę, mieszamy. Następnie w słoiku układamy warstwowo sos samuraja z cebulą i śledzie i tak do wykończenia składników. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 2-3 dni lub co najmniej na dobę by smaki przegryzły się. Artykuł Śledzie

Dorota Smakuje