warstwowa - 2236 przepisów (strona:23/150)

PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 560

kapustą czerwoną Śledzie korzenne Terrina śledziowa Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Tatar z wędzonego łososia Rollsy z łososiem i szpinakiem Warstwowa sałatka z tuńczyka Sałatka z krewetkami Sałatka z jarmużem i tuńczykiem sałatka brokułowa Sałatka grecka Keto sushi   Mięsa pieczone: Pasztet LCHF Rolada z boczku Karczek pieczony Klops pieczony   Sałatki(...)inne przystawki z mięsem: Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Sałatka warstwowa z szynką i rzodkiewką Tatar wołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny   Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie pomarańczowym Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Desery bożonarodzeniowe Keto piernik

Ola la LCHF
Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami 420

Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami Pyszna, prosta w przygotowaniu i bardzo efektowna sałatka śledziowa z buraczkami, ziemniakami i jabłkiem. Jest piękną ozdobą stołu i wspaniale sprawdza się na każdej rodzinnej uroczystości. Polecam!     Składniki: ok 350g solonych filetów śledziowych – matiasów 3 średniej wielkości buraki 3 średniej wielkości ziemniaki 1 jabłko 1 cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu(...)TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Śledzik pod pierzynką 186

Śledzik   podany w innej postaci, jako warstwowa sałatka z pysznym sosem majonezowo-musztardowym, z ostrym serem żółtym, posmakuje każdemu, zarówno na imprezowy stół jak i świąteczny. Polecam, przepis wielokrotnie wypróbowany i zawsze każdemu smakuje. Polecam gorąco. Składniki: 7 filetów śledziowych w zalewie olejowej 15 dag sera ostrego sera żółtego np. cheddar 5 jajek 1   czerwona cebula 1 pęczek(...)Filety śledziowe osączamy z zalewy olejowej, kroimy na cienkie paski. Majonez mieszamy z musztardą na jednolitą gładką masę. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Sałatkę układamy warstwowo w szklanych pucharkach lub w jednym dużym naczyniu na spodzie śledziki, następnie posypujemy czerwoną cebulą, warstwa pokrojonych jajek, oprószamy solą i pieprzem, wylewamy sos majonezowy, rozprowadzamy łyżką na to posypujemy

Wanilia i Kardamon
Sałatka z pekinki i kurczaka z prażonymi migdałami 361

Moja ulubiona   warstwowa sałatka z kapusty pekińskiej, smażonego fileta z kurczaka z serem feta i sosem czosnkowym, posypana prażonymi migdałami robi furorę na domowych przyjęciach. Polecam, smaki idealnie się komponują, najlepsza po 2 godzinnym chłodzeniu w lodówce. Składniki: ½ kapusty pekińskiej, 4   pomidory, ½ czerwonej cebuli ½ kg fileta   z kurczaka, 1 łyżka oleju 1 łyżka przyprawy do grosa(...)spalić. Przygotować sos czosnkowy:  Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek   i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę w naczyniu ułożyć warstwowo: kapusta pekinka-pomidory z cebulką-filet z kurczaka-ser feta, na wierzch wylać sos czosnkowy, wygładzić posypać prażonymi migdałami, schłodzić. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Śliwki w sosie własnym 150

litra Składniki: 2 kg śliwek 0,6 kg cukru Przygotowanie śliwek w sosie własnym Śliwki umyj, wypestkuj i upakuj ciasno w słoiku przesypując warstwowo cukrem. Słoiki szczelnie zamknij i pasteryzuj 20 minut od momentu zagotowania się wody. Gotowe Krok po kroku przepis śliwki w sosie własnym 1. Umyj śliwki(...)Wypestkuj śliwki rozpoławiając je na pół 3. Przełóż śliwki do słoików 4. Zasyp śliwki warstwowo cukrem 5. Szczelnie zakręć słoiki 6. Wyłóż garnek papierem 7. Pasteryzuj słoiki przez 20 minut od momentu zagotowania się wody Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Śliwki w sosie własnym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sok z malin z sokownika 95

wody Przygotowanie soku z malin w sokowniku Do dolnego garnka sokownika wlać 1,5 litry wody. Do górnego garnka wsypać owoce zasypując je warstwowo cukrem. Jeżeli robimy sok po raz pierwszy i nie wiemy jak słodki otrzymamy syrop to polecam wsypać mniej cukru, a później ewentualnie dosłodzić(...)można wykonać dżem lub nalewkę. Krok po kroku przepis sok z malin z użyciem sokownika: 1. Wsyp cześć owoców do górnego garnka sokownika 2. Zasyp owoce warstwowo cukrem 3. Do dolnego garnka wlej 1,5 l wody i gotuj przez 30-40 minut 4. Od czasu do czasu wymieszaj owoce z cukrem 5. Przelej gorący sok bezpośrednio

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka warstwowa #MasterTuńczyk 198

Sałatki warstwowe można kombinować z różnych składników. Liczy się aby było jak najbardziej kolorowo, kontrastowo. Robię te sałatki nie tylko na święta, aby ozdobiły stół i cieszyły nie tylko podniebienia, ale i oko gości. Robię je też na zwykłe, codzienne kolacje ze składników, które zawsze mam w domu np. kukurydzy, jajek,tuńczyka. SAŁATKA WARSTWOWA Składniki: 1/2 puszki kukurydzy konserwowej

Bon appetit mon amie
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 158

solą, pieprzem. Składniki w misce bardzo dokładnie mieszamy, tak by równomiernie pokryły się marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie szaszłyki nadziewamy warstwowo: boczek, kurczak, cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula. Gotowe szaszłyki grillujemy przez około 10-15 minut. Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki: Jogurt naturalny i majonez umieszczamy w niewielkiej miseczce. Ogórek(...)solą, pieprzem. Składniki w misce bardzo dokładnie mieszamy, tak by równomiernie pokryły się marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie szaszłyki nadziewamy warstwowo: boczek, kurczak, cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula. Gotowe szaszłyki grillujemy przez około 10-15 minut. Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki: Jogurt naturalny i majonez umieszczamy w niewielkiej miseczce. Ogórek

Pogotujmy.pl
Przepisy na Wielkanoc 2089

jajka (jajka w zalewie buraczanej) MIĘSA Schab faszerowany śliwkami Schab faszerowany żurawiną Schab faszerowany pomidorami Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną Strudel z białą kiełbasą i jabłkami SAŁATKI Sałatka warstwowa Wielkanocna Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Sałatka serowo - czosnkowa Sałatka z kurczakiem i pomarańczą   Sałatka warstwowa z jajkiem, tuńczykiem i groszkiem

Lena Gotuje
,,Śledzie pod pierzynką z awokado’’ 121

Prezentuję dziś warstwową sałatkę ze śledzi, drobno pokrojonego awokado i cebuli oraz marynowanych buraków. Całość przykryta warstwą sosu śmietanowo- chrzanowego i przybrana płatkami migdałowymi i zielonym koperkiem. Śledzie pod pierzynką z awokado to smaczna przystawka lub zakąska na świąteczny stół. Śledzie podane w takiej postaci są jednym z wielu dań wykorzystujących potencjał tej smacznej ryby. Dobre i na święta(...)posiekane jajka, pokrojone w kostkę awokado, polewamy sosem chrzanowym. Następnie układamy śledzie pokrojone w paseczki oraz posypujemy cebulą pokrojoną drobno w kostkę. Na końcu całość ponownie polewamy sosem. Gotową warstwową sałatkę posypujemy kolorowym pieprzem i dekorujemy płatkami migdałowymi oraz świeżym koperkiem

Podróż w kulinaria
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 349

pewno wpadnie np. biała kiełbasa i królik, czyli idealne dania wielkanocne Przystawki, mięsa i sałatki: Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szynką Sałatka warstwowa z rzodkiewką Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony

Ola la LCHF
Sałatka z czarnego ryżu z mango i majonezem 114

warzyw z puszki czy konserwowego selera ze słoika, które były przebojami w latach 90. gdy uczyliśmy się gotować. Bardzo zmienia się natomiast to jak podajemy potrawy. Kiedyś rządziły sałatki warstwowe lub wymieszane jak w tradycyjnej sałatce jarzynowej. Dziś te same produkty układamy oddzielnie jak w hawajskiej poke bowl. Albo zabieramy do pracy w ładnym słoiku,żeby wszyscy mogli zobaczyć(...)light. Zwłaszcza że to produkty z obniżoną zawartością tłuszczu są zwykle pełne cukru. Kielecki lekki spodobał mi się, bo jest słodzony stewią, więc ma też mniej cukrów. Ponieważ sałatki warstwowe (gdzie majonez musiał cementować warstwy warzyw i trzymać je razem) wyszły z mody, inna jest też konsystencja. Majonez jest rzadszy, bardziej kremowy. Ale smak pozostał taki jak kiedyś. Idealna sprawa

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z brokułem i groszkiem 1105

pracy. Możecie ją podawać ze swoim ulubionym sosem, np. czosnkowym , miodowo-musztardowym lub vinegrette . Jeśli lubicie połączenie brokuła i kurczaka to polecam również wypróbować ten rewelacyjny przepis: Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text(...)takiej postaci lub po wzbogaceniu ją o ulubiony sos np. czosnkowy , miodowo-musztardowy lub vinegrette . Jeśli lubicie połączenie brokuła i kurczaka to polecam również wypróbować ten rewelacyjny przepis: Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z brokułem i groszkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto “Rafaello” bez pieczenia 504

puszyste. Następnie, cały czas ucierając, do masy dodajemy po łyżce budyniu. Do gotowej masy budyniowej dosypujemy jeszcze kokos i krótko lecz intensywnie miksujemy. Formę wykładamy folią spożywczą i składamy warstwowo ciasto w następującej kolejności: warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów i ostatnia warstwa masy na samej górze. Gotowe ciasto posypujemy ówcześnie podprażonym(...)puszyste. Następnie, cały czas ucierając, do masy dodajemy po łyżce budyniu. Do gotowej masy budyniowej dosypujemy jeszcze kokos i krótko lecz intensywnie miksujemy. Formę wykładamy folią spożywczą i składamy warstwowo ciasto w następującej kolejności: warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów i ostatnia warstwa masy na samej górze. Gotowe ciasto posypujemy ówcześnie podprażonym

Pogotujmy.pl