Właściwie nie zdarza mi się robić ciast „z paczki”, ale sprzątając ostatnio moją szafkę z cukierniczymi różnościami natknęłam się na pudełko ciasta Red Velvet
CiastkozercyKolejna moja Walentynkowa propozycja - prosta, efektowna i pyszna. Tradycyjna sałatka caprese w odmienionej wersji, z mozzarellą w kształcie serca. Z czarnymi oliwkami (można zamienić na zielone
Słodko-Słony Świat IlonyJeśli lubisz brownie to to jest pójście o krok dalej jeśli chodzi o czekoladową doskonałość. Lava cake Składniki: 50g gorzkiej czekolady 25g masła 2 łyżki
DiteczWielkimi krokami zbliża się dzień zakochanych! Przyznam, że uwielbiam to święto, chociaż każdego dnia powinniśmy je obchodzić ;) Z tej okazji przygotuję na pewno jakiś smakołyk
Jak gotować i nie zwariowaćRozpływający się w ustach, miękki i naprawdę aromatyczny - ser camembert zapiekany z czerwoną papryką. Przekąska idealna na wieczór dla dwojga, np. kolację walentynkową :) Camembert z piekarnika
UgotowaćOscypki przywiozłam z Zakopanego i zastanawiałam się co dziś zrobić do jedzenia. Dziś jest międzynarodowy dzień pizzy więc postanowiłam zrobić pizzę góralską, w połączeniu oscypka
Bajeczna Kuchniamale paróweczki przecinamy po przekątnej ,odwracamy i łączymy wykałaczką:))
w mojej kuchniTreściwa i pyszna, chrupiąca ciabatta z siekanym stekiem z wołowiny i aromatyczną, karmelizowaną czerwoną cebulką. Całość podkręcona chrzanem i dodatkiem ostrawej rukoli. Smaki fajnie się przeplatają
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki na budyń: 1/2 litra mleka 3 i 1/2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią, 1/2 laski wanilii --niekoniecznie 2 żółtka jaj 3 łyżki
w mojej kuchniKolejny walentynkowy przepis, który mam Wam do pokazania to kruche ciasteczka z niespodzianką (ciasteczka piñata). Do ich przygotowania oprócz kruchych ciasteczek będą potrzebne malutkie cukiereczki (mini
CiastkozercyRed velvet to walentynkowa klasyka :) Na stronie pojawiły się dotąd babeczki, jeśli chcecie je wypróbować można zobaczyć je w tym wpisie . Dziś kolej na Tort Red
CiastkozercyPółkruche ciasteczka przygotowane na wzór karnawałowych róż. Mają delikatny cytrynowy posmak. Do przygotowania potrzebujemy tylko jednego jajka i żółtka. Składniki 1 szkl mąki 1 jajko 1
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty