ciasto to chyba najłatwiejsze jakie kiedykolwiek robiłam. Żadnego ucierania, ani ubijania, tylko wsypać składniki na blaszkę i piec. Bardzo kruchy jabłecznik. Składniki suche wymieszać dokładnie. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do jabłek można dodać cynamon jeśli lubicie. Blaszkę o wymiarach 25 x 35 cm wysmarować grubo masłem i obsypać obficie bułką tartą. Wykonanie 1 warstwa(...)warstwa – składniki suche Na górę potrzeć zimne masło. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C i piec godzinę. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zrobić lukier i polać nim ciasto. Szybko i pysznie
Kuchnia Pokoleńuproszczoną wersje, nie oznacza to, że jest mniej smaczna:)Składniki na blaszkę 25 na 35 cm:ciasto:6 jajekszklanka kwaśnej śmietany 18%szklanka cukru4 szklanki mąkiłyżeczka proszku do pieczenia40 dag masłapolewa:300 g płatków migdałowych3/4 szklanki cukru1/2 szklanki mleka150 g masłaWykonanie:Masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po kolei wszystkie składniki mieszając je mikserem. Gdy wszystkie składniki będę dokładnie
ciastkarnia na kruchym spodzieProsty, pyszny i pachnący 3 x P Robimy, szybciutko!!! Co nam trzeba? 2 gałązki rabarbaru 2 średnie jabłuszka łyżka cukru brązowego Na ciasto: odmierzamy szklanką 200ml 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 3 jajka, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki śmietany 18% tłuszcz do smarowania blachy. na kruszonkę 50 g cukru białego(...)masła 100g mąki pszennej Robimy! Rabarbar i jabłuszka obieramy i kroimy drobno. Zasypujemy cukrem, odstawiamy na 15 minut Robimy kruszonkę z podanych składników i schładzamy w lodówce Ciasto: Masło -ma być miękkie, ucieramy z cukrem, jajkami na puszystą masę. Ucierając, dosypujemy powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dajemy śmietanę. Mieszamy. Natłuszczamy lekko naszą formę (ja wybrałam tortownicę
Latosiowydomgorzkiej czekolady (lub czarnego barwnika)Ciasteczka z Lukrem - Duchy na Halloween - Sposób przygotowania:Masło miksujemy razem z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodajemy resztę składników i ucieramy do otrzymania gładkiej masy. Ciasto zawijamy w folie i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Po tym czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość(...)odpowiedniej foremki możemy z tektury wyciąć kształt ducha i przykładając tekturkę do ciasta za pomocą noża wykrajać odpowiednie kształty). Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-12 minut do lekkiego zrumienienia brzegów w temperaturze 170 stopni. Lukier:Cukier puder ucieramy razem z wodą do otrzymania gładkiej konsystencji. Każde ciasteczko maczamy w przygotowanym
Słodka Stronawiaderka/, 250 g cukru, żółtko, trochę cukru waniliowego, Po produkty zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCUWykonanie;Na początek zajmiemy się nadzieniem. Ser ucieramy z żółtkiem i 50 g cukru. Dodajemy wanilię. Teraz ciasto. Łączymy suche składniki w jednej misce. W drugiej mokre. Mokre wlewamy do suchych;) Szybko ucieramy. Napełniamy muffinki 2/3 wysokości. Na wierzch każdej kładziemy łyżeczkę nadzienia serowego.Pieczemy około
Anioły w kuchniMąkę przesiewamy do sporej miski, robimy w niej wgłębienie, wsypujemy w nie drożdże, cukier, wlewamy wodę i odstawiamy na 2-3 minuty (jeśli przygotowujemy ciasto ze świeżych drożdży najpierw ucieramy drożdże z cukrem i 50 ml ciepłej wody, dodajemy do mąki i czekamy około 5-10 minut, aż drożdże podwoją objętość). Po tym czasie dodajemy do miski resztę składników, dokładnie
Rozpustne gotowanierabarbarem wyladowalo w piekarniku.Okazalo sie tak pyszne, ze dzis robie powtorke :)Ciasto z rabarbaremskladniki: 300 g maki 200 g miekkiego masla 200 g cukru 4 jajka 1 budyn waniliowy 3 lyzki mleka 2 lyzeczki proszku do pieczenia 3 lyzki brazowego cukru 500 g rabarbaru wykonanie:Maslo ucieramy z cukrem na pulchna mase. Dodajemy jajka i mleko, ucieramy. Nastepnie dodajemy make
Przysmaki Karolkimleka 3,2% 300 g suszonej żurawiny budyń waniliowy 200 g gorzkiej czekolady Przygotowanie Połowę masła ucieramy z 250 g cukru i jajkami ,na jednolitą masę. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodając do masy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej porcji dodajemy kakao i łyżkę mleka. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia ,wylewamy najpierw jasne ciasto ,później(...)temperaturze 175°C. Budyń mieszamy ze 150 ml mleka. Resztę mleka zagotowujemy ze 100 g cukru ,łączymy z budyniem ,zagotowujemy i studzimy. Resztę masła ucieramy budyniem. Tak przygotowany krem układamy na ostudzonym cieście. Wierzch posypujemy startą czekoladą i pozostałą żurawiną. Ciasto wstawiamy na min 2 godziny do lodówki
R'n'G Kitchencukru - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu lub śmietany - 1 szklanka mąki - 1/2 łyżki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki mleka Nasze przygotowania rozpoczynamy od przygotowania ciasta na różowe kulki. Masło ucieramy z cukrem na jednolitą masę a następnie dodajemy jajka, proszek do pieczenia, mąkę oraz mleko. Wszystko ubijamy razem do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodajemy sok wiśniowy
Kuchenne Wariacjegazu, wsypujemy suchy mak i mieszamy. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puch. Dodajemy mak z mlekiem.3. Dodajemy olejek z aromatem, mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy.4. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie całość mieszamy.5. Ciasto wykładamy(...)blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez ok 40 minut lub do suchego patyczka.6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy.7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę.8.Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż. Przekładamy kremem. Wierzch polewamy dowolną polewą (u mnie gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej).Smacznego!!!Źródło: Makaron i Rodzynka
Kuchnia domowa Animniejsze kawałki i rozpuszczamy w gorącym mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej oraz śmietanę i miksujemy. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę w mleku, miksujemy i dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao, wszystko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21×26 cm). Pieczemy(...)gotującego się mleka z cukrem. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń, ucieramy do połączenia się składników. wierzch ciasta: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szkl wody wykonanie: Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretki, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia
Domowy Smak Jedzeniatruskawek 4 białka 10 dag cukru Masło ucieramy z cukrem na miękki puch. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Całość ucieramy na gęste, ale gładkie ciasto. Przekładamy je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Z mleka
My simple kitchenTruskawkowe niebo To ciasto wprost rozpływa się w ustach! Świetne połączenie delikatnego kakaowego biszkoptu oraz pysznej masy truskawkowej i śmietankowej. Do wykonania ciasta używamy mrożonych truskawek, więc jest to spokojnie wypiek całoroczny. Polecam! Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Masa truskawkowa(...)truskawkową przestudzamy i wylewamy na ostudzone ciasto. Całość wkładamy do lodówki aby masa stężała *** *** Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do momentu połączenia się składników (nie za długo, aby masa się nie zważyła). Gotową masę wykładamy równomiernie na ciasto *** *** Na masie śmietankowej układamy warstwę herbatników *** *** Gęsty jogurt naturalny ucieramy z cukrem pudrem *** *** Całość wylewamy równomiernie
Blog z Apetytemminut. Wyjąć i ostudzić. Jabłka przełożyć na miskę, doprawić cynamonem i ewentualnie dosłodzić do smaku (ja nie słodziłam). Lukier: do cukru pudru stopniowo dodawać wodę i ucierać. Średnio lejącym lukrem polać ciasto
Ala piecze i gotujejabłek pół szklanki cukru galaretka Wykonanie: ciasto: Masło utrzeć na gładką masę z cukrem. Kolejno dodawać jajka i żółtka i kolejno po każdym dokładnie ucierać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na trzy części i każdą piec w temp. 170°C około 20 minut. masa serowa: Ser zmielić dwukrotnie. Do rondelka włożyć masło, ser, cukier i jaja i wszystko
Pysznie & Pięknie