truskawkowe - 9516 przepisów (strona:145/635)

Błyskawiczne lody truskawkowe ze śmietanką – bez maszyny do lodów 272

śmietankę 36%. Aby otrzymać jeszcze lepszą konsystencję dodałam łyżeczką schłodzonego oleju kokosowego. Całość posłodziłam syropem z agawy oraz zaromatyzowałam domowym ekstraktem z wanilii . Wyszło przepysznie i zdrowo! Błyskawiczne lody truskawkowe ze śmietanką, bez dodatku białego rafinowanego cukru . Wystarczy zmiksować w malakserze z zamontowanymi nożami do siekania mrożone truskawki, mrożonego banana z resztą dodatków. Otrzymujemy błyskawiczne lody truskawkowe o konsystencji idealnej(...)godzinach warto je rozmiksować blenderem ręcznym, aby rozbić większe kryształki lodu, które już się mogły utworzyć. Dzięki temu otrzymamy gładsze lody.   The post Błyskawiczne lody truskawkowe ze śmietanką – bez maszyny do lodów appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Kompot truskawkowy 186

Opis kompot truskawkowy: Kompot truskawkowy to najwspanialszy smak dzieciństwa. Mój kompot jest w sam raz, nie jest za słodki. Przygotowuję go w wielkim garnku, schładzam, przelewam do dzbanka i nalewam do szklaneczek. Samych truskawek nie odławiam oraz nie wyrzucam, a pozastawiam do zjedzenia. Wystarczy naprawdę niewiele, by stworzyć pyszny napój. Najważniejszym składnikiem kompotu są truskawki.Oczywiście najlepszymi truskawkami(...)Kompot przelewamy do dzbanka lub w garnku schładzamy w lodówce. Najlepiej podawać do picia bardzo zimny. Jeżeli ktoś lubi ciepły kompot, zapraszam do picia zaraz po przygotowaniu. Artykuł Kompot truskawkowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kompot truskawkowy 221

Opis kompot truskawkowy: Kompot truskawkowy to najwspanialszy smak dzieciństwa. Mój kompot jest w sam raz, nie jest za słodki. Przygotowuję go w wielkim garnku, schładzam, przelewam do dzbanka i nalewam do szklaneczek. Samych truskawek nie odławiam oraz nie wyrzucam, a pozastawiam do zjedzenia. Wystarczy naprawdę niewiele, by stworzyć pyszny napój. Najważniejszym składnikiem kompotu są truskawki.Oczywiście najlepszymi truskawkami(...)Kompot przelewamy do dzbanka lub w garnku schładzamy w lodówce. Najlepiej podawać do picia bardzo zimny. Jeżeli ktoś lubi ciepły kompot, zapraszam do picia zaraz po przygotowaniu. Artykuł Kompot truskawkowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
NAJLEPSZY WEGAŃSKI TORT 204

WEGAŃSKIM TORTEM. Takim bez wątpienia on jest. Tak stwierdziłam ja, mąż, córka i zaproszeni goście. Osądźcie sami! Biszkopty przełożyłam pysznym kremem kokosowym, a wierzch polałam masą budyniową o smaku truskawkowym. Życzeniem córki był tort różowy, stąd ta masa. Ozdobę stanowią domowe żelki w kształcie serduszek (nieodzowny hit naszych domowych imprez). Polecam! ❤❤❤ Składniki na dużą tortownicę: Biszkopt: 2 szklanki mąki(...)pył (wychodzi 1 1/4 szklanki pyłu), 100 g masła kokosowego, 1 łyżka oleju kokosowego RAW, 150 ml wody, 1/3 szklanki ksylitolu. Masa budyniowa: 1 torebka wegańskiego budyniu o smaku truskawkowym + 350 ml mleka roślinnego + 3 łyżki ksylitolu, 1/2 łyżeczki agar agar, 1 łyżka oleju kokosowego. Dodatkowo: 200 ml dżemu (najlepiej domowego o smaku wiśniowym) do posmarowania biszkoptów. Do dekoracji: Żelki

Jeść, by żyć w zdrowiu
TRUSKAWKOWA KOSTKA – ciasto bez cukru, bez glutenu, wegańskie (paczka z MoyEco!) 176

swoją słodycz i wartości) i syrop z agawy (naturalny słodzik o niskim indeksie glikemicznym). Ponadto wszystkie produkty są wegańskie, bezglutenowe i bez cukru – takie stworzyłam też ciasto, czyli truskawkową kostkę! Zapraszam Was do obejrzenia filmiku – w nim mówię więcej o produktach z MoyEco . Zobaczycie w nim też sposób przygotowania ciasta, a dokładny przepis znajdziecie poniżej. Zachęcam również(...)pozostałe 150 ml wody po truskawkach, pozostałą połowę musu i 1 opakowanie agaranty. Całość wymieszaj i gotuj przez 1 minutę. Następnie wylej na wierzch ciasta i zostaw do stężenia. Truskawkowa kostka świetnie smakuje z bitą śmietaną – polecam ubić Ci mleczko kokosowe (twardą część) z ksylitolem, dzięki czemu powstanie pyszna kokosowa bita śmietana! Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć

Via Gusto
Truskawkowe naleśniki a'la Crepes Suzette 162

Wczoraj  dla mojego MG (wiadomo z jakiej okazji) przygotowałam przepyszne naleśniki truskawkowe naleśniki wzorowane na słynnym francuskim deserze "Crepes Suzette". Po całodniowym treningu z kijami NW w miłym towarzystwie "Tarnogórskich Łazęg"  mój Mężczyzna nie miał ochoty nawet na zupę dyniowa z batatami, którą tak lubi. Ale gdy zobaczył specjalnie dla niego przygotowany deser - nabrał apetytu. Wcale się(...)bardzo lubi naleśniki z truskawkami. Choć deser podany na talerzykach nie wygladał imponująco był przepyszny! Duża zasługa w tym mrożonych truskawek "Hortex" dzięki którym poczuliśmy smak polskich wspaniałych truskawek. Truskawkowe naleśniki a'la Crepes Suzette naleśniki: 250 ml mleka  1 jajko około 110 g mąki pszennej 1 łyżka kako 1 łyżka stopionego masła szczypta soli sos truskawkowy: 1 opakowanie

Gotuj Sam!
Tort czekoladowo-malinowy 172

całą noc. Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mascarpone i frużelinę umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką masę.  Polewa truskawkowa: 120 g dżemu truskawkowego aksamitnego  1 łyżeczka żelatyny Żelatynę w proszku zalać 2 łyżkami wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego(...)Przykryć drugim blatem, następnie posmarować połową pozostałego kremu. Przykryć ostatnim czekoladowym blatem. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, oprószyć czekoladowymi drobinkami. Schłodzić. Po chwili   na górę wylać tężejącą polewę truskawkową. Przechowywać w lodówce.  SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
CIASTECZKA CZEKOLADOWE 144

ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Można je wykonać w kilku wersjach: pojedyncze z polewą lub podwójne przekładane ulubioną masą. Ja zrobiłam w trzech wersjach - pojedyncze z polewą posypane maczkiem truskawkowym, podwójne małe serduszka przekładane kajmakiem, podwójne ciasteczka z dziurką w kształcie serduszka również przekładane kajmakiem. Są pyszne- mocno czekoladowe! Zniknęły w mgnieniu oka 😉 Składniki: 130 g masła 2 jajka(...)cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody szczypta soli puszka kajmaku maczek truskawkowy Delecta Polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao Wykonanie: W misce łączymy przesianą przez sitko mąkę pszenną, sodę, sól i kakao. Czekoladę gorzką topimy w kąpieli wodnej. Miękkie masło ucieramy

Kuchnia MagdaLeny
Wafle przekładane czekoladowym kremem i dżemem truskawkowym 156

wychodzi na tyle, by każdy mógł wielokrotnie rozkoszować się ich smakiem 👍 Wafle przełożone są boską w smaku masą na bazie masła i mlecznej czekolady, czyli maślano-czekoladową oraz dżemem truskawkowym, bo przecież połączenie czekolady i truskawek nie ma sobie równych 😉 16-25 sztuk: Maślany krem czekoladowy: * czekolada mleczna- 200 g * masło- 180 g * kremówka- 100 g + 1 łyżka * kakao(...)łyżki Dodatkowo: * wafle kwadratowe- 1 paczka * dżem truskawkowy- 1 słoiczek Maślany krem czekoladowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki kremówki, przestudzić. Resztę kremówki wymieszać z kakao, ubić na sztywno i połączyć z bardzo miękkim masłem. Przygotowanie: 1 wafla położyć na desce ciut większej niż wielkości wafla. Nań wyłożyć 3 łyżki kremu czekoladowego i rozsmarować po całej powierzchni, następnie

Kraina Miodem Płynąca
Mus truskawkowy do tortu 532

Lekki, słodki i bardzo truskawkowy mus do ciast i tortów. Można go również podawać jako słodki deser, który z chęcią spałaszują dzieci. Mus truskawkowy jest bardzo kapryśny ;). Tutaj ilość żelatyny, zależy od ilości wody w truskawkach i użytej śmietanki. Ja robię mus na śmietance 36%, która jest bardzo gęsta. Niestety(...)wszystkie kremówki 36% takie są. Dlatego jeśli robicie pierwszy Więcej... Artykuł Mus truskawkowy do tortu pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Placek Muśnięty Musem 415

drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać(...)krem, wyrównać. DODATKOWO: 2 galaretki truskawkowe 2 szkl wody WYKONANIE: 1.Galaretki rozpuścić w wodzie, dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. 2.Gdy galaretki zacznie zastygać wylać na placka. 3.Całość schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia

Dziś Ja gotuje
Panna Cotta 201

opakowanie cukru z prawdziwą wanilią + 1 łyżeczka cukru pudru lub 50g cukru i laska wanilii 1,5 łyżeczki żelatyny  Dodatkowo: ok. 300g truskawek galaretka truskawkowa WYKONANIE: Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimniej wody.  Śmietanę wlać do niedużego garnka. Dodać cukier z prawdziwą wanilią i cukier puder lub cukier i przeciętą laskę wanilii z ziarenkami. Powoli doprowadzić(...)plastikowych r ozlać gotową śmietanę. Poczekać, aż ostygnie i wstawić do lodówki na 0,5 godziny. Część truskawek pokroić w plastry i wcisnąć na spód kubeczka.   Mus truskawkowy Resztę truskawek zmiksować. Galaretkę rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu. Wystudzić. Połączyć mus truskawkowy z galaretką. Rozlać na stężoną śmietankę i wstawić do lodówki.  Aby wyciągnąć

Fiołkowe Talerze
Wysokobiałkowy serniczek z musem truskawkowym 167

się w ustach! Brak spodu wyszedł mu na korzyść, ponieważ dopiero w takiej postaci można w pełni rozkoszować się niebiańską pianką o smaku wanilii. Całość idealnie dopełnia orzeźwiający mus truskawkowy , który przywołuje letnie wspomnienia. Musicie koniecznie wypróbować!  Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 400 g jogurtu greckiego  1 szklanka ksylitolu  2 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym(...)masę sernikową i delikatnie wyrównujemy za pomocą szpatułki.  Pieczemy przez ok. 30-40 minut do zarumienienia w temp. 180 stopni C. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  mus truskawkowy: 1/2 szklanki mrożonych truskawek  1 miarka odżywki białkowej o smaku lodów truskawkowych(może być dalej smak waniliowy) 1 łyżeczka żelatyny + odrobina ciepłej wody Truskawki miksujemy z odżywką białkową

Kuchnia Ellie
Placek Muśnięty Musem 119

drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać(...)krem, wyrównać. DODATKOWO: 2 galaretki truskawkowe 2 szkl wody WYKONANIE: 1.Galaretki rozpuścić w wodzie, dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. 2.Gdy galaretki zacznie zastygać wylać na placka. 3.Całość schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia

Dziś Ja gotuje
SŁODKA PIZZA Z OWOCAMI 220

powiedział, że pizza nie może być słodka. Sosem jest niskosłodzony dżem truskawkowy udekorowany ulubionymi owocami. Pizzę tą robi się bardzo szybko. Uwielbiają ją zarówno dorośli jak i dzieci. Słodka, owocowa przekąska na każdą porę dnia! Składniki na ciasto do pizzy: 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciepłej wody 25g drożdży ½ łyżeczki cukru 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli Dodatki do pizzy: Niskosłodzony(...)dżem truskawkowy Łowicz Brzoskwinie Kiwi Maliny 1 łyżka twarogu Drożdże kruszymy, dodajemy cukier i ciepłą wodę. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10 minut.  Do miski wsypujemy odmierzoną mąkę, sól oraz olej. Wlewamy wyrośnięte drożdże. Mieszamy łyżką, aby połączyć składniki, po tym czasie wyrabiamy ciasto ręcznie. Ponownie odstawiamy ciasto do wyrośnięcia, przykrywając je ściereczką na ok 30 minut

Słodki Zakątek