truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:68/166)

"Panna cotta" truskawkowa 187

szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo - budyniowa: 2 szklanki serka homo 1 budyń śmietankowy z cukrem 2 szklanki mleka  1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody Truskawkowa masa: 2 szklanki zmiksowanych truskawek (mrożonych lub świeżych) 2 galaretki truskawkowe Białka ubić na sztywno, powoli dodawać cukier i ubijać do jego rozpuszczenia(...)wielkości blachę. Piec 25 minut w 170 stopniach. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Budyń zmiksować i dodawać powoli serek. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i dodać do zmiksowanych truskawek. Wystudzić. Biszkopt lekko zwilżyć wodą  i włożyć do blachy lub najlepiej do obręczy z regulowanymi bokami bez

Jadło i czytadło
Placuszki z pietruszki 194

Szybkie, zdrowe i bardzo smaczne placuszki z pietruszki. Idealne dla niejadków i smakoszy pietruszki. Składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki mielonego siemię lnianego

Truskawkowa Fiesta
Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia 161

Nie ma chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający. Składniki: 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 galaretki

Lena Gotuje
Proteinowa pizza bez sera z patelni 162

Uwielbiam pizze! Szukałam zdrowej, prostej alternatywy na pożywny posiłek. Aż do momentu, kiedy odkryłam, że można wykonać pizze z patelni bez sera, ale z zdrowymi

Truskawkowa Fiesta
Polisada ze świeżymi truskawkami babci Basi 218

Sezon truskawkowy w pełni, więc czas, żeby przygotować pyszną Polisadę ze świeżymi truskawkami. Smaczny placek na biszkopcie. Najlepiej smakuje następnego dnia po schłodzeniu.   Pieczemy biszkopt

Pysznosci Babci Basi
Lekki sernik owocowo czekoladowy 184

Ten serniczek to taka lekka bajka, w której chrupiące płatki owsiane romansują z gorzką czekoladą głęboko schowane pod delikatna pianką jogurtowo serową spowitą w frużelinie czereśniowo

Cynamonowe szczęście
TRUSKAWKOWA PANNA COTTA 146

Niedługo Walentynki. Przez jednych lubiane, przez drugich nieobchodzone ;) A ja tam osobiście lubię obdarowywać osoby bliskie mojemu sercu w tym dniu czymś miłym i słodkim . Taka

Z Majeczką w kuchni
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 344

Składniki:600 g twarogu300 g białej czekolady330 g śmietany kremówki 30% (350 ml)2 łyżki żelatyny1 galaretka truskawkowa150 g herbatników70 g masłaDzisiaj przepyszna truskawkowa propozycja :) Sernik

Świat Ciasta
Budyniowiec truskawkowy oraz kakaowo-bananowy - INSTAGRAM cz. IX 120

przepisami z naszego IG. Dlatego dziś dzielimy się z Wami dwoma wersjami ciasta, który nie wymaga pieczenia i jest idealne dla każdego fana budyniu.  Którą wersję wybieracie? Jaką wersję takiego ciacha byście zrobili albo chcieli żeby ktoś Wam zrobił? 😃 Budyniowiec truskawkowy Składniki (śr. ok. 21 cm) : - 800 ml napoju roślinnego (lub mleka) - 2 opakowania proszku budyniowego waniliowego(...)łyżki truskawkowego kremu MyRawJoy (opcjonalnie)** * agar można zastąpić żelatyną ale jej ilość musicie dopasować do proporcji jakie macie na opakowaniu żelatyny. ** krem sprawia, że budyń jest bardziej kremowy ale można go pominąć. 1) Mrożone truskawki wysmażyć na mus w garnuszku. 2) 300 ml napoju wlać do garnuszka z musem i dodać łyżeczkę agaru oraz krem truskawkowy. Dokładnie wymieszać, następnie całość

Candy Pandas
TORT STRACCIATELLA Z TRUSKAWKAMI 406

cytryny WYKONANIE Śmietankę wstawiamy do lodówki, na minimum 12 godzin przed planowanym użyciem. Dno formy o średnicy 22 cm. wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Piekarnik nagrzewamy do 175℃, bez termoobiegu. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy do miski. Białka bardzo dokładnie oddzielamy od żółtek i ubijamy (tylko białka) ze szczyptą soli na lekko sztywną pianę. Cały czas(...)zmniejszamy obroty miksera i w 2-3 partiach dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy na niskich obrotach, krótko, tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy, wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut, do suchego patyczka. Od razu wyjmujemy i zostawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia.  Ostudzony biszkopt obkrajamy nożykiem od brzegów formy i wyjmujemy na blat. Kroimy

cool and minty
Puszysty Sernik Na Zimno Z Truskawkami 1009

Serniczek wyszedł przepyszny, delikatny i puszysty chociaż nie zawiera w sobie ubitej śmietanki 30 proc.  Przygotowuje się go dość szybko i dość szybko tężeje, więc

Gotowanie...to proste !
Ciasto z budyniową masą ajerkoniakową i truskawkami 123

roku… a najlepiej kilka razy, bo się nie nudzi Dopiero potem mogę przygotować inne. A jakie jest Wasze ulubione ciasto z truskawkami? Jestem ciekawa. Biszkopt przygotowuję bez proszku do pieczenia, ubijając wpierw całe jajka z cukrem. Dla mnie to idealna metoda, bo raz, że unikamy możliwości przebicia białek, a dwa, możemy w tym czasie przygotowywać już krem(...)łyżka oleju Krem budyniowy: 500 ml mleka 3-4 łyżki cukru 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 żółtka 200 g masła 1/2 – 2/3 szkl. ajerkoniaku Dodatkowo: świeże truskawki 2 op. galaretki truskawkowej Całe jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (około 7 minut, aż znacznie zwiększy

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z budyniową masą ajerkoniakową i truskawkami 114

roku… a najlepiej kilka razy, bo się nie nudzi Dopiero potem mogę przygotować inne. A jakie jest Wasze ulubione ciasto z truskawkami? Jestem ciekawa. Biszkopt przygotowuję bez proszku do pieczenia, ubijając wpierw całe jajka z cukrem. Dla mnie to idealna metoda, bo raz, że unikamy możliwości przebicia białek, a dwa, możemy w tym czasie przygotowywać już krem(...)łyżka oleju Krem budyniowy: 500 ml mleka 3-4 łyżki cukru 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 żółtka 200 g masła 1/2 – 2/3 szkl. ajerkoniaku Dodatkowo: świeże truskawki 2 op. galaretki truskawkowej Całe jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (około 7 minut, aż znacznie zwiększy

Smaki Na Talerzu
Placuszki z mascarpone 415

polane ulubionym sosem, np. truskawkowym. Składniki: 125g mascarpone 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mleka 2 jaja 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki na placki przekładamy do miski i łączymy ze sobą za pomocą miksera, lub blendera ręcznego, do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Na suchą ( bez tłuszczu ) i rozgrzaną patelnię, nakładamy

NiePieprz.pl
Truskawkowo – brzoskwiniowy serniczek na zimno 144

Błyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć jakie to owoce. Taki serniczek jest idealnym źródłem białka dzięki serkom wiejskim.  200 g pełnoziarnistych herbatników 60 g masła 2 szklanki wrzątku 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka brzoskwiniowa 400 g serka

VioletoweKucharzenie