Strawberry, Belriso Choco Cherry) • 16 deserów Belriso w dowolnych smakach . Oprócz nowości w stałym asortymencie znajdują się Belriso Czekolada , Belriso o smaku waniliowym , Belriso Wiśnia , Belriso Malina , Belriso Truskawka , Belriso Pieczone Jabłko , Belriso Cynamon ,Belriso Karmel ,Belriso Mleczny Oprócz deserów kurier przywiezie : Przewodnik projektu, książeczkę "Twoje badanie opinii" oraz zestaw gadżetów do zdjęć . Nie pozostaje już
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaminut. 2. Dodajemy pozostałe składniki: obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone na drobne kawałki jabłka, obrane banany, ew. inne owoce wg uznania (np. pomarańczę, maliny, truskawki, ananasa, gruszkę itp). Jeśli używamy robota, pozostałe owoce rozdrabniamy dokładnie na najwyższych obrotach w jego misce, jeśli używamy tylko blendera, to wszystko od razu wrzucamy do garnka z marchewką i długo
Aromatyczne Podróżeprzepisy - tutaj mamy podziała na: przepisy podstawowe - bulion warzywny, kulki z ciecierzycy, figowy winegret, przecier z daktyli i wiele innych śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo
kruche babeczkiprzepis na ten torcik, w którym słodki smak kremu przeplata się z kwaskowatymi winogronami. Niestety mało mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt • 2 jajka • 2 czubate łyżki mąki
To co kochamMokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru
To co kochamkolor gdy użyjemy rabarbaru malinowego o czerwonym miąższu. Jeśli mamy zwykły, zielony w środku, aby uzyskać intensywnie różowy kolor należy dodać 2-3 wiśnie lub kilka truskawek. Składniki: • 4 łodygi rabarbaru o czerwonym miąższu tzw malinowy • 1/2 szklanki cukru • 2,5 litra wody • 1 laska cynamonu • 1 anyż gwiazdkowy • 4 sztuki goździków • kilka gałązek mięty Wykonanie
To co kochamkuchni austriackiej, czeskiej i polskiej. Różnią się jednak nadzieniem, które może być na słodko, słono lub ostro. Bardzo popularne u nas są ze śliwkami lub truskawkami. Moje knedle, a właściwie kule ziemniaczane, nadziałam morelami. Wyszły bardzo okazale. Składniki: • 1 kg ziemniaków ugotowanych • 250 g mąki pszennej • 1 jajko • sól Nadzienie • 12 moreli • 3 łyżki
To co kochamwrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić
To co kochamjajek – 250 ml • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki octu Krem • 1 l śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru • dowolne owoce, u mnie truskawki, borówka amerykańska, maliny i jeżyny Wykonanie: Beza • Białka ubić na sztywno. • Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. • Masa ma być sztywna i nie spadać
To co kochamzmieniają walorów odżywczych warzyw i są najlepszym półproduktem do wykorzystania nie w sezonie. Zamrażarka mojej mamy skrywa takie właśnie cudeńka, oprócz fasolki szparagowej, groszek zielony, truskawki i jagody. Faolka szparagowa to moje ulubione warzywo strączkowe. Latem mogę jeść ją codziennie, najlepiej z masełkiem i jajkiem sadzonym. Moja dzisiejsza propozycja to dodatek
To co kochamjakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży jogurt • 1/2 szklanki jagód goji • kilka truskawek, malin, wiśni lub innych czerwonych owoców • 2 łyżki miodu • szczypta cynamonu Wykonanie: • Jagody goji zalać na noc wodą – taką ilością, aby przykryła jagody. • Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem
To co kochamBardzo odżywczy i orzeźwiający koktajl. Osobiście bardzo lubię morele i są to dla mnie jedne ze smaczniejszych owoców, zaraz po truskawkach i czereśniach. Dojrzałe i bardzo miękkie idealnie miksują się z jogurtem na gładki koktajl, a liście mięty dodają temu połączeniu nowego smaku. Ja nie potrzebuję dosładzania ale Sławek
To co kochamUsunąć powstałą na powierzchni pianę, ostudzić i rozlać do butelek. Smacznego!:) UWAGA: Dla uzyskania ciekawszego smaku, lub dla odmiany, można dodać różnych innych owoców- np. pomarańcza, grapefruit, truskawki, maliny, ananas. Jeśli sok mają polubić i chętnie pić małe dzieci, warto przetrzeć go przez sitko przed rozlaniem do butelek, nasz syn zaakceptował go dopiero po takiej operacji, gdy był rzadszy
Aromatyczne Podróżegramów cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego 3 opakowania małej śmietany kremówki (36%) 3 śmietan-fixy świeże owoce sezonowe (najładniej będą wyglądały kolorowe, np. borówki, truskawki) Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru - ubijać cały czas. Białka powinny być tak ubite, żeby nie wyleciały z miski, gdy się ją przekręci
Szczęśliwa kuchniamożna wykorzystać właściwie każdą. Było pysznie! Polecam i Wam taką niebanalną owsiankę Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 jajko M 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” Truskawki + 1 łyżeczka 1/4 szklanki mleka 1 łyżka jogurtu naturalnego cukier puder do oprószenia + płatki kokosowe Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy mleko, jajko, całość mieszamy. Następnie dodajemy 3 łyżki Stovit
Słodkie okruszki