tosty z serem - 334 przepisów (strona:17/23)

Owsianka z cukinią i jajkiem 196

Znudziła wam się owsianka na słodko? To najwyższy czas spróbować jej na słono :) Owsiankę możecie przygotować zarówno na bulionie jak i na wodzie.  Owsianka z

tost z dżemem
Kanapka z łososiowym omletem i majonezowym sosem worcester 141

Kanapki są nudne i pospolite. Tak myślą niektórzy. Ja nie, bo uważam, że każda kanapkę można podać w taki sposób, żeby nudna i pospolita nie była. Wszelkiego rodzaju grzanki, tosty czy kanapki na ciepło uwielbiam. Przygotowuję je z czego się da, często wykorzystując resztki z lodówki. Dzisiejsza to efekt sama nie wiem co bym zjadła . Wszystkie składniki to tzw. końcówki(...)patelni rozłożyć równomiernie, wlać na nią jajko z mlekiem i mąką. Na średnim ogniu usmażyć omlet z obu stron. (Przewracać ostrożnie.) Po usmażeniu na jednej ze stron ułożyć plaster sera żółtego lub jego wiórki. Omlet złożyć na na pół i jeszcze raz na pół. majonezowy sos worcester: 1 średnia cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżka sosu Worcester 1 łyżka gęstej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu. 162

Niemniej jednak składniki można dowolnie zmieniać, urozmaicać, tworząc tym samym nowe kompozycje dodatków. Zamiast jarmużu można użyć blanszowanych liści szpinaku, zamiast wędliny i mięsa pokrojone pomidory, można dodać pieczarki, ser żółty, cukinię, bakłażana, fenkuł, lub zupełnie inne dodatki. Bardzo polecam, bo to naprawdę pyszne danie! Składniki na jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu na 3 kokilki: 3 liście jarmużu(...)sprawdzamy, czy białko się ścięło (żółtko powinno pozostać płynne). Jeśli nie dopiekamy jeszcze przez minutkę. Jeśli tak to ostrożnie wyjmujemy kokilki z piekarnika i podajemy posypane szczypiorkiem np. z tostami. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Masło orzechowe i czekoladowe 236

osoby która nie lubiłaby słynnej Nutelli .  U nas w domu jest zjadana z prędkością światła :) Smarujemy nią tosty, naleśniki lub po prostu pożeramy ją łyżką. Od pewnego czasu robię taki krem czekoladowy sama! A masło orzechowe? U nas trochę mniej popularne niż w USA ale jest tak samo pyszne jak czekoladowe. Pokaże Wam niebawem co można z niego wyczarować(...)blenduję jeszcze 20 sek. Ilość oleju zależy jaką konsystencję chcemy uzyskać. * Zamiast orzeszków ziemnych możemy użyć migdałów, orzechów nerkowca lub makadamia. Masło orzechowe wyśmienicie smakuje z konfiturą albo z serem Krem czekoladowy Składniki: 60 g orzechów laskowych 1 tabliczka czekolady gorzkiej 90 g cukru 70 g masła 100 g mleka Tak samo jak przy kremie orzechowym, z cukru robię cukier

Olikowa kuchnia
Jajka zapiekane w chlebie tostowym 150

Składniki (na 3 porcje): 3 kromki pszennego chleba tostowego 3 jajka (najlepiej małe, rozmiar S) 1-2 plasterki szynki (dowolnej) 2 łyżeczki startego parmezanu (opcjonalnie; można tez użyć ulubionego sera żółtego) sól pieprz 1 łyżeczka posiekanej natki lub szczypiorku (oczywiście można dać więcej) ok. 3-4 łyżki masła (+ odrobina do posmarowania gniazd formy do muffinów) Wykonanie: Przygotowujemy formę do pieczenia(...)stopni piekarnika na ok. 6-7 minut. Jeśli chcemy, aby żółtko było bardziej ścięte wówczas możemy ten czas wydłużyć. Gotowe jajka wyjmujemy z pieca i delikatnie wyjmujemy każdy tost z formy. Przekładamy na talerz, posypujemy posiekaną natką lub szczypiorkiem i podajemy. Smacznego

MyCookBook.pl
Odkrywamy kalifornijskie wina II 159

klasycznego Bordeaux Merlot. W ustach okrągłe, wyraźne smaki czarnej wiśni i dojrzałej śliwki, z nutami przypraw. Doskonale zrównoważone taniny, dobra kwasowość. Polecane do pieczonego indyka, włoskich wędlin i twardych serów. Importer:VININOVA Sp z o.o Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel 2012 Region: Lodi Lodi, region z klasycznym śródziemnomorskim klimatem i odpowiednią glebą jest idealnym miejscem do produkcji światowej klasy zinfandeli(...)Louisa M. Martini charakteryzuje się głębokim burgundowym kolorem, aromatem ciemnych owoców, wędzonego cedru i suszonych ziół. Skoncentrowane smaki czarnej wiśni oraz jagody są przyjemnie zharmonizowane z nutami cedru i tostu na przyjemnym finiszu. W ustach bogate i zrównoważone, charakteryzuje się długim finiszem z bardzo ekspansywną paletą. Doskonałe do potraw z czerwonego mięsa. Importer: PWW Sp. z o.o. Starmont Cabernet Sauvignon

królestwo garów
Sandwicze z cheddarem, szparagami, guacamole i ostrym sosem mango 162

To, że sandwicze są popularne w Ameryce wie każdy. Czy wyglądają tak jak te? Nigdy nie byłam w Stanach Zjednoczonych więc ciężko mi powiedzieć jakie kanapki

Mienta blog
Pomidorowa pizza z figami i serem pleśniowym 162

Czy zagląda tu jakiś fan pizzy? Bo ta jest jedną z lepszych jakie robiłam. Macie ochotę? :) Pamiętajcie o użyciu składników jak najlepszej jakości aby pizza była

Mienta blog
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 147

się nie dzieje w gazecie, którą czytasz przy śniadaniu - i właśnie dlatego rzucasz się na nią z takim zapałem. Dzięki niej dłużej napawasz się kawowym aromatem, smakiem ciepłych tostów. Możesz z niej wyczytać, że świat wciąż jeszcze przypomina siebie i że dzień wcale się nie spieszy, aby zacząć.  Gazeta przy śniadaniu. A więc to sobota lub niedzielny poranek(...)ciasta i jego delikatność. Tang zhong jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Istnieje wiele przepisów na chleb, bułeczki, rogale na słodko lub ostro, nadziewane marmoladą, owocami, albo kawałkami mięsa i sera. Duże możliwości w tworzeniu nowych, własnych przepisów daje zamiana wody na mleko lub sok o dowolnym smaku.  /informacje o tang zhong cytuję za Tatter i Grahamką - klik

KUCHARNIA
Brak tytułu 202

DARY LASU Jesień to czas grzybobrania, zbieracie ?  Mi wczoraj mąż przyniósł z trochę opieniek, kilka kozaków i kani. Ważna zasada - zbieraj tylko te grzyby, które

kolorowotorcikowo
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 322

Sernik nowojorski – sernik New Yorker. Chyba najlepszy sernik na świecie. Kremowy, aksamitny, wręcz satynowy. Bardzo lekki. Pieczony, ale podawany na zimno. Gładki, rozpływający się w

Pociąg Do Kuchni
Tarta ze śliwkami - możliwe, że najlepsza 324

Nie jestem wielką fanką śliwek. Owszem lubię, ale jakoś tak... Specjalnie mnie do nich nie ciągnie. Jesienne jabłka, gruszki, kasztany czy dynia - o, to jest to

Pożeraczka, czyli raz adobrze