Proste hamburgery z coleslaw…Naprawdę proste i super smaczne! Zawsze robię wypasione hamburgery , do których trzeba szeroko otwierać buzię. Tym razem postawiłam na niewiele składników
codojedzeniapełnych niezdrowych dodatków. Życzę Wam udanego Karnawału 2016 i smacznego! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread(...)kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem
Moja smaczna kuchniaKochani, mamy Nowy Rok 2018. Dzisiaj pewnie wszyscy śpią cały dzień…My również pospaliśmy niemało, a teraz pora coś zjeść, pora na sylwestrowe resztki! Nigdy
codojedzeniawłoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano(...)kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego
Moja smaczna kuchniawszystko to co na tych kursach się nauczyła. I teraz właśnie zrobiła mi fantastyczne jajka w koszulkach z sosem. Który to sos nazywa się meurette. To z kursu kuchni francuskiej. Sos jest z pieczarek, boczku i czerwonego wina. I jeszcze paru innych pysznych rzeczy :) A mianowicie: Na 4 osoby: 4 jajka 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego 200 g boczku pokrojonego(...)gotującej się wodzie i wlewamy do tego wiru jajko. Po dwóch minutach wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. I tak po kolei z każdym jajkiem robimy. Jajka układamy na tostach i polewamy sosem. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturezapiekana w cieście Składniki: Polędwica wołowa Sokołów Uczta Qulinarna – 1-1,5 kg Czerwona cebula – 2 szt. Pieczarki – 500 g Czosnek – 2-3 ząbki Świeży szpinak – 300 g Ciasto francuskie – 1 opakowanie Olej lub masło klarowane Sól, pieprz Żółtko Mocne espresso Składniki na ciasto naleśnikowe: Jajko Odrobina wody Mąka, mleko – w równych proporcjach objętościowych Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy(...)Następnie musimy zawinąć mięso i farsz w naleśniki, a potem w ciasto francuskie. Na rozłożonych naleśnikach układamy warstwę grzybów i posolonego szpinaku, po czym wykładamy polędwicę. Naleśniki odbiorą nadmiar wody z farszu, co sprawi, że ciasto francuskie będzie kruche. Całość owijamy ciastem naleśnikowym. Ostatnią warstwą jest ciasto francuskie. Polędwica Wellington musi mieć złotawy kolor. Aby go uzyskać, mieszamy żółtko
Obiad gotowydorastaniu, znanego dziś w Ameryce z programów kulinarnych, Nigela Slatera. Skąd nazwa "tost" w tytule? Matka, która umiera, gdy chłopak miał 9 lat, nie potrafiła własnoręcznie przygotować nic, prócz tostów i to właśnie one były najczęściej jadaną "potrawą" przez chłopaka. W szkole odnajduje się jednak na zajęciach z gastronomii, dorywczo pracuje w restauracji, aż w końcu po śmierci ojca, opuszcza(...)Babette prosi o umożliwienie jej wydania uczty dla całej osady za pieniądze, jakie dostała. Z lekką dozą niepewności siostry godzą się. Babette była jedną z najznamienitszych francuskich kucharek i prowadziła najlepszą restaurację w Paryżu. Wykorzystując swe umiejętności, chce pokazać swą ogromną wdzięczność za dziesięć lat życia z ludźmi z osady. Jednak Ci są straszliwie przerażeni i uważają
W kuchni Karmel-itkiCzy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Toussaint. Wołowina po burgundzku, inaczej „boeuf bourguignon” lub w polskiej wersji gry określana „bourgignon” – podobnie jak flamiche, które prezentowaliśmy w poprzednim wpisie, stanowi jeden z przebojów kuchni francuskiej i można zakupić ją u lokalnych karczmarzy. Przygotowanie „po burgundzku” oznacza wykorzystanie charakterystycznych składników – wina, cebulek perłowych, grzybów, a często także boczku/słoniny oraz bouquet garni (bukietu przypraw – głównie z udziałem(...)swoje ballady * dziękujemy: CD Projekt RED za użyczenie nam wina Butcher of Blaviken Rivskiemu za pomoc i wykonanie sesji fotograficznej POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane
Nerds Kitchen