Murzynek to ciasto o wielu twarzach:) Można podawać bez przekładania, można przełożyć dżemem, kremem. Wykorzystać jako podstawę tortu. Zawsze wychodzi, pięknie wyrasta i tylko na 1 jajku. Murzynek z kremem z mascarpone i śmietany z dodatkiem galaretki jest wersją na bogato:)Ciasto wyjątkowo smaczne, znika bardzo szybko. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Składniki 300 g mąki pszennej 200 g cukru
gotuj ze mnąjest ich pod dostatkiem: Keto ciasto limonkowe (Paleo, LowCarb) Keto gofry kakaowe z borówkami (Paleo, LowCarb) Keto delicje (Paleo, LowCarb, LCHF) Keto mini różyczki z jabłek (Paleo, LowCarb) Keto tort naleśnikowy (Paleo, LowCarb) Keto desernik malinowy (Paleo, LowCarb) Keto smoothie czekoladowe (Paleo, LowCarb) Keto key lime pie (Paleo, LowCarb) Keto truskawki w polewie (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem
Modern Cave Girlopracuję dla tego ciasta zanim zapytacie Ale można użyć również zwykłej mąki pszennej i ciasto też będzie pyszne. Polecam Dla amatorów deserów i sałatek z brzoskwiniami polecam również jagielnik , tort makowy , dżem , sałatkę . Składniki (żaroodporne naczynie o wymiarach 15 cm x 20 cm): Ciasto: 1/2 szklanki (120 ml) mąki z ciecierzycy 1/2 szklanki (120 ml) mąki ryżowej 1/2 szklanki
Lamarida.plwiem, dlaczego to ciasto nazywa się szwedzkim tortem jabłecznym. Już tak jakoś się utarło. Jest przepyszne. Połączenie aromatycznych jabłek, słodkiej śmietanki i delikatnego biszkoptu posmakuje każdemu. Najczęściej piekę to ciasto jesienią, jak tylko pojawią się soczyste, czerwone jabłka. Dla oszczędności czasu można wziąć też jabłka ze słoika. Ale nie oszukujmy się, najlepsze
dolcevitainmykitchenzapoznania się z przepisami z darmowego ebook’a pt. “Keto & Paleo Święta “ . Znajdują się tam dwie bardzo cynamonowe propozycje, a mianowicie Cinnamon Rolls oraz tort cynamonowy. Zachęcam do wypróbowania, bo oba są obłędnie cynamonowe! Cynamonowe płatki śniadaniowe Obłędnie cynamonowe płatki śniadaniowe oczywiście w wersji Keto, Paleo oraz LowCarb. Idealne śniadanie przywołujące wspomnienia z dzieciństwa. Dania Przekąska
Modern Cave Girljest z jogurtów kokosowych i zwieńczone galaretką szampańską. W smaku lekkie i orzeźwiające, mimo, że poszła do niego prawie cała butelka szampana! Dania Deser Kuchnia Europejska Keyword jogurtowiec , torcik , tort Porcje 12 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 5 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Spód 50 g orzechów laskowych 50 g migdałów 25 g wiórków kokosowych
Modern Cave Girlketo babki szpinakowo- kokosowej. Nie tylko smakowo, ale również wizualnie, bo tworzy przyjemny dla oka kontrast z zielenią ciasta. Polewa została dla odmiany posłodzona stewią w płynie. Wisienką na torcie są zaś tutaj… pistacje. Nie mogło być inaczej. 🙂 Wybór zielonych orzechów był po prostu wyrazem konsekwencji w działaniu. Zielony rządzi Ta zielono – biała tonacja bardzo przypadła
Modern Cave Girltowarzystwa- czy to w postaci lodów z kalafiora czy też owoców sezonowych. Sprawdzi się jako deser na letnie dni. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciasto kokosowe , torcik , tort Porcje 12 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 40 minut Składniki 2 jajka 1 szklanka gęstego mleka kokosowego 1/4 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki erytrytolu 2 łyżki rafinowanego oleju
Modern Cave GirlPomysł na nieco inną formę podania naleśników - tort naleśnikowy, czyli kakaowe naleśniki przełożone masą serową. Całość polana polewą czekoladową i ozdobiona wiórkami kokosowymi 😋 Poniższy torcik naleśnikowy świetnie smakuje podany na ciepło jak i na zimno. Składniki na porcję dla 6 osób: kakaowe naleśniki 12 sztuk naleśników (przepis na naleśniki, np. TUTAJ + do ciasta należy wsypać
UgotowaćDoskonale pamiętam ten deser z dzieciństwa, wtedy robiłam go jeszcze z wykorzystaniem śmietanki kremówki i w książce kucharskiej widniał pod nazwą Śmietanowiec. To był mój pierwszy tort na rocznicę ślubu rodziców, który samodzielnie wykonałam. Gdy zobaczyłam na blogu jogurtowca z galaretkami w wykonaniu Tysi , wspomnienia wróciły i naszła nas ochota na pyszny, lżejszy deser z wykorzystaniem samego jogurtu. Użyłam pięć
Kocham..lubię..gotuję..Wiśnie i migdały to udane połączenie, nie tylko w deserach, ciastach czy tortach. To też pyszne połączenie, które możemy zamknąć w słoiczku na zimę w formie dżemu czy też konfitury. Ten dżem w ubiegłym roku robiłam na bazie cukru żelującego a w tym roku przygotowuję dżemy na bazie pektyny i ten z pektyną jest na zdjęciach. Jest to sposób szybki
Kocham..lubię..gotuję..