lekkostrawne. Natomiast kiedy nadchodzi jesień sięgam po potrawy bardziej treściwe z dodatkiem mięsa wieprzowego. Dzisiaj przygotowałam gulasz z łopatki wieprzowej (ale możecie użyć innego mięsa, na przykład karkówki lub szynki) z pomidorami i suszonymi śliwkami. Gulasz podałam z ziemniakami, ale z kaszą będzie także smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 śliwek
Danka Pichcidodatkiem właśnie tych owoców. Możemy ją podawać na ciepło (na przykład z ryżem), a także na zimno jako dodatek do kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) 3 jabłka 2 cebule 1 szklanka soku jabłkowego 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki 5 goździków 2 gałązki
Danka Pichcitłuściejsze i te chude. Taki pasztet po upieczeniu świetnie się mrozi, można więc od razu upiec więcej. PASZTET NAJLEPSZY PRZEPIS Składniki na pasztet: 1 kg wieprzowiny (np. karkówka, łopatka, szynka) 0,5 kg wołowiny 0,5 kg surowego boczku 0,25 kg wątróbki z kurczaka 1 marchewka duża 1 korzeń pietruszki 1 cebula duża 2 liście laurowe 10 szt ziela
Dorota Smakujeliści laurowych Składniki na tortellini: Do świeżego makaronu: Mąka pszenna 500 – 400 g Jajka – 4-5 sztuk Do farszu: Polędwica wołowa Sokołów 100 g Schab wieprzowy Sokołów 100 g Szynka sarmacka Sokołów 100 g Parmezan 200 g Masło 20 g 1 duże jajko Gałka muszkatołowa sól, pieprz, oliwa Przygotowanie wywaru: Do bardzo dużego garnka wkładamy wszystkie składniki grubo pokrojone
Obiad gotowyurodziny. Na tą sałatkę każdy ma swój, troszkę inny ale jak zapewnia najlepszy przepis . Jedni lubią dodawać fasolkę, inni paprykę, znam tez wersje z porem, bez pora, z szynką, z bekonem , z kurczakiem wędzonym a nawet wersję fit z majonezem z kalafiora . Czy u was znajdzie się w tym roku na świątecznym stole? Jakie składniki wy koniecznie wrzucacie
Dorota SmakujeSkładniki: 150 g ryżu 1 ogórek szklarniowy 150 g szynki konserwowej 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu light 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko … Czytaj dalej Fit sałatka ryżowa
czarrna od kuchnimożna pominąć, jeśli ktoś jest antagonistą tego produktu ) 1 łyżka, ciemnego, sosu sojowego 1 łyżeczka brązowego cukru 200 ml słodkiej śmietany kremówki 30 % mały kawałek wędzonki ( boczek, słoninka, domowa szynka ) smalec kurzy lub inny do smażenia sól,pieprz do smaku Mięso i warzywa, na farsz mielimy maszynką, na grubych oczkach . Podsmażamy na maśle z dodatkiem wszystkich składników z listy farsz
Ogrodnik w podróżyziaren prażonych dołożyłam, a przyprawami i szczypiorkiem wyostrzyłam. Taka porcja z pewnością znajdzie swoich zwolenników smakowych, na nowe rozgrzewające dania z kiełbasą gotowych. Składniki: 3 kiełbasy morlińskie z szynki Morliny https://morliny.pl , 150 kaszy pęczak, 150 g suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju z ziołami, 2 cebule dymki ze szczypiorkiem, 1 niewielka cukinia, sól do smaku, pieprz czarny świeżo
Moniki Smakołykiczasu do czasu, aż woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarny S.O.S.czasu do czasu, aż woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarne S.O.S.adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak sprawić żeby pieczone mięso było idealne? To jest jeden z tych trików jaki przyda się tobie przez cały rok. Aby twoja pieczeń, albo domowej produkcji szynka była idealnie krucha oraz delikatna należy dzień przed pieczeniem należy włożyć mięso do szklanego pojemnika i zalać piwem. Następnie górę pojemnika zakryj folią spożywczą albo aluminiową i włóż do lodówki
To Musisz Wiedziećorganizm będzie potrzebował więcej energii. Świetnym rozwiązaniem właśnie na taki moment będą faszerowane kiełbaski, pieczone w piekarniku w plastrach boczku. Polecam! Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie kiełbasy z szynki Morliny 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła Sól, pieprz do smaku Cienkie i długie plastry boczku Warzywa- mix papryk
Kuchnia w czekoladziecebuli i majeranku. Pokombinowałam dzisiaj w kuchni i oto jest. Ten sos, pasta, czy jak to tam sobie nazwiecie, idealnie pasuje np. do wędlin, dziś spróbowałam go z pieczoną szynką. Ekstra. Składniki: 1 szklanka wydrylowanych wędzonych suszonych śliwek 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka miodu duża
KardamonovyCiasto: 200g mąki pszennej 20g świeżych drożdży 120ml ciepłego mleka 50g masła extra 40g prażonej cebuli 1 jajko 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka cukru Dodatkowo: 500g kiełbasy Morlińskiej z szynki Morliny 100g startego, żółtego sera 6 łyżeczek ketchupu pikantnego olej do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Drożdże pokruszyć, dodać cukier i tyle ciepłego mleka, by zaczyn był dość gęsty. Dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinydrożdży 340g mąki na pizzę typu ,,0’’ 250ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru szczypta soli oliwa do wysmarowania formy Farsz: 250g kiełbasy morlińskiej z szynki Morliny 200g mrożonego szpinaku 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki konserwowego groszku 1/2 puszki konserwowej kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 100g żółtego sera 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Szalona Kuchnia Eweliny