problem, (a wiem, że wśród czytelników mojego bloga są i tacy:), to zapraszam na naleśniki na zielono. To danie robi się naprawdę szybko i można je przygotować od razu na 2-3 obiady. PS. Do ciasta naleśnikowego można dodać posiekaną natkę pietruszki. Składniki: olej 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 500g pieczarek 1 opakowanie szpinaku mrożonego 1 opakowanie fety Drobno
Qlinarnie i Qlinarniemasz pomysłu na obiad ? To może moja propozycja Ci pomoże dokonać wyboru. Danie szybkie, smaczne i kolorowe. Moja rodzina lubi takie dania. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnireszty produktów. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem i musztardą, dodajemy szczypiorek a następnie majonez i wszystko mieszamy . Dekorujemy groszkiem lub oliwkami . Sałatkę bardzo szybko się przygotowuje szczególnie wtedy gdy ziemniaki zostaną nam z obiadu . Smacznego:) Zapraszam na zakupy do sklepu http://piatnica.net/ po pyszne produkty
Sama słodycz i szczypta chilimakaron z mąki pszennej błyskawiczny 100 g 3 łyżeczki przyprawy: pomidory z bazylią i czosnkiem 5 dag żółtego sera sól, pieprz ketchup Makaron zalewamy wodą. Solimy
Humanistka w kuchnipracy (prawie 11 godzin) non stop w ruchu, cztery godziny snu i znów do pracy, co prawda krócej niż wczoraj, ale nie mniej intensywnie. Szybkie zakupy po drodze do domu i szaleństwo w kuchni. Obiad dla rodziny zrobiony, kolacja też (bo ja mam wychodne), ciasto cudownie rośnie - zaraz wyląduje w piecu. Niby zmęczenie, ale i satysfakcja, nie jest ze mną
Kuchnia w opałachTortilla to bardzo szybkie danie obiadowe/kolacyjne. Zazwyczaj jak nie wiem co wymyślić na obiad, lub po prostu nie mam za dużo czasu na pichcenie, kupuję z Biedronki placki tortilli i wymyślam różne nadzienia. Można ją zrobić na wiele sposobów. Najszybszą metodą jest po prostu położenie wszystkich składników do miseczek i mieszanie ich na tortilli. Tak samo robię, gdy zapraszam gości
Ana Mari's worldNa czas karnawału kiedy to rybka pływa dość często taki śledzik będzie szybką do przygotowania zagryzką....ale nie tylko. Świetny również na obiadSkładniki: 0,5
Z Majeczką w kuchniZapraszam Was dziś na szybką i pyszną sałatkę. Sprawdzi się w sam raz na obiad w upalne dni, ma w sobie i mięso i warzywa! Polecam!Składniki:1 brokuł1 czerwona papryka1 duży pomidor1 pierś z kurczakaprzyprawa do kurczakaolej do smażeniaSos:2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka sosu tzatziki (można zastąpić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i solą)Sposób wykonania:1. Brokuł
Kuchnia domowa AniSzybkie i proste puree dyniowe to dobry sposób na urozmaicenie obiadu i nadanie mu trochę koloru :)~ Puree z dyni i gotowanych ziemniaków ~Składniki:(1 porcja)100g musu z pieczonej dyni200g ugotowanych ziemniakówRozgniatamy ziemniaki i dokładnie mieszamy z musem dyniowym
Kuchenny Skrawek Niebapowodu, że dziś mecz Gruzja - Polska już o 18, trzeba się uwijać z obiadem, co by Królewskie lepiej wchodziło do najedzonego organizmu i szybko go nie sponiewierało ;) oraz żeby nie przegapić, żadnej bramki Milika czy Lewandowskiego :) Po piwie, oczywiście co bym nie zjadł wcześniej i tak zawsze mam "małego głoda" :) , ale tym będę się martwił po meczu. Po pracy popędziłem
Parowar FacetaWitamy Was pięknie i ciepło! Pogoda za oknem sprzyja.. Jesień pomimo dość zimnego i surowego początku stała się całkiem łagodna i przyjemna. Promyczki słoneczne umilają
Symfonia SmakówSzybkie, sycące danie z samych warzyw. Idealne na kolację czy obiad. A już z jesienią leczo kojarzy mi się najbardziej. Robicie leczo? Lubicie? Składniki :* 3 cebule* 2 czerwone papryki* 4 pomidory* 2 średnie cukinie * 3 łyżki oliwy z oliwek* czerwona mielona papryka słodka i ostra* sól, świeżo mielony czarny pieprz* mieszanka przypraw do leczo Przygotowanie :Cebulę pokroić
Magiczne Życie MartyKolejny przepyszny i zdrowy pomysł na obiad, który możemy z łatwością zabrać ze sobą do pracy. Szybko się go przygotowuje, jest bardzo pożywny i lekki zarazem. Dietetyczny, pełny witamin i zdrowy! SKŁADNIKI: - 3 łyżki kaszy kuskus - 1/2 ogórka zielonego - 2 plastry szynki wiejskiej (najlepiej eko) - 1 jajko ugotowane na twardo - garść rukoli - 4 liście sałaty masłowe - świeża bazylia
SMYKWKUCHNIOstatnio odkryłem w zamrażalniku woreczek z dynią. W sezonie dynie dość szybko mi się nudzą – nie potrafię kupić porcji na jeden obiad. Zawsze kupuję za dużo i jemy ją w różnych postaciach przez kilka dni, a część muszę zamrozić. Jednak poza sezonem czasami tęsknię do tego smaku, dlatego bardzo ucieszyłem się z mojego odkrycia i postanowiłem zrobić jesienną zupkę
Gotuj z MisiemSkładniki:1 szklanka ryżu do risotto1/2 cukinii1 średnia cebulka2 ząbki czosnku 3-4 plastry szynki szwarcwaldzkiejduża garść szpinaku baby70 g sera dojrzewającego, u mnie ser "Kolumb
kolorowotorcikowo