szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:691/2080)

Rożki francuskie z serem i borówkami 127

Pyszne i szybkie do zrobienia ciastka gdy tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego do popołudniowej kawki :) gotowe ciasto francuskie 270g 1 szkl borówek  jajko do posmarowania Nadzienie: 200 g białego sera łyżka kwaśnej śmietany kilka kropel aromatu waniliowego 2 łyżki cukru Lukier: szkl cukru pudru łyżka soku z cytryny Nadzienie: ser rozgnieść dokładnie widelcem, wymieszać ze śmietaną, cukrem

Smakołyki Asi
Tradycyjny sernik z rosą 138

Uwielbiam serniki a ten w szczególności. Szybki i prosty w wykonaniu. Masa jest kremowa i słodka. Idealny na rodzinne spotkania przy kawie. Ciasto to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirrlpool w Warszawie. Z okazji Waszego 3 Jubileuszu życzę Wam niebanalnych pomysłów, zaangażowania w pracę i tworzenie idei Firmy. Życzę Wam również aby ilość fanów stała się przeogromna a zadowolenie z pracy było

VioletoweKucharzenie
Słodkie środy - Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi 176

chociaż przyznam, że u nas takie słodkie ślimaczki goszczą bardzo często bez okazji. Są idealne do kawusi, a w dodatku bardzo szybkie. Z kolei córeczka lubi ślimaczki za ich kształt :) Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki dżemu truskawkowego 8-10 truskawek kandyzowanych  1 łyżka posypki dekoracyjnej czarno- białej  PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie rozwijamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki czekoladowo-serowe 94

Babeczki czekoladowo-serowe Wilgotne ciasto czekoladowe przemieszane z delikatną masą serową – niebo w ustach. Pyszne, szybki i łatwe w wykonaniu babeczki, którymi zaskoczysz zarówno gości jak i domowników. Polecam!     Składniki: Ciasto czekoladowe: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 szklanki cukru 80g kakao 2 szklanki wody 2/3 szklanki oleju 1 łyżka octu winnego

Blog z Apetytem
Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym 157

pyszny przepis na fit ciasto marchewkowe przełożone rozpływającą się w ustach masą kokosową i posypane prażonymi migdałami. Wilgotne, mięsiste, szybkie do wykonania… no, po prostu pycha! W klasycznym przepisie na ciasto marchewkowe górna warstwa ciasta polana jest pysznym serowym kremem. Ja jednak chciałam zrobić coś innego, stąd zamiast serowej warstwy proponuję przygotowanie pysznego kremu kokosowego i w ten sposób

A to pestka
Murzynek z kremem śmietanowym 223

dużej większości odpowiada za słodkości na naszym blogu i świetnie się spisuje, bo bardzo chwalicie nasze słodkości, zwłaszcza ciasta. Największą popularnością cieszą się wypieki na dużą blachę, proste i szybkie w przygotowaniu, na przykład BROWNIE Z MALINAMI . To nie znaczy, że Bogusia piecze tylko ciasta. Na stronie

kuron.com.pl
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 135

frużeliny i odczekać aż zacznie tężeć. W tym momencie trzeba idealnie wyczuć moment, w którym galaretka będzie na tyle gęsta że nie spłynie z ciasta. Polać wierzch i wstawić na chwilę do lodówki, żeby polewa szybko stężała do końca. Później babki już nie przechowujemy w lodówce. Uwaga- żółte smugi w cieście to po prostu barwnik z budyniu, nie przejmujcie się

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Recenzja dużej silikonowej stolnicy Smart Cook 108

które było dość lepkie, nie przywierało w ogóle do stolnicy i nie musiałam co chwilę podsypywać ciasta mąką :) Bez problemu można rozwałkować na niej ciasto, ponieważ stolnica się nie przesuwa. Łatwo się ją czyści i szybko schnie. Jeżeli będziemy o nią dbać na pewno posłuży nam przez lata. Przepis na ciasto drożdżowe z borówkami znajdziecie  Tutaj

The Sweet Damsel
Idealne Red Velvet 136

u015blank\u0105 przed dodaniem jej do masy). Wszystko razem miksujemy do po\u0142\u0105czenia sk\u0142adnik\u00f3w. W ma\u0142ej miseczce szybko \u0142\u0105czymy ze sob\u0105 sod\u0119 i ocet, nast\u0119pnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy.\r","Mas\u0119 przelewamy do dw\u00f3ch tortownic wysmarowanych mas\u0142em. Nasze ciasta wk\u0142adamy do piekarnika rozgrzanego(...)jeżeli używacie barwnika w żelu wymieszajcie go z maślanką przed dodaniem jej do masy). Wszystko razem miksujemy do połączenia składników. W małej miseczce szybko łączymy ze sobą sodę i ocet, następnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy. Masę przelewamy do dwóch tortownic wysmarowanych masłem. Nasze ciasta wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i pieczemy 25-30 minut

Mostek w kuchni
Piernik ekspresowy 86

jednak chcieliby upiec świąteczny piernik. Mam dla Was dopracowany świetny przepis na taki piernik last minute, który można zrobić na ostatnią chwilę i też będzie pysznie. szybki piernik, miękki piernik, Boże Narodzenie, pierniki, ciasta na święta polska Ilość: 1 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Piernik ekspresowy Pyszny piernik, który nie musi leżakować. Do upieczenia

Pełny talerz
Paleo ciasto dyniowe z polewą “sernikową” 86

diety. W ten sposób powstał właśnie pomysł na sernik z kalafiora. Oczywiście też podpatrzony na jakimś blogu… Że niby kalafior!!?? Do ciasta??!! Idea kalafiora w ciastach zakiełkowała mocno w moim umyśle i szybko przystąpiłam wtedy do jej wypróbowania. W związku z tym był już kiedyś a’la sernik z polewą czekoladową, tarta z owocami z masą(...)prawda wytrawne kubki smakowe są z reguły w stanie rozpoznać ten specyficzny składnik, ale posiadaczy takowych nie jest znowu aż tak dużo, więc istnieje całkiem spora szansa, że ciasto nie zostanie zdemaskowane. Zwłaszcza jak się użyje trochę więcej substancji słodzącej niż ja to mam w zwyczaju… W przypadku tego ciasta, przyprawa piernikowa jest na tyle intensywna, że ciężko jest

Modern Cave Girl
KREM GRZYBOWY Z CHRUPIĄCĄ FRANCUSKĄ „GRZANKĄ” 220

zbliżające się wielkimi krokami Święta. Ja przygotowałam genialny ( ale to genialny ) krem grzybowy z dodatkiem ziemniaków i podałam go z pyszną „grzanką” z ciasta francuskiego. Całość jest bardzo łatwa i szybka do robienia, a swoim wyglądem i smakiem sprawia, że zachwyca nawet najbardziej wybredne podniebienia! Koniecznie spróbujcie i Wy! Zarówno koncentrat, jak i tę pyszną zupę! Sprawdziłam(...)marchew – 1 szt * cebula – 1 szt * lubczyk i natka pietruszki * słodka śmietanka 30% – ok. 0,5 szkl * masło – 2 łyżki * sól, pieprz DODATKOWO: * ciasto francuskie * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Oczyszczone i osuszone grzyby kroimy na kawałki. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy grzyby, dusimy aż woda odparuje. Dodajemy startą marchew, przesmażamy

Ostra na Słodko
Kurczak w cieście kokosowym 158

łyżki mąki pszennej  3 czubate łyżki wiórków kokosowych  sól  kieliszek wódki Dodatkowo: 1,5 szklanki oleju do smażenia Dzisiaj zaproponuję przepis na szybkie w realizacji i pyszne danie. Kurczak w cieście kokosowym, to soczyste kawałki mięsa w chrupiącej, kokosowej skorupce smażone na głębokim tłuszczu. Najlepiej smakuje podawany z ryżem i ostrym sosem słodko-kwaśnym. Piersi z kurczaka

Świat Domowej Kuchni
Tarta z gruszkami 190

wytrawny. Postanowiłem zrobić tartę z gruszkami. Co prawda nie porywałem się nawet odrobinę na zrobienie tarty bourdaloue, do której też się przymierzam. Miało być szybko, smacznie i chyba tak wyszło. Delikatne, kruche ciasto, cienka warstwa kremu waniliowego (mojej wariacji na temat kremu custard) i słodkie gruszki. Click to view slideshow. Składniki : Ciasto: 100g masła 100g cukru 200g mąki łyżka kwaśnej

Jacob Tastes
Charlotte malinowa 1087

harlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto  nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet(...)trwa długoa, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć tym wspaniałym deserem. Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem. ;) * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 18-20 cm Krem malinowy: 300 g malin* 500 ml śmietany kremówki 36% 200 g mascarpone

Food Square
Chleb na zakwasie. Chleb orkiszowo- żytni z naczynia żeliwnego. 132

wyrośnięcia na kolejne 2,5 godziny. Nic już z nim nie robimy. Czekamy tylko tyle. Naczynie żeliwne wysmaruj olejem lub wyłóż papierem do pieczenia. Szybkim ruchem, odwracając do góry nogami durszlak przełóż ciasto na chleb do naczynia żeliwnego i przykryj pokrywą. Chleb w naczyniu zawsze wstawiamy do nagrzanego do 240 stopni C piekarnika. GRZANIE: góra + dół Czas pieczenia: - pierwsze(...)minut. Tutaj pieczemy olbrzymi bochen chleba, więc jeśli nie chcesz tak dużego chleba to możesz zrobić z połowy porcji, ale powiem Ci, że jakimś dziwnym cudem chleb znika bardzo szybko! ;-) Chleb po upieczeniu od razu wyjmujemy i studzimy na kratce.  Jak ostygnie dopiero kroimy.  Wiem, że to trudne ale poczekaj chociaż 15 minut uwierz mi opłaca się! Polecam

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania